Marzin 05.02.2007 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Altariela - moja chatka tylko tyci, tyci wystaje nad ziemię ryby - dzwoniłem dziś do instalatora. Nic nie zrobił. Zadnej wyceny, kompletnie nic. Niby do końca tygodnia ma się z tym uporać. Skontaktowałem się też z jeszcze jednym. Spotkamy się w przyszłą niedzielę. Zobaczymy co z tego będzie. świercz - nie mam rolet. Celowo ich nie kupiliśmy, bo ani nie wiadomo jaki kolor, ani jaki rodzaj wziąć. Zobacz na allegro - jest tego pełno i w każdej chwili można zamówić. Myslę, że nic straconego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 05.02.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Marzin, mam pytanko (masz trzeźwe spojrzenie na wszystko no i w temacie dachówek jesteś nieźle zorientowany. ) Ja wlasnie intensywnie wałkuję temat dachówek, oglądnęłam sobie ostatnio Prodach brązowe z powłoką Prima i strrrrasznie mi się podobają (przynajmniej pojedyncza dachówka, bo całego dachu niestety nie widziałam - a może Ty wiesz godzie mogę brązową esówkę Prodachu na dachu obejrzeć?). No i teraz mam pytanko: wiem że wybrałeś Prodach głównie ze względu na cenę, ale gdybyś nie miał ograniczenia pieniężnego to jaką dachówkę betonową byś wybrał? Braas, Euronit, Prodach? Które lepsze? Coś którąś dyskwalifikuje w przedbiegach?? Podobają mi się tez dachówki IBF ale o nich jest dużo niepochlebnych opinii na forum więc skreślam je od razu Co do bloczków - chyba będziemy o jeszcze jeden rządek podwyższać bo jak ostatnio sobie nasz dół na działce obejrzeliśmy i obmierzyliśmy to przy ośmiu rządkach nam ten poziom zero coś nisko wypadł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 06.02.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Aha - no masz racje - jak miło mieć mądrego imiennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 06.02.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Ja na przykład...........no właśnie się zastanawiam, coś na pewno umiem, jakiś talent ukryty na pewno mam W trakcie budowy się okaże. Jak zdecydujesz się już, co to jest, to daj znać. Spróbujemy to w jakiś sposób wykorzystać juz wiem dobrze robote organizuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 06.02.2007 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Altariela - brązową dachówkę, niestety nie z powłoką Prima i rzymską, mają od 10 lat moi rodzice. Nic się z nią nie dzieje, nie traci kolorów, nie robi się zielona. Zdjęcie jakieś mogę podesłać, z tym, że robione z daleka, więc nie wiem czy będzie to dla Ciebie zadowalające. Muszę też dodać, że Pro-dach nie wybrałem tylko i wyłącznie z powodu finansowych ograniczeń. Po prostu Pro-dach jest mniej znana. Natomiast gdybym miał zdecydować sposród pozostałych, raczej byłby to Braas. Oglądałem wszystkie live i naprawdę nie potrafię znaleźć argumentów dlaczego za cementową Braasa mam zapłacić więcej niż za cementową innej firmy, która praktycznie niczym się nie różni. W czwartek mam mieć dostawę dachówek. Jeżeli jesteś zainetresowana, to zajedź na moją działkę i sobie dokładnie i spokojnie oblukaj. W razie czego w sobote jestem cały dzień na budowie. świercz - to Ty też Marcin . No popatrz, i dom też budujesz i fasolka, i powiedz jeszcze że też jesteś 75' sylvia1 - okazało się, że masz najważniejszy talent potrzebny w czasie budowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 06.02.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 noooo!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 06.02.2007 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 noooo!!!! Ale jazda! A wogóle 75' - to był dobry rocznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 06.02.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 noooo!!!! Ale jazda! A wogóle 75' - to był dobry rocznik sasiad ale stary jestes ;-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 07.02.2007 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 sasiad ale stary jestes ;-P Ale duchem młody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.02.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Marzin, my też będziemy kłaść płyty kanałowe na strop, tyle, że na warsztat. Powiedz mi, wylewałeś jeszcze beton na te płyty czy tylko pomiędzy nie. U nas na Śląsku w ogóle takich płyt nie robią, a jak już znalazłam producenta to mi zaśpiewał za prawie 5 metrową 700 zł. Będziemy je sprowadzać aż z Podkarpacia - 200 km w jedną stronę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 07.02.2007 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Marzin, my też będziemy kłaść płyty kanałowe na strop, tyle, że na warsztat. Powiedz mi, wylewałeś jeszcze beton na te płyty czy tylko pomiędzy nie. U nas na Śląsku w ogóle takich płyt nie robią, a jak już znalazłam producenta to mi zaśpiewał za prawie 5 metrową 700 zł. Będziemy je sprowadzać aż z Podkarpacia - 200 km w jedną stronę . Cześć, u mnie na płyty przyjdzie jeszcze wylewka. Między płytami były szalunki i szczeliny zostały zalane przy okazji wieńca. Napisz jaka szerokość tej 5-metrowej płyty, to porównamy ceny do moich. Czasami warto zapłacić za transport i sprowadzić coś z drugiego końca kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.02.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Prawie 7 stówek zawołano za płytę 470x120 . A na Podkarpaciu niecałe 400 zł za ten sam wymiar. Tyle, że nam potrzebne aż 24 takie płyty, które muszą przyjechać na 3 samochodach, więc koszty transportu to 3500 zł+ dźwig w Kolbuszowej ( w wytwórni dźwiga nie mają ) i u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 08.02.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Marzin-super opisy, uśmiałam się przy niektórych czytając twój dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 09.02.2007 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Anka Węgrzyn - macie już zamówione te płyty? Bo jak sobie szybko porachowałem, to tam gdzie ja brałem mielibyście jeszcze taniej, a odległość podobna jak z Podkarpacia. Przy 24 sztukach można pewnie jeszcze coś uciąć. aka z Ina - heh, dzięki! Ja ostatnio dla odswieżenia pamięci przyczytałem swój dziennik od deski do deski i stwierdziłem.... że nuuuuuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 10.02.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 noooo!!!! Ale jazda! A wogóle 75' - to był dobry rocznik No to ja jednak stara jestem. Staro jestem ledwo chodze ale jesce se dogodze, hej...... staro jestem ledwo zipie ale jesce se poscypie, hej........... staro jestem zembów ni mom ale jesce se potrzymom, hej......... staro jestem ledwo człapie ale jesce se podrapie, hej.............. staro jestem ledwo trzeszcze ale jesce se popiesce, hej............ szlachetny to był 70' to już wszystko o mnie wiecie, zdradziłam się. Misiak to już napewno się ze mną nie umówi. Ps. stara ale jara ? ! ? ! ? ! ? Wracając do tematów budowlanych. Okienka te ze zdjęcia są mocno piękne, bardzo mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 10.02.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 No to ja jednak stara jestem. szlachetny to był 70' to już wszystko o mnie wiecie, zdradziłam się. Misiak to już napewno się ze mną nie umówi. Ps. stara ale jara ? ! ? ! ? ! ? wow nie ma to jak "zdrowa starsza pani" (te roczniki naprawde maja niesamowite umiejętnosci - nie jeden młodzik marzy o bliskiej znajomosci z doswiadczona 37 latką która moze go wiele nauczyc ) tak jak napisalas stara ale jara i chetnie sie umowie ale jestem "szczeniak" dla ciebie 77 rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 10.02.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 A wogóle 75' - to był dobry rocznik najlepszy nie ma dwoch zdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 10.02.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 no to wychodzi, że ja najstarsza jestem bo 69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 10.02.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 . aka z Ina - heh, dzięki! Ja ostatnio dla odswieżenia pamięci przyczytałem swój dziennik od deski do deski i stwierdziłem.... że nuuuuuda bo Ty go znasz i sam pisałes a ja czytałam z zaciekawieniem pierwszy raz przy 2 czytaniu moze też będę ziewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 10.02.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 ale jestem "szczeniak" dla ciebie 77 rok No tak ale niegłupi jesteś, tyle wiesz o kredytach i nie tylko, to bardzo intrygujące. wow nie ma to jak "zdrowa starsza pani" a kaszle ostatnio i coś mi strzyka w nodzehttp://www.cosgan.de/images/smilie/muede/s015.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts