Marzin 07.03.2007 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 A ja wiem na co. Na samochód. He he. Zimno, zimno... Ale w sumie po budowie coś będzie mi się od życia należało? Nie? Jakaś wypasiona gablota?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjsod 07.03.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 jeśli moge coś na temat kominów: wg polskiej normy: w poziomie jak policzysz od dachu min 1m w pionie 30cm to takie wsparcie techniczno-prawne ale przede wszystkim duuuży podziw dla dobrej roboty pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 08.03.2007 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 jeśli moge coś na temat kominów: wg polskiej normy: w poziomie jak policzysz od dachu min 1m w pionie 30cm to takie wsparcie techniczno-prawne O! Dzięki za info! Trzeba przestrzegać wszelkie normy, nie tylko te budowlane! ale przede wszystkim duuuży podziw dla dobrej roboty pozdrawiam Staram się, staram. A tak wogóle, to za wymurowanie komina w kosztorysie miałem 700pln. Gdyby nie to, że w sobotę wystartowałem dopiero po 11, mógłbym to zrobić w jeden dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjsod 08.03.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 A tak wogóle, to za wymurowanie komina w kosztorysie miałem 700pln. no to faktycznie drogo jak za systemowy... my u naszej drogiej ekipy za wymurowanie dwóch kominów (tzn 1 wentylacyjny i drugi podwójny - od kominka i kondensacyjnego z wentylacją obok) mamy 500PLN jak spojrzałam na zdjęcia i porównałam z projektem (spadek dachu i te sprawy) to wyszło że chyba powinieneś zrobić wersję pośrednią tzn 4 pustaki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 08.03.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 dzięki za wycenę od Bartka, na swoją jeszcze czekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 08.03.2007 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 jak spojrzałam na zdjęcia i porównałam z projektem (spadek dachu i te sprawy) to wyszło że chyba powinieneś zrobić wersję pośrednią tzn 4 pustaki pozdrawiam I wiesz, też jestem tego zdania. Pięc pustaków powoduje, że komin wygląda jak chudy wystający patyk. 3 pustaki - jakby ktoś go zostawił w połowie roboty. 4 powinno być optymalnie, nie wspomnę o tym, że zgodnie z PN dzięki za wycenę od Bartka, na swoją jeszcze czekamy. Nie ma sprawy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 09.03.2007 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 my u naszej drogiej ekipy za wymurowanie dwóch kominów (tzn 1 wentylacyjny i drugi podwójny - od kominka i kondensacyjnego z wentylacją obok) mamy 500PLN Sobie przypomniałem własnie. 700 to było za murowanie z cegieł. Za systemowy Bartek chciał połowę ceny. To juz dużo lepiej. Ale i tak wiele radości sprawiło to, że zrobiłem sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 09.03.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 my u naszej drogiej ekipy za wymurowanie dwóch kominów (tzn 1 wentylacyjny i drugi podwójny - od kominka i kondensacyjnego z wentylacją obok) mamy 500PLN Sobie przypomniałem własnie. 700 to było za murowanie z cegieł. Za systemowy Bartek chciał połowę ceny. To juz dużo lepiej. Ale i tak wiele radości sprawiło to, że zrobiłem sam to i tak calkiem niezla dniowka? przynajmniej moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 09.03.2007 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 to i tak calkiem niezla dniowka? przynajmniej moim zdaniem No dokładnie. A teraz pomyśl, że doświadczony murarz zrobiłby to w połowę dniówki... Ja tyle na dzień nie zarabiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 09.03.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 to i tak calkiem niezla dniowka? przynajmniej moim zdaniem No dokładnie. A teraz pomyśl, że doświadczony murarz zrobiłby to w połowę dniówki... Ja tyle na dzień nie zarabiam dokladnie tak jak mowisz z tego tez powodu fundamenty wykonalem sam i jak na razie mam nadzieje ze w wiekszej czesci wymuruje sciany ale jak bedzi eto sie okaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 09.03.2007 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 dokladnie tak jak mowisz z tego tez powodu fundamenty wykonalem sam i jak na razie mam nadzieje ze w wiekszej czesci wymuruje sciany ale jak bedzi eto sie okaz Jak nie masz dwóch lewych rąk i troszkę "czaisz bazę", a wynika że tak jest, do dasz radę. Gorzej tylko, pewnie podobnie jak umnie, z wolnym czasem. W razie czego zapraszam jutro na ćwiczenia. Zaczynam murować ścianki działowe Sie trochę cykam, czy aby dobrze wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 09.03.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Jak nie masz dwóch lewych rąk i troszkę "czaisz bazę", a wynika że tak jest, do dasz radę. Gorzej tylko, pewnie podobnie jak umnie, z wolnym czasem. W razie czego zapraszam jutro na ćwiczenia. Zaczynam murować ścianki działowe Sie trochę cykam, czy aby dobrze wyjdzie. jak zle wymurujesz to zawsze mozna zburzyc zanim zaprawa zwiaze a co do czasu to w sumie mam go na pewno wiecej niz Ty bo prowadze dzialalnosc wlasna i nie kazdy dzien pracuje i dlatego tez zamierzam te dni dalej wykorzystywac na prace przy domu a to ze dodatkowo wiaze sie to z zaoszczedzeniem konkretnych kwot pieniedzy to czasami nawet wole nie wziac jakiegos zlecenia a w tym czasie takie same pieniadze zarobic budujac dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 09.03.2007 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 jak zle wymurujesz to zawsze mozna zburzyc zanim zaprawa zwiaze Jak mi to wyjdzie, to zobaczysz w dzienniku. a co do czasu to w sumie mam go na pewno wiecej niz Ty bo prowadze dzialalnosc wlasna i nie kazdy dzien pracuje i dlatego tez zamierzam te dni dalej wykorzystywac na prace przy domu a to ze dodatkowo wiaze sie to z zaoszczedzeniem konkretnych kwot pieniedzy to czasami nawet wole nie wziac jakiegos zlecenia a w tym czasie takie same pieniadze zarobic budujac dom Panimaju! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 11.03.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Jak mi to wyjdzie, to zobaczysz w dzienniku. Moje dzieło. Sie uczyłem dopiero... No !!! Nieżle nieżle ...chyle czoło!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 11.03.2007 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 No !!! Nieżle nieżle ...chyle czoło!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjsod 11.03.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 jestem nadal pod wrażeniem najpierw komin, teraz ścianki, co planujesz dalej? jak się wprawisz a ceny budowlańców tak będą rosły to może tak drugi etat Pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 12.03.2007 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 jestem nadal pod wrażeniem najpierw komin, teraz ścianki, co planujesz dalej? - ocieplenie poddasza - wstawienie okien połaciowych - położenie dachówek - instalacja elektryczna - ocieplenie zewnętrzne - zagospodarowanie działki (jakieś polbruki, chodniki, płot, itp) to chcę zrobić sam, resztę będę zlecał, bo z pewnymi sprawami nie chcę eksperymentowa. jak się wprawisz a ceny budowlańców tak będą rosły to może tak drugi etat Nie jest to takie trudne jakby mogło się wydawać. Jedno co zauważyłem, praca ta jest mniej stresująca w porównaniu do tej, którą wykonuję na codzień. Kto wie... Mój kolega ze studiów kładzie kafelki, robi wykończeniówkę. Nie zauważyłem, żeby finansowo wiodło mu się gorzej. Tylko on po pracy nie musi pić meliski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 12.03.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Nio, nio ścianki działowe jak ta lala. A mnie dobija czekanie. Czekam na okna czekam na fachowców od próndów. Nie mogę znaleźć drzwi wejściowych bo skrzydła 1 m to rzadkość a jak już są to ceny powalają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 12.03.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Nie jest to takie trudne jakby mogło się wydawać. Jedno co zauważyłem, praca ta jest mniej stresująca w porównaniu do tej, którą wykonuję na codzień. Kto wie... Mój kolega ze studiów kładzie kafelki, robi wykończeniówkę. Nie zauważyłem, żeby finansowo wiodło mu się gorzej. Tylko on po pracy nie musi pić meliski nie musi pic meliski bo jak jest dobry w tym fachu to roboty ma duzo a nikt mu nad glowa nie stoi i nie wymaga pracy ponad sily co niestety jest czesto spotykane. A poza tym majac wlasna dzialalnosc to najczesciej Ty wybierasz zlecenie i ustalasz sobie czas na wykonanie szczegolnie biorac zlecenia od prywatnych inwestorow. Tak czy inaczej jak Cie juz praca na etacie zmeczy to zawsze fach w reku zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 12.03.2007 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Nio, nio ścianki działowe jak ta lala. A mnie dobija czekanie. Czekam na okna czekam na fachowców od próndów. Nie mogę znaleźć drzwi wejściowych bo skrzydła 1 m to rzadkość a jak już są to ceny powalają. A gdzie zamówiłas okna? Jezeli chodzi o drzwi to może zobacz w Progres na św Michała. Trochę tego mają. A prónd może zrobi Twój chop, co? Tak czy inaczej jak Cie juz praca na etacie zmeczy to zawsze fach w reku zostanie Pewnie, tylko muszę jeszcze trochę poćwiczyć. A praca na etacie juz dawno mnie zmęczyła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts