brachol 27.03.2007 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 poczatki na dachu obiecujace poza moze lotem komorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 27.03.2007 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 dzięki Marzin. myslałam, że trochę taniej czy to jest juz cena po rabacie? pozdrawiam atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 27.03.2007 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 poczatki na dachu obiecujace poza moze lotem komorki Tak to jest jak się na dachu zdjęcia robi. Ale lepsze doznanie to odpalanie na samym szczycie pilarki i cięcie przy samej kalenicy. Co miałem okazję wczoraj czynić. dzięki Marzin. myslałam, że trochę taniej czy to jest juz cena po rabacie? pozdrawiam atka Tak, cena jest już wyżyłowana na maksa! Wyjściowa jest dużo wyższa. Ja myslę Atka, że na kotle nie ma co za bardzo oszczędzać. Lepiej na czymś innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 27.03.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Marzin zgadzam się na 110%. Takie oszczędności będą się mścić przez lata. w naszej wycenie junkers + zasobnik miały kosztować 11tyś (podobno po rabacie ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 27.03.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 marcinor - nagana! http://www.cosgan.de/images/smilie/boese/a010.gif Zajrzałem teraz do dziennika, i są tam wszystkie koszty. Dźwig, transport, itp, itd. Przyznaję się.. Nie doczytałem Poszedłem na łatwiznę Ale budując się trzeba być trochę cwaniakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 27.03.2007 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Marzin zgadzam się na 110%. Takie oszczędności będą się mścić przez lata. w naszej wycenie junkers + zasobnik miały kosztować 11tyś (podobno po rabacie ) pozdrawiam No to niezły rabat musiał być. O,0001% Eee, wszędzie chcą tylko człowieka naciągnąć... Szkoda gadać. Jaki masz model tego kotła? Ale budując się trzeba być trochę cwaniakiem. No nie mogę nie przyznać Ci racji. Ale tylko wobec wykonawców i hurtowników. Wobec forumowiczów już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 27.03.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Marzin kalkulacja kotła Junkers Cerapur ZSBR 28/35 c. brutto 8933zł zasobnik 160l 3706zł fajnie fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 28.03.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Marcinie z tymi instalatorami to szukaj dalej. U mnie instalacje ruszą lada dzień. Może już w czwartek (tfu, tfu żeby nie zapeszyć) i cena podobna do KW100. Znasz mój domek wiesz że hmm nieco większejszy. A i u mnie w cenie oprócz typowej wod kan co i grzejników jest jeszcze doprowodzenie istalacji do kominka (ma być z płaszczem wodnym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 28.03.2007 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Atka 13 - wieczorem na spokojnie zobacze jak z tymi cenami . Wciornastek - może zrobimy tak jak z Bartkami Tylko teraz daj mi namiary jak już Ci wszystko dokładnie skończą. Bo i naczej jak się rozejdzie... he he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 28.03.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Wciornastek - może zrobimy tak jak z Bartkami Tylko teraz daj mi namiary jak już Ci wszystko dokładnie skończą. Bo i naczej jak się rozejdzie... he he. Zobaczymu co to za jedni. Małzonek twierdzi że robią szybko i dobrze. Kurcze Marcinie normalne szok , myślalam że z fachowcami krucho a tu walą drzwiami o oknami . Jak dobrze pójdzie to instalacje gotowi zrobić jeszcze do Wielkanocy. Mam też elektryków podobno w przyszłym tygodniu. Projekty zaakceptowaliśmy i kosztorysy też. Jak będę zadowolona to podam namiary. A jak tam okna. Decyzja podjęta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapatut 28.03.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Marzin, podziwiam Cię za tą chęć położenia samemu dachówki. Widzę, że na razie średnio masz pojęcie ale z drugiej strony bardzo się starasz dowiedzieć wszystkiego. Dekarze biorą jakieś 20-30pln za m2 więc gra się rozchodzi o niezłą sumkę, jednak zastanów się czy ta oszczędność wyjdzie Tobie i dachowi na dobre. Ty stracisz/zużujesz ze 2-3 tygodnie a czy będzie tak samo dobrze zrobione jak przez dekarza? Zastanów się. Ale ogólnie szacuneczek za ścianki działowe itp itd. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 28.03.2007 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Zobaczymu co to za jedni. Małzonek twierdzi że robią szybko i dobrze. Ok, to daj znać jak idzie w trakcie ich roboty, bom ciekaw co za jedni. Kurcze Marcinie normalne szok , myślalam że z fachowcami krucho a tu walą drzwiami o oknami . Jak dobrze pójdzie to instalacje gotowi zrobić jeszcze do Wielkanocy. Mam też elektryków podobno w przyszłym tygodniu. Projekty zaakceptowaliśmy i kosztorysy też. Jak będę zadowolona to podam namiary. Myślę, że największy deficyt to porządna brygada, co postawi dom. Potem różnych elektryków, instalatorów, kafelkarzy już nie brakuje. Ciągle mam jakieś kartki za płotem od różnej maści wykonawców A jak tam okna. Decyzja podjęta? Tak, będą drewniane! Lada dzień powinienem zamawiać. Marzin, podziwiam Cię za tą chęć położenia samemu dachówki. Widzę, że na razie średnio masz pojęcie ale z drugiej strony bardzo się starasz dowiedzieć wszystkiego. Dekarze biorą jakieś 20-30pln za m2 więc gra się rozchodzi o niezłą sumkę, jednak zastanów się czy ta oszczędność wyjdzie Tobie i dachowi na dobre. Ty stracisz/zużujesz ze 2-3 tygodnie a czy będzie tak samo dobrze zrobione jak przez dekarza? Zastanów się. Moja małżonka też ma pewne obawy czy podołam, ale ja tam w siebie wierzę Trudne są początki, myślę, że dalej będzie szło już lepiej. Najwazniejsze jest to, że ta praca sprawia mi przyjemność. Staram się robić powoli i trzy razy wszystko przemyśleć. Jest to też pewnego rodzaju odskocznia od właściwiej pracy, w której to czasami już psychicznie nie wyrabiam. O ruchu na świeżym powietrzu nie wspomnę. Jeżeli zdarzy się jednak tak, że dojdę do punktu bez wyjścia, ostatecznie zatrudnię cieślę. Mam jednak nadzieję, że do tego nie dojdzie, bo dach naszego domu jest prosty jak konstrukcja cepa! Ale ogólnie szacuneczek za ścianki działowe itp itd. A dzięki, dzięki. Widzisz - dałem radę, a pierwszy raz w życiu to robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 29.03.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 kurcze.... sam chcesz kłaść dach??? trzymam kciuki - i coż za napięcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 29.03.2007 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 kurcze.... sam chcesz kłaść dach??? trzymam kciuki - i coż za napięcie... No kurcze, wszyscy wątpią. Niedługo i ja zacznę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjsod 29.03.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Wybaczcie że jeszcze poruszę temat już omówiony (miałam kłopoty z internetem jakiś czas, dlatego dopiero teraz), ale ze względów znanych Marzinowi nadałam sobie prawo do wypowiedzi na temat ogrzewania u Marzina Zapotrzebowanie na moc do ogrzania domu Marzina przy -18stC wynosi niecałe 5kW... tak że pomijając cwu tylko kilka - max kilkanaście dni w roku kocioł będzie pracował na min mocy - w pozostałym czasie: załącz/wyłącz - a to już obniża sprawność Inną kwestią jest że faktycznie nie ma na rynku kotłów które odpowiadałyby w 100% potrzebom takiego domku, w związku z tym należy również kierować się ceną no i życzę powodzenia z dachówkami... oby nic nie spadało podczas robót - ani inwestor ani dachówki (no i deszcz też nie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 29.03.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 kurcze.... sam chcesz kłaść dach??? trzymam kciuki - i coż za napięcie... No kurcze, wszyscy wątpią. Niedługo i ja zacznę... dla mnie dach był chyba najwazniejszy.... ale chyba dlatego że sami go nie robiliśmy tylko ktoś - dlatego wolałem zapłacić a miec go pożądnie zrobionego - mam nadzieje że kaształcisz sie w tym kierynku.... bo chyba nie chciał byś żeby twój dach wyglądał tak jak u naszych sasiadów.... oni też chcieli na nim zaoszczędzić i przyjrzyj sie na fotkach ja teraz wygląda. mam nadzieje że poradzisz sobie duzo! dużo! lepiej oni..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 29.03.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 No kurcze, wszyscy wątpią. Niedługo i ja zacznę... jak to wszyscy?? ja nie watpie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjsod 29.03.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 No kurcze, wszyscy wątpią. Niedługo i ja zacznę... jak to wszyscy?? ja nie watpie!!! ja też nie wątpię należę do grona kibiców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 29.03.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Marzinmozesz mi podac sklad zaprawy jakiej uzywales do murowania? Jezeli oczywiscie uzywales robionej na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 29.03.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Widzę, że dużo się tu u Ciebie dzieje Muszę cześciej zaglądać. Te ścianki działowe już wymurowałeś? Z czego? Miałeś wcześniej doświadczenie? Możesz podać jakieś uwagi i przestrogi? Jak przewiązać ze ścianą nośną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts