Marzin 02.04.2007 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Tak, właściwe posadzki. Do tego momentu mam jeszcze sporo czasu, żeby to przemyśleć. Teść jest doświadczony mimo, że nie jest budowlańcem na co dzień. Posadzki dam zrobić firmie. To samo z tynkami. Już z dachem się pajacuję. Ale skoro powiedziało się A trzeba powiedzieć B. Jeżeli teść kuma czaczę, to jak najbradziej warto to wykorzystać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 05.04.2007 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Marzinpodawales moze ceny swojego komina? Bo cos neimoge znalezc w dzienniku wiec jezeli nie to poprosze o podanie ceny i wysokosci komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 05.04.2007 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Marzin podawales moze ceny swojego komina? Bo cos neimoge znalezc w dzienniku wiec jezeli nie to poprosze o podanie ceny i wysokosci komina Cześć brachol! Wysokość 6 mb. Wersja dwupłaszczowa z odpływem kondensatu pod piec turbo. Cena 1919 zł brutto (w tym Vat 7%) Zestaw zawiera: - pustaki keramzytowe - wkład ceramiczny - zaprawa szmotowa - szacht kominowy - wyczystkę - "czapkę" ceramiczną - i czapkę zakończającą - i inne drobiazgi potrzebne do montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 05.04.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Cześć brachol! Wysokość 6 mb. Wersja dwupłaszczowa z odpływem kondensatu pod piec turbo. Cena 1919 zł brutto (w tym Vat 7%) Zestaw zawiera: - pustaki keramzytowe - wkład ceramiczny - zaprawa szmotowa - szacht kominowy - wyczystkę - "czapkę" ceramiczną - i czapkę zakończającą - i inne drobiazgi potrzebne do montażu. dzieki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 07.04.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 http://www.gifs.ch/Festtage/ostern/images/Hasepip.gif Witaj Marzin Zdrowych, radosnych Świąt Wielkanocnych. Duuuuuużo miłości, pogody ducha i ......pieknego dachu Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 07.04.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Marcin - Wesołych Swiąt!! http://www.deepestfeelings.com/holidays/easter/kids/th_kid3.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 09.04.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Marzin, widzę że okna drewniane, pochwalisz się skąd? Próbuję na Wielkopolsce znaleźć ten moment, w którym o tym rozmawialiśmy i nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 09.04.2007 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Marzin, widzę że okna drewniane, pochwalisz się skąd? Próbuję na Wielkopolsce znaleźć ten moment, w którym o tym rozmawialiśmy i nie mogę Cześć Natalia, okna Drutex. Nazwa odpychająca i właściwie nie wiem co ma wspólnego z oknami, ale już sam produkt myslę jest ok. Zobaczymy po paru latach użytkowania. http://www.drutex.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 09.04.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Cześć Natalia, okna Drutex. Nazwa odpychająca i właściwie nie wiem co ma wspólnego z oknami, ale już sam produkt myslę jest ok. Zobaczymy po paru latach użytkowania. http://www.drutex.pl rozumiem ze Swiebodzin odpadl z rywalizacji? Co Cie przekonalo do Drutexa? Jutro zamawiam wiezbe w Trzebiczu (mam nadzieje ze ze swojej jestes zadowolony?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 10.04.2007 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 rozumiem ze Swiebodzin odpadl z rywalizacji? Co Cie przekonalo do Drutexa? Gdybym mógł, to wziąłbym Świebodzin. Ale o ile w pierwszej wycenie było ok, to potem jak ich poznański przedstawiciel doliczył do tego 22% vatu a potem robociznę i znowu 22% vatu, wyszło ponad 9 kawałków. I nijak nie potrafili zrobić tego z montażem i 7%Vatem. Wszystko dlatego, że firma Progress jest firmą handlową i nie mogą sprzedać okien z usługą i obniżonym podatkiem. Drutexy pomacałem, potem poczytałem o nich na fachowym forum, i w sumie nie było żadnych wielkich przeciwwskazań. Cenowo też do przyjęcia. Zresztą za PCV w dwustronnej okleinie wyszło prawie 4800, a za ich drewniaki 5300. Jutro zamawiam wiezbe w Trzebiczu (mam nadzieje ze ze swojej jestes zadowolony?) Raczej tak.... Miałem od ręki i bez vatu, ale zawsze jest jakieś ale.. Np u mnie kontrłaty powinny mieć grubość 25mm, a mają 24; 27; a nawet zdarzają się 30mm. Krokwie raczej ok, choć przy ich dźwiganiu czuć było, że niektóre są jakieś lekkie.... W skali 1-10 dałbym Trzebiczowi 7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 11.04.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Marzin trzymam kciuki. Szczerze podziwiam za samodzielną pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 11.04.2007 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Marzin trzymam kciuki. Szczerze podziwiam za samodzielną pracę. A dziękuję, dziękuję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 12.04.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Nio to stolarkę zewnętrzną masz z głowy. Jeszcze czekam na drzwi zewnętrzne mają być na końcu kwietnia. Instalatorzy wod kan co skończyli i są rzeczywiście bez zarzutu. Gorzej ze sprzedaniem namiarów bo to hmm... niejako transakcja wiązana mojego małża.Zrobili wszystko nawet instalecje do kominka z płaszczem wodnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 12.04.2007 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Nio to stolarkę zewnętrzną masz z głowy. Jeszcze czekam na drzwi zewnętrzne mają być na końcu kwietnia. Instalatorzy wod kan co skończyli i są rzeczywiście bez zarzutu. Gorzej ze sprzedaniem namiarów bo to hmm... niejako transakcja wiązana mojego małża. Zrobili wszystko nawet instalecje do kominka z płaszczem wodnym. My jednak nie bierzemy drzwi z tego samego miejsca. Za zwykłe, drewniane wyszło prawie 4 kawałki. Troszkę drogawo. Nie mogę zapominać, że moim celem jest wybudowanie w miarę taniego domu. Powoli jak u innych rozpoczęło się lekkie nakręcanie. Trzeba było to ukrócić Jeżeli chodzi o instalatorów, to po ostatnim spotkaniu jestem pozytywnie nastawiony, czekam tylko na wycenę. Jeżeli będzie w normie, to temat również powinien być zakończony - znaczy decyzja, bo do wykonania jeszcze daleko. Powoli zaczynam mysleć o posadzkach i tynkach. Majstra na wykończeniówkę już mam. Ciekawe czy wyrobię się ze wszystkim do września. P.s. Wciornastek, ile daliście z drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 13.04.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 My jednak nie bierzemy drzwi z tego samego miejsca. Za zwykłe, drewniane wyszło prawie 4 kawałki. Troszkę drogawo. Nie mogę zapominać, że moim celem jest wybudowanie w miarę taniego domu. Powoli jak u innych rozpoczęło się lekkie nakręcanie. Trzeba było to ukrócić I prawidłowe podejście Ja już też zauważam lekkiego świra na punkcie przemyśleń wykończeniowych (trochę wcześnie ale co tam ) i muszę pilnować zwłaszcza małżonki w koncepcjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 13.04.2007 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Ja już też zauważam lekkiego świra na punkcie przemyśleń wykończeniowych (trochę wcześnie ale co tam ) i muszę pilnować zwłaszcza małżonki w koncepcjach Małżonkę utrzymać w ryzach, to będzie zadanie. Prawdopodobnie trudniejsze niż utrzymanie w ryzach budowlańców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 13.04.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 P.s. Wciornastek, ile daliście z drzwi? 3 tys z montażem. Zobacz stronkę Łapawy. Na grupie masz namiar na Dom Bud Bis. U mnie drzwi mają 106X212, a wszystkie PCV to 90-tki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 13.04.2007 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 3 tys z montażem. Zobacz stronkę Łapawy. Na grupie masz namiar na Dom Bud Bis. U mnie drzwi mają 106X212, a wszystkie PCV to 90-tki. Dzięki. Jutro Magada (zona) jedzie tam popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 15.04.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Grill byl ok miło spędziliśmy popołudnie Marzin, Madzia & .?.?.?.?. dzięki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 16.04.2007 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Grill byl ok miło spędziliśmy popołudnie Marzin, Madzia & .?.?.?.?. dzięki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts