świercz1719500624 19.04.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 wreszcie dotarłem do ciebie. powolutku ale za to widze że dokładnie a przy dachu to podstawa. trzymam kciuki! jak fasole u mnie chyba bedzie fasolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 19.04.2007 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 wreszcie dotarłem do ciebie. powolutku ale za to widze że dokładnie a przy dachu to podstawa. trzymam kciuki! Cieszę się, że dotarłeś, bo u mnie coś ostatnio cisza. Każdy zajęty budowaniem, czy co? Tak, staram się robić najdokładniej jak tylko mogę. W sobotę skończę jedną stronę połaci. Postanowiłem, że Ty jako pierwszy dostaniesz fotę dachu z leżącą dachówką jak fasole u mnie chyba bedzie fasolek Mieliśmy się w tym tygodniu dowiedzieć, ale Pan "badacz" odwołał wizytę. W przyszłym tygodniu powinno być wiadomo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 19.04.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Fasolki? Czyżby...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 20.04.2007 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Fasolki? Czyżby...? Ano... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 20.04.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 wreszcie dotarłem do ciebie. powolutku ale za to widze że dokładnie a przy dachu to podstawa. trzymam kciuki! Cieszę się, że dotarłeś, bo u mnie coś ostatnio cisza. Każdy zajęty budowaniem, czy co? Tak, staram się robić najdokładniej jak tylko mogę. W sobotę skończę jedną stronę połaci. Postanowiłem, że Ty jako pierwszy dostaniesz fotę dachu z leżącą dachówką jak fasole u mnie chyba bedzie fasolek Mieliśmy się w tym tygodniu dowiedzieć, ale Pan "badacz" odwołał wizytę. W przyszłym tygodniu powinno być wiadomo... WOW! super! ale nie martw się bede tu do ciebie bardzo często zaglądac bo bardzo jestem ciekaw jak to ci wyjdzie - nie zakładam w ogóle złej opcji! tylko aplauz i oklaski !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anija30 20.04.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Witam serdecznie! Mam pytanko o p.Mariusza polecanego przez Ciebie jako fachowca od wykończeniówki. Chciałabym się dowiedzieć co takiego u Ciebie robił, że zasłużył na tak pochlebną opinię, bo sama się przymierzam do współpracy z nim.Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.Ania J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 20.04.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Marcinie jak dach? Są postępy? Nio i co z drzwiami byłeś tam przy A2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 20.04.2007 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 WOW! super! ale nie martw się bede tu do ciebie bardzo często zaglądac bo bardzo jestem ciekaw jak to ci wyjdzie - nie zakładam w ogóle złej opcji! tylko aplauz i oklaski !!! He he. Sam jestem ciekaw jak to wyjdzie. Codziennie po pracy do 20 dzielnie pracuję na tym dachu. Po położeniu dachówek wyjdzie naga prawda... więc z aplauzem to tak jeszcze poczekajmy. Witam serdecznie! Mam pytanko o p.Mariusza polecanego przez Ciebie jako fachowca od wykończeniówki. Chciałabym się dowiedzieć co takiego u Ciebie robił, że zasłużył na tak pochlebną opinię, bo sama się przymierzam do współpracy z nim. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Ania J. Cześć Ania. Mariusz będzie robił u mnie w lipcu wykończeniówkę. Ściemniał nie będę, to mój stary dobry kolega. Jednak zanim go wpisałem na białą listę, to kilka razy to przemyślałem. Jeżeli chcesz, to możesz jego roboty potwierdzić u innych forumowiczów, tych bardziej bezstronnych. Oprócz tego pewnie poda Ci namiary do innych ludzi, u których coś tam robił. Marcinie jak dach? Są postępy? Nio i co z drzwiami byłeś tam przy A2? Dach - powoli do przodu. Lada dzień kończę jedną połać, potem osadzę okna połaciowe i w długi majowy łikend z pomocą teścia kładziemy dachówki. Sprawę drzwi przechwyciła moja kobitka, była tam, znalazła coś fajnego, i teraz czeka na info, czy to coś będzie w wybranym przez nas kolorze. Dzięki za namiar. A jak u Ciebie? Kiedy posadzki? Nie osłabia Was ten szał cenowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anija30 20.04.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Cześć Ania. Mariusz będzie robił u mnie w lipcu wykończeniówkę. Ściemniał nie będę, to mój stary dobry kolega. Jednak zanim go wpisałem na białą listę, to kilka razy to przemyślałem. Jeżeli chcesz, to możesz jego roboty potwierdzić u innych forumowiczów, tych bardziej bezstronnych. Oprócz tego pewnie poda Ci namiary do innych ludzi, u których coś tam robił. Dziękuję za szybką i szczerą odpowiedź i życzę samych sukcesów na budowie Ania J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 20.04.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Marcinie jak dach? Są postępy? Nio i co z drzwiami byłeś tam przy A2? Dach - powoli do przodu. Lada dzień kończę jedną połać, potem osadzę okna połaciowe i w długi majowy łikend z pomocą teścia kładziemy dachówki. Sprawę drzwi przechwyciła moja kobitka, była tam, znalazła coś fajnego, i teraz czeka na info, czy to coś będzie w wybranym przez nas kolorze. Dzięki za namiar. A jak u Ciebie? Kiedy posadzki? Nie osłabia Was ten szał cenowy? Posadzki przed majowym weekendem. Wszystkie inastalacje już na miejscu. Potem tynki. Co do galopująvch cen to raczej myślę że za bardzo się na nas nie odbiją -jedynie cement i styropian (wylewki i tynki). Instalacje z opisywanych powodów wyszły w cenach bardziej niż normalnych A materiały typowo wykończeniowe - kafelki, parkiety drożeją ale w normalnym tempie. PS Myślę o spowadzeniu parkietu z Bieszczad lub Podlasia na spółkę z siostrą co też może obniźyć koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 20.04.2007 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 anija30 - nie ma sprawy i dziękuję. Posadzki przed majowym weekendem. Wszystkie inastalacje już na miejscu. Potem tynki. Co do galopująvch cen to raczej myślę że za bardzo się na nas nie odbiją -jedynie cement i styropian (wylewki i tynki). Instalacje z opisywanych powodów wyszły w cenach bardziej niż normalnych A materiały typowo wykończeniowe - kafelki, parkiety drożeją ale w normalnym tempie. PS Myślę o spowadzeniu parkietu z Bieszczad lub Podlasia na spółkę z siostrą co też może obniźyć koszty. Ja okna mam miec pod koniec maja, potem instalator - myślę czerwiec, w czerwcu też posadzki i tynki, a w lipcu mam nadzieję wykończeniówka. Gdyby był jakiś poślizg, to mam do dyspozycji sierpień i może jeszcze wrzesień. Im prędzej się przeprowadzę, tym lepiej, bo nie będę musiał płacić za wynajem (prawie 1tyś/msc ) Parkiet drewniany, tak? W sumie to chyba durne pytanie, bo paneli bys nie sprowadzała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 23.04.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Tak parkiet drewniany - Dąb lub jesion i to drugiej lub nawet 3 klasy - podobają mi się sęki PS. Z posadzkami poślizg dio 10 maja a potem już ciągiem tynki (kurcze żeby nie zapeszyć tfu , tfu, tfu przez lewe ramie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 23.04.2007 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Tak parkiet drewniany - Dąb lub jesion i to drugiej lub nawet 3 klasy - podobają mi się sęki Mi też. Znasz już ceny? PS. Z posadzkami poślizg dio 10 maja a potem już ciągiem tynki (kurcze żeby nie zapeszyć tfu , tfu, tfu przez lewe ramie) ...kafelki i przeprowadzka! Blisko już, nie? A jak z posadzkarzami i tymi od tynków? Też taka katastrofa, czy lepiej? Chodzi mi nie tylko o terminy, ale również o ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 23.04.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Tak parkiet drewniany - Dąb lub jesion i to drugiej lub nawet 3 klasy - podobają mi się sęki Mi też. Znasz już ceny? PS. Z posadzkami poślizg dio 10 maja a potem już ciągiem tynki (kurcze żeby nie zapeszyć tfu , tfu, tfu przez lewe ramie) ...kafelki i przeprowadzka! Blisko już, nie? A jak z posadzkarzami i tymi od tynków? Też taka katastrofa, czy lepiej? Chodzi mi nie tylko o terminy, ale również o ceny. Kolejno parkiet to jakieś 40 zł m kw cena netto. Wylewki - podchodziłam do Paulbudu (wiesz robili u IGi) życzyli 38 zł netto m kw z towarem i to dobra cena, mam podobną ale robią ludzie kierbuda no i chyba w bardziej wypaśnej wersji bo wylewka ma mieć styropian na przekładkę, do tego folia na wierzchu od spodu i od góry. Co do tynków to coś koło 25 zł m kw brutto. Co do terminów to w Paulbudzie czekanie 3 do 4 tygodni. Reszty nie znam bo jak wiesz ma zaufanego kierbuda i jak dotąd jestem z jego ekip zadowalona. A tynkarze to te same majstry co robiły u mnie dach. Nie są zbyt ekspresowi ale dokładni. Mam jeszcze jedną zagwozdkę. Jaki tynk szlachetny na wierzch - akryl, silikon no i jeszcze wybór koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 23.04.2007 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Kolejno parkiet to jakieś 40 zł m kw cena netto. Wylewki - podchodziłam do Paulbudu (wiesz robili u IGi) życzyli 38 zł netto m kw z towarem i to dobra cena, mam podobną ale robią ludzie kierbuda no i chyba w bardziej wypaśnej wersji bo wylewka ma mieć styropian na przekładkę, do tego folia na wierzchu od spodu i od góry. Co do tynków to coś koło 25 zł m kw brutto. Co do terminów to w Paulbudzie czekanie 3 do 4 tygodni. Reszty nie znam bo jak wiesz ma zaufanego kierbuda i jak dotąd jestem z jego ekip zadowalona. A tynkarze to te same majstry co robiły u mnie dach. Nie są zbyt ekspresowi ale dokładni. O parkiecie to sobie zapamiętam, bo teraz jeszcze za wcześnie na takie dycyzje. Ale też jestem jego zwolennikiem. Zobaczymy, może będzie zamiast paneli. Dzięki za stawki za posadzki i tynki. Jeżeli chodzi o Paulbud, to też się na nich czaję, bo dużo dobrego pisano na ich temat w grupie wilkopolskiej. Tynki - jakie będziesz robić? Bo ja zamierzam gipsowo coś tam. Taki żółty kolor, coś jak u świercza. Mam namiar na takich co je robili w naszym biurze, było całkiem całkiem, jak mnie ceną nie dobiją, to ich wezmę. Mam jeszcze jedną zagwozdkę. Jaki tynk szlachetny na wierzch - akryl, silikon no i jeszcze wybór koloru Byłem przekonany, że będzie o to niezła jazda. A tu zonk. Mamy to za sobą. Tutaj coś ala nasza opcja: http://www.directupload.net/images/070423/temp/BwITMDAk.jpg Cały dom będzie w takich barwach, jak w tym na obrazku powyżej wieńca, czyli taki jakiś wrzosek pomieszany z mysim. U nas częsć parterowa będzie miała jaśniejszy odcień, częsć szczytowa ciemniejszy. Kolor dachu też podobny jak na zdjęciu. Okna, podbitka i drzwi wejściowe jasna sosna. Wczoraj jeździliśmy szpiegować. Próbowaliśmy znaleźć dom w kolorach, które sobie wymyśliliśmy. Tutaj kolor http://www.directupload.net/images/070423/temp/nF75ifum.jpg Tutaj to samo, tylko od fota od czoła. Chodzi o ten ciemniejszy. http://www.directupload.net/images/070423/temp/PHHQhIin.jpg A tutaj all i one, czyli wszystkie nasze kolory razem do kupy. Okna jasna sosna, drzwi też jasna sosna + rynny ocynk + mysia elewacja. http://www.directupload.net/images/070423/temp/YKcSyXPV.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 24.04.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Zacznę od tynków - ręczne cementowo- wapienne, wewnątrz i na zewnątrz. Zewnętrzne potem pokryte barankiem z tynku szlachetnego - chyba z akrylowego. Co do kolorów to u mnie ze wzgłedu na czerwoną dachówkę skłaniamy się ku pastelowym żółcio-beżom. Jest jeszcze kwestia szczytów domu i ewentualnej obitki drewnianej. A to już zależy li tylko od kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 25.04.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Marzin wysiej facelię - to taki pięknie pachnący kwiatek (nasiona kupuje się na kilogramy). Potem można to przekopać - taki zielony nawóz Kibicuję Tobie z całego serca i pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 25.04.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Marzin, jest taki segment szeregowca w Strzeszynku: grafitowy dach, mysia elewacja. Jak przejeżdżam tamtędy, to nie mogę nie spojrzeć. Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 25.04.2007 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Marzin wysiej facelię - to taki pięknie pachnący kwiatek (nasiona kupuje się na kilogramy). Potem można to przekopać - taki zielony nawóz Pytałem żonę, własnie tą facelię będziemy siali Kibicuję Tobie z całego serca i pozdrawiam serdecznie Dziękuję Ci bardzo! Potrzebuję kibicowania, bo te moje jednoosobowe działania tak się ślimaczą, że powoli opadają mi siły. Nie to, żebym sobie nie radził, czy czegoś nie potrafił, tylko jest bardzo, ale to bardzo ciężko samemu pracować na dachu. Każde proste czynności przeciągają się w nieskończoność. Brakuje pomocy drugiej osoby, choćby do najprostszych czynności.... Marzin, jest taki segment szeregowca w Strzeszynku: grafitowy dach, mysia elewacja. Jak przejeżdżam tamtędy, to nie mogę nie spojrzeć. Bardzo ładny. A możesz dac cynk, gdzie dokładnie stoi ta chatka, może popytam właścicieli o producenta elewacji i nazwę czy oznaczenie koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 25.04.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Ten szeregowiec jest w Strzeszynku, jak jedziesz od Poznania w stronę Kiekrza (i Rokietnicy ), to po lewej mijasz tę śmierdzącą oczyszczalnię ścieków . Jakieś 200 m dalej po prawej (za drzewkami) jest osiedle szeregówek. Ten, o którym myślę jest równoległy do ulicy. Te prostopadłe, to jakaś pstrokata awangarda (zupełnie nie w moim stylu). PS. Ale Ty masz hektary . Po zaoraniu działka wydaje się całkiem spora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts