świercz1719500624 30.05.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 No i kto ma lepiej ??!! No?? Najlepiej mają ci co nie biorą kredytu świeta prawda a do tego jak się kończy... bo umnie juz końcóweczka... chałupy całej nie dam rady wykończyć. cóż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 30.05.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 jaką masz dachówkę marzin?:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 30.05.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Jak okna podobią się?Grzegorz wracając od Ciebie dzwonił do mnie i mówił że właśnie już u Ciebie wstawione okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 31.05.2007 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 świeta prawda a do tego jak się kończy... bo umnie juz końcóweczka... chałupy całej nie dam rady wykończyć. cóż Świercz, pomyśl, gdybyś z tą samą kwotą kredytu startował teraz. Inni mają gorzej. jaką masz dachówkę marzin?:> Witaj Xena w moich stronach! Prodach, rzymska, kolor stalowy. Producent nazywa go stalowym, ale dla mnie to ciemny grafit. Zresztą pewnie widziałś na fotach. Podoba się, czy nie? Jak okna podobią się? Grzegorz wracając od Ciebie dzwonił do mnie i mówił że właśnie już u Ciebie wstawione okna. Mmmm. Yyyyy.... Niemcy mają takie fajne słowo. Jajn. Dość dobrze oddaje sytuację, bo znaczy: i tak, i nie.Tzn kolor OK, taki jak chcieliśmy, okna fajnie zrobione, montaż też. Niestety zamówiliśmy za małe. Nie wszystkie. Jak zajrzysz do dziennika, to od strony ulicy jest otwór okienny w kuchni. Sama pusta dziura była wielkościowo w sam raz, ale wstawione okno wygląda nie teges. Teraz można powiedzieć, że mamy prawdziwy kurnik. Nie wiem dlaczego tak wyszło, wszystko zgodnie z projektem. Na rysunkach proporcje wyglądały dość dobrze, a w rilu wyszła kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 31.05.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Jak okna podobią się? Grzegorz wracając od Ciebie dzwonił do mnie i mówił że właśnie już u Ciebie wstawione okna. Mmmm. Yyyyy.... Niemcy mają takie fajne słowo. Jajn. Dość dobrze oddaje sytuację, bo znaczy: i tak, i nie.Tzn kolor OK, taki jak chcieliśmy, okna fajnie zrobione, montaż też. Niestety zamówiliśmy za małe. Nie wszystkie. Jak zajrzysz do dziennika, to od strony ulicy jest otwór okienny w kuchni. Sama pusta dziura była wielkościowo w sam raz, ale wstawione okno wygląda nie teges. Teraz można powiedzieć, że mamy prawdziwy kurnik. Nie wiem dlaczego tak wyszło, wszystko zgodnie z projektem. Na rysunkach proporcje wyglądały dość dobrze, a w rilu wyszła kicha. Ja myśle że to wrażenie optyczne. jak otynkujesz dasz kolorek znowu zacznie być oki doki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 31.05.2007 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Ja myśle że to wrażenie optyczne. jak otynkujesz dasz kolorek znowu zacznie być oki doki Takie samo tłumaczenie zastosowaliśmy. Ewentulanie pokombinujemy coś z przejściem w inny kolor, żeby optycznie "złamać" dużą powierzchnię ściany gdzie jest kuchenne okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 10.06.2007 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Komin elegancki okna tez ladne musze sie przejechac po wycene do tego Drutexu. Mam pytanie o okno tarasowe czy jest to okno przesuwane czy otwierane? Jezeli przesuwane to jaka powierzchnia jest w "ruchu"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 11.06.2007 05:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Komin elegancki okna tez ladne musze sie przejechac po wycene do tego Drutexu. Mam pytanie o okno tarasowe czy jest to okno przesuwane czy otwierane? Jezeli przesuwane to jaka powierzchnia jest w "ruchu"? Cześć Brachol, dzięki za pozytywną opinię na temat komina Okno tarasowe jest otwierane. Jest jak widać 3-częściowe, ale tylko dwa się otwierają do środka. Otwór jest wystarczający. Ja wiem, że przesuwne są fajne, ale zobaczysz jaka jest różnica w cenie kiedy dostaniesz wycenę. Namiary, gdzie dostałem fajne ceny na Drutexy, wysłałem na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 11.06.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Okna oki doki więc w czym problem. Elewacja i odopowiednia aranżacja np. boniowanie i efekt optyczny bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 11.06.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Cześć Brachol, dzięki za pozytywną opinię na temat komina Okno tarasowe jest otwierane. Jest jak widać 3-częściowe, ale tylko dwa się otwierają do środka. Otwór jest wystarczający. Ja wiem, że przesuwne są fajne, ale zobaczysz jaka jest różnica w cenie kiedy dostaniesz wycenę. Namiary, gdzie dostałem fajne ceny na Drutexy, wysłałem na priv. dzieki za namiary przejde sie tam i zobacze co mi zaproponuje a co do okien przesuwanych to wiem ze sa sporo drozsze ale si ezonie podobaja wiec ciezka sprawa ale dam rade mam nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 11.06.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Cześć Brachol, dzięki za pozytywną opinię na temat komina Okno tarasowe jest otwierane. Jest jak widać 3-częściowe, ale tylko dwa się otwierają do środka. Otwór jest wystarczający. Ja wiem, że przesuwne są fajne, ale zobaczysz jaka jest różnica w cenie kiedy dostaniesz wycenę. Namiary, gdzie dostałem fajne ceny na Drutexy, wysłałem na priv. dzieki za namiary przejde sie tam i zobacze co mi zaproponuje a co do okien przesuwanych to wiem ze sa sporo drozsze ale si ezonie podobaja wiec ciezka sprawa ale dam rade mam nadzieje Cześć Bracholu ( Marzin nie pogniewasz się że tu coś wtrącę ) Co do przesuwanych drzwi balkonowych to mam takie i to progowe. Były o jakieś 2 tysiaki droższe niż otwierane. Bezprogowe są jeszcze droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 11.06.2007 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Okna oki doki więc w czym problem. Elewacja i odopowiednia aranżacja np. boniowanie i efekt optyczny bomba Mówisz... P.s. A tak naprawdę to już się przyzwyczailiśmy do ich wielkości, popracujemy tylko, tak jak piszesz, nad "optyką" dzieki za namiary przejde sie tam i zobacze co mi zaproponuje a co do okien przesuwanych to wiem ze sa sporo drozsze ale si ezonie podobaja wiec ciezka sprawa ale dam rade mam nadzieje No jak się żonie podobają, to masz niewielkie pole manewru Cześć Bracholu ( Marzin nie pogniewasz się że tu coś wtrącę ) Co do przesuwanych drzwi balkonowych to mam takie i to progowe. Były o jakieś 2 tysiaki droższe niż otwierane. Bezprogowe są jeszcze droższe. Czemu mam się gniewać? Spoko, spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 11.06.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Też pozwolę sobie wtrącić słówko do brachola: mi też się przesuwne bardzo podobały... ale będę miała zwykłe otwierane. Najlepiej zaprowadź żonę gdzieś, gdzie takie przesuwne są zamontowane i niech spróbuje otworzyć - ja mam drzwi tarasowe o szer. 270 cm, 1 połówka miałaby 130 cm - wcale nie tak łatwo takie ogromne skrzydło otworzyć, jest dość ciężkie! Najpierw trzeba całe skrzydło przyciągnąć do siebie, dopiero potem przesunąć. Ja to pewnie bym się jakoś nauczyła, ale bałabym się że goście mi te drzwi zepsują szarpiąc nieumiejętnie... Poza tym aż taaaka wielka tafla szkła aż tak super dobrze by nie wyglądała (teraz to widze jak parter mam gotowy, jakie te drzwi będą ogrooomne), w dodatku świeżo po umyciu dzieciaki biegając pewnie by wpadały na te drzwi myśląc że są otwarte, chwila nieuwagi i nieszczęście gotowe itp. No i jeszcze jeden argument: zależało mi na dużym "świetle" w drzwiach, żeby spokojnie stół wynosić na taras - połówka drzwi przesuwnych dzielonych na 2 części jest mniejsza niż dwa otwarte skrzydła z drzwi dzielonych na 3 części. No i sie wyleczyłam z przesuwnych, różnicę w kosztach zainwestuję w bardziej "wypasioną" kabinę prysznicową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 14.06.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Marzin Aaaa! już teraz wszysko wiem no właśnie jakoś za szybko mi się wydawało żeby to był cały dach musze ci tylko powiedzieć że i tak jestem pod wielkim wrażeniem, a to dlatego że mam porównanie... moi sasiedzi tez sami robili dach i go jednak nie zrobili - dach wygląda masakrycznie. teraz własnie bedzie go juz dekarz zdejmował i zakładał ponownie... . U ciebie wygląda to wzorowo - tylko czekam jeszcze na jakieś zblizenia za dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 14.06.2007 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Marzin Aaaa! już teraz wszysko wiem no właśnie jakoś za szybko mi się wydawało żeby to był cały dach musze ci tylko powiedzieć że i tak jestem pod wielkim wrażeniem, a to dlatego że mam porównanie... moi sasiedzi tez sami robili dach i go jednak nie zrobili - dach wygląda masakrycznie. teraz własnie bedzie go juz dekarz zdejmował i zakładał ponownie... . Ojojojojoj, biedni sąsiedzi Tylko ja jeden ich rozumiem, bo wiem jaka to robota U ciebie wygląda to wzorowo - tylko czekam jeszcze na jakieś zblizenia za dnia Jest jeszcze kilka niuansików do poprawy, brakuje kilka wykończeniowych dachówek obok małego okna, no i same małe okno jest lekko skoszone na bok. Minimalnie. Chyba dlatego, że te jako jedyne osadzałem przy pomocy poziomicy. Topex-u. Zdjęcia za dnia i w lepszej roździelczości oczywiście będą. Wczoraj tak bardzo chciałem się pochwalić, że nie wytrzymałem i wstawiłem te z komórki. Jeszcze jedno: stoję wczoraj na ulicy, gapię się na ten dach z rumieńcami na policzkach. Podchodzi sąsiad, czyli jeden z policjantów. Mówi tak: - tak się przyglądałem, jak Pan to robi, i chociaż na początku nie sądziłem że może się to udać, to teraz muszę przyznać, że chyba zrobił Pan to dokładniej niż niejeden dekarz. Ale urosłem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 02.07.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Plątanina rurek, a wszystkie stoją równiutko jak.... kurde... no co tam na przykład? strzała ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 03.07.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Jeszcze jedno: stoję wczoraj na ulicy, gapię się na ten dach z rumieńcami na policzkach. Podchodzi sąsiad, czyli jeden z policjantów. Mówi tak: - tak się przyglądałem, jak Pan to robi, i chociaż na początku nie sądziłem że może się to udać, to teraz muszę przyznać, że chyba zrobił Pan to dokładniej niż niejeden dekarz. Ale urosłem.... Wcale cie się nie dziwie! możesz chodzić z głową do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 04.07.2007 06:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 strzała ...? O własnie! Wcale cie się nie dziwie! możesz chodzić z głową do góry Głowę podniosę całkiem do góry, kiedy skończę drugą stronę. Tymczasem chodzę z lekko pochyloną. Zresztą zobacz jak wygląda druga strona dachu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 04.07.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Marzin jestem pod wrażeniem! zastanawiałam się przez moment, jak wyjdą te okna - też na początku wydawały się nie za duże (a ja też mam takie w planach). Wyszło super - myślę, że są w sam raz w proporcji do dachu i całej elewacji.Super ten kolor okien do dachówki! Jak zwykle trzymam kciuki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 04.07.2007 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Marzin jestem pod wrażeniem! No bez przesady! zastanawiałam się przez moment, jak wyjdą te okna - też na początku wydawały się nie za duże (a ja też mam takie w planach). Wyszło super - myślę, że są w sam raz w proporcji do dachu i całej elewacji. Super ten kolor okien do dachówki! Mówisz, że wielkość okien jest OK? No nie wiem. Drugi raz wziąłbym większe, ale teraz to już po ptakach. A jaki kolor elewacji byś zrobiła? My myślimy o jakimś takim mysim, może ciemna oliwka, albo coś takiego jak mysi przechodzący w jasnoniebieski... Jak zwykle trzymam kciuki i pozdrawiam Dzięki! Ja też pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts