Wciornastek 27.07.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 A koty a rczej jakiś kocur upatrzył sobie moje okno tarasowe i uparcie zaznacza że to jego okno. Są jakieś środki chmiczne, żeby zaznaczyć, że to moje miejsce? U mnie w domu gdzie obecnie mieszkam koty upatrzyły sobie wejście do domu. Poskutkowały skórki od cytryny. Koty nie znoszą zapachu cytrusów ( przetestowane na własnym kocie - nigdy nie można go pogłaskać bo ucieka jak ma się ręce od obierania cytrusów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejc 27.07.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Cóż to koty robią bee a fuj. Coś mi nie gra koty raczej czyścichy i dom to dla nich dom nawet dla tych wsiowych i wychodzą za potrzebą na dwór. Zobacz czy to czasem nie jaka łaska abo inna łasica. Wczoraj zrobiłem dochodzenie i drogą dedukcji drogi Watsonie dszedłem do wniosku, że to jednak nie kociambry. Za małe kupy! Ale i tak nie bardzo wiem, jak inne zwierztątka mogłyby wejść .... Pomyśl o kunie, a już nawet nie chciej aby zrobiła sobie gdzieś u Ciebie pod dachem gniazdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 28.07.2007 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 U mnie w domu gdzie obecnie mieszkam koty upatrzyły sobie wejście do domu. Poskutkowały skórki od cytryny. Koty nie znoszą zapachu cytrusów ( przetestowane na własnym kocie - nigdy nie można go pogłaskać bo ucieka jak ma się ręce od obierania cytrusów). Zrobię tak jak mówisz, mam nadzieję, że podziała. A jak nie to będę szukał jakiegoś inszego śmierdzidła! Pomyśl o kunie, a już nawet nie chciej aby zrobiła sobie gdzieś u Ciebie pod dachem gniazdo Raczej mało prawdopodobne. Dach jest goły, nie ma jeszcze ani ocieplenia, ani płyt GK. Nie bardzo gdzie jest tam zrobić gniazdko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 28.07.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 BARDZO ładnie wstawiles okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksi 29.07.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Czym odstraszyc kota.... Nie na wszystkie kiciory działa cytryna, cytrusy i inne Np kot mojej siostry kocha mandarynki (i cebule dla równowagi), ale można spróbopwać jeszcze z: *octem spryskać octem i po sprawie koty tego nieznaoszą, *pieprzem - na mojego działa , *krople walerianowe - tego nie lubią wszystkie koty, *olejek pomaranczowy do aromaterapii, *mięta, *sos Tabasco, *albo preparaty ze sklepu zoologicznego (ale sa dość drogie) Ja tez miałam koty (niczyje) przy domu. Ale ja akurat kocham koty więc mi to nie przeszkadza Mało tego nawet wynosze im jedzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 29.07.2007 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 BARDZO ładnie wstawiles okno Ma się rozumieć! Czym odstraszyc kota.... Nie na wszystkie kiciory działa cytryna, cytrusy i inne Np kot mojej siostry kocha mandarynki (i cebule dla równowagi), ale można spróbopwać jeszcze z: *octem spryskać octem i po sprawie koty tego nieznaoszą, *pieprzem - na mojego działa , *krople walerianowe - tego nie lubią wszystkie koty, *olejek pomaranczowy do aromaterapii, *mięta, *sos Tabasco, *albo preparaty ze sklepu zoologicznego (ale sa dość drogie) Ja tez miałam koty (niczyje) przy domu. Ale ja akurat kocham koty więc mi to nie przeszkadza Mało tego nawet wynosze im jedzenie O proszę! Ile sposobów! Zaraz spadam na budowę i najpierw spróbuję z octem. Chyba najłatwiej, bo skórki od cytryn to zaraz wyschną. Jak ocet nie da rady, to będę sprawdzał kolejne punkty z listy. Ja też lubię kociambry, ale to naprawdę nie pachnie zbyt fajnie. I gdzie jak gdzie, ale upatrzył sobie okno tarasowe. Przy samym wyjściu. Otwieram je i bierze mnie na rzyganie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 30.07.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Marzin na moim kompie ten kolor jest liliowy.... Czy nie zmierzałeś raczej do szaro - niebieskiego? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 30.07.2007 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Marzin na moim kompie ten kolor jest liliowy.... Czy nie zmierzałeś raczej do szaro - niebieskiego? pozdrawiam Kurcze, nie wiem jak to zrobić. Sfotografowałem elewację, która jest szaro-niebieska i ten kolor wklejałem do fotki mojego domu. No i wyszło tak jak wyszło.... Oczywiście robiłem to w paincie. Masz jakiś pomysł, jak pokombinować z tymi kolorami? Jedno jest pewne. Chata powinna mieć raczej wyrazisty kolor. Jasny wygląda troszkę mdło, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 30.07.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Marzin spróbuj zacząć może od niebieskiego, potem coraz bardziej w stronę szarości. Myślę, że jeżeli planujesz dwa kolory, jeżeli mocno wyrazisty będzie jeden - to ten drugi "otrzyma" barwę i tonację tego wyrazistego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 30.07.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Dla mnie też ten kolor w dzienniku to bardziej fiolet niż szaro-niebieski Ale myślę, że szaro-niebieski będzie ładnie wyglądał do tej dachówki. Polecam strone http://www.przemaluj.pl, możesz wybrać elewację i pobawić się kolorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 30.07.2007 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Zakrzewianka & Altariela te kolory, które wstawiłem, gdzieś tam wyczaiłem na budynkach, które mi się podobały. Niestety zdjęcia robione o różnych porach dnia z różnym nasłonecznieniem i różnymi aparatami. Np fotka gdzie ten "liliowy" jest razem z jasnego koloru drewnem. http://s3.directupload.net/images/070730/temp/pCEd5F7R.jpg http://s2.directupload.net/images/070730/temp/MTiXEBGZ.jpg Dzięki na linka do stronki przemaluj. Lada dzień pokombinujemy z szaro-niebieskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 30.07.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 No tak, paint niezbyt wiernie kopiuje kolory. A ten na zdjęciu powyżej, to taki właśnie sobie wyobrażałam jak mówiłeś, że chcesz szaro-niebieski. Do tego możesz dać gdzieniegdzie stalowy akcent i elewacja-rewelacja Ja idę w brązy i beże - mam nadzieję że utrafię na jakiś beż, który nie okaże się żółto-brzoskwiniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 31.07.2007 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 No tak, paint niezbyt wiernie kopiuje kolory. A ten na zdjęciu powyżej, to taki właśnie sobie wyobrażałam jak mówiłeś, że chcesz szaro-niebieski. Do tego możesz dać gdzieniegdzie stalowy akcent i elewacja-rewelacja Ja idę w brązy i beże - mam nadzieję że utrafię na jakiś beż, który nie okaże się żółto-brzoskwiniowy Przy następnej okazji zrobię z tym jasnym kolorem. Ale powiem Ci, że beże i jakieś takie lekko oliwkowe też braliśmy pod uwagę. Tylko nie berdzo wiem, czy będzie to pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 31.07.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Ale powiem Ci, że beże i jakieś takie lekko oliwkowe też braliśmy pod uwagę. Tylko nie berdzo wiem, czy będzie to pasowało. Myślę że niebiesko- szarości będą dobrym zestawem, choć ja poszłabym nawet w kierunku bieli. Zobacz domy przy wjeżdzie do Rokietnicy od strony Napachania tam właśnie domy z ciemnym dachem są białe. Ty dodatkowo masz jasno-drewniane okna więc musi być jakiś kontrast. Co do beży i żółci to jakoś tego nie widzę - wtedy okna znikną i się zleją co spotęguje wrażenie ich małości . Z drugiej strony mam obawy czy te sino-szarości nie będą szybko wydawały się brudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 31.07.2007 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Myślę że niebiesko- szarości będą dobrym zestawem, choć ja poszłabym nawet w kierunku bieli. Zobacz domy przy wjeżdzie do Rokietnicy od strony Napachania tam właśnie domy z ciemnym dachem są białe. Ty dodatkowo masz jasno-drewniane okna więc musi być jakiś kontrast. Co do beży i żółci to jakoś tego nie widzę - wtedy okna znikną i się zleją co spotęguje wrażenie ich małości . Z drugiej strony mam obawy czy te sino-szarości nie będą szybko wydawały się brudne Z tą bielą to chyba nie zaszalejemy. Dom jak wiesz stoi bardzo blisko ulicy. Widać po frontowych dachówkach jak są zabrudzone kurzem. A z beżem masz rację. Razem z oknami będzie wyglądał mdło! A sino-szare, trochę niebieskawe kolory ma budynek biura w którym pracuję. Po dwóch latach nie widać syfu. http://s3.directupload.net/images/070731/temp/Sp2Ct8E8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 31.07.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 No widzisz to chyba podobnie myślimy o kolorach. A i dobrze byłoby zrobić ramki lub pasy jaśniejsze w miejscu gdzie są okna coś w stylu boniowania. Choć myślę że trzeba by to przetrenować czy te ramki w kolorze jaśnieszym czy ciemniejszym wokół okien. Zrób może coś takiego na fotkach i daj nam na żerek jakie będzie wrażenie optyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 31.07.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Popieram popieram - tylko szarości i niebieskości - o beżach to ja myślę do swojego domu, bo mam brązową dachówkę. I z ozdobą wokół okien to bardzo dobry pomysł, powiększą je optycznie.Zdjecie powyżej rewelacja, tylko zastanawiam się jak u Ciebie te okna się w te szarości wkomponują - do takiej chłodnej elewacji najlepiej wyglądają białe okna, a Twoje mają taki ciepły pomarańczowy odcień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 31.07.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Cześć Marzin, czemu straszysz koty?! co do koloru elewacji: na mojej ulicy jest jeden dom z elewacją wrzosowo-fioletową z szarym czy czarnym dachem - wygląda ponuro i smutno - ja dałabym raczej jakiś krem - bardziej elegancki i wyważony i będzie pasował do Twoich ciepłych okien!!!!! pozdrawiam p.s. nie wiem, czy kiedys wpisywałam się do Twoich komentarzy - ale zawsze czytam, bo domek masz podobny do mojego i kibicowałam Ci przy układaniu dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 01.08.2007 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Wciornastek- o tych pasach wokół okien to już kurcze myśleliśmy. To się nazywa boniowanie. Muszę zajrzeć do słownika co to słowo znaczy Następne kombinacje z kolorami wstawie, jak zrobie dobre zdjęcie domu, tak, żeby łatwo się obrabiało nawet w paincie. Muszę stanąc idealnie na wprost domu. Żadnych ujęć pod kątem. Altariela - cały bajer w tym, żeby pogodzić grafitowy kolor dachówek, stalowy kolor rynien i jasny kolor drewna. Powiem Wam, że oprócz okien, dokładnie tą samą farbą pomalowane będą widoczne drewniane słupy i cała podbitka. Dlatego może jakiś taki beż przechodzący w szary, czy niebieski ave! - i tak jestem grzeczny, że nie strzelam do tych klakierów z wiatrówki Ale ocet pomógł. Dziś rano robiłem wizję lokalną. A czy możesz pstryknąć jakąś fotkę tego domu, który stoi na Twojej ulicy? Bardzo byłbym zobowiązany Kremowy mówisz. Sam już nie wiem. Wogóle to porwałem się z motyką na słońce dyskutując z kobietkami o kolorach p.s. nie wiem, czy kiedys wpisywałam się do Twoich komentarzy - ale zawsze czytam, bo domek masz podobny do mojego i kibicowałam Ci przy układaniu dachówki Wpisywałaś się czy nie, cieszę się, że tu zajrzałaś! No i mam nadzieję, że kibicowanie się nie znudziło, bo dachówki jeszcze nie skończone. Ale jestem już blisko, bardzo blisko. Ajajajaj. P.s.1 Fajny masz avatar. Zawsze mi się podobał. To oko to Twoje? P.s.2 Można gdzieś obejrzec Twój domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 02.08.2007 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 No, dzienniczek sie fajnie czyta i oglada. Dobrze wywazyles slowo pisane i obrazki Chwala ci za to Ja sie jzu nie moge doczekac kiedy ruszy robota. Mi w niej najbarzzoiej sie bedzie podobalo....robienie zdjec rosnacemu domowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts