Acidtea 13.08.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 A to nie Ty sam kupowałeś materiał na tynki? Ekipa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 13.08.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Uwag mam cały tuzin! Marzin, wielkie dzięki, Twoje uwagi są niezwykle trafne, ja pewnie dopiero po kupnie bym się zorientowała z tą przednią burtą, a potrzebna mi przyczepka właśnie między innymi do przewozu długich elementów Przyznam szczerze że rozglądałam się właśnie za taką za 1500 zł na jednej osi A z tą wysokością haka - to musi być na tym samym poziomie co zaczep od przyczepy? Mam małe autko i hak wypadnie dość nisko (nie wiem jeszcze dokładnie bo nie widziałam haka na aucie ) To może stwarzać problemy? Pozdrawiam, Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 14.08.2007 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 A to nie Ty sam kupowałeś materiał na tynki? Ekipa? Tak, ekipa to sama dostarczała. To było w tej cenie 25zł/metr. Oprócz tego jakieś mazidło do gruntowania i listwy narożnikowe. Powiem Ci że jestem z tego zadowolony. Przy posadzkach ja dostarczałem materiały wg rozpiski majstra, ale piasku zostało ze cztery tony, sobie teraz przerasta trawą i została też tona cementu. Na szczęście mogłem to zwrócić (i tu kolejny raz przydała sie przyczepka, bo niby nie mogli do mnie dojechać ) Marzin, wielkie dzięki, Twoje uwagi są niezwykle trafne, ja pewnie dopiero po kupnie bym się zorientowała z tą przednią burtą, a potrzebna mi przyczepka właśnie między innymi do przewozu długich elementów Przyznam szczerze że rozglądałam się właśnie za taką za 1500 zł na jednej osi A z tą wysokością haka - to musi być na tym samym poziomie co zaczep od przyczepy? Mam małe autko i hak wypadnie dość nisko (nie wiem jeszcze dokładnie bo nie widziałam haka na aucie ) To może stwarzać problemy? Pozdrawiam, Aga Aga, ja na swoją wydałem 3100 zł brutto, ale poszła na ojca na firmę i odzyskał sobie Vacik. Wiem, że wydac 3000 tyś a nie 1500 to kupa siana. Ja zastanawiałem się nad tym z pół roku, ale dziś naprawde nie żałuję tej dopłaty. jeżeli kupicie jednoosiową, to wysokość haka nie będzie miała już takiego znaczenia, bo przyczepka "się ułoży" ale przy dwuosiowej może być tak, że jedna oś będzie wisiała w powietrzu. Wtedy na haku są bardzo duże siły, a byc nie mogą. Dopuszczalne pionowe obciążenie haka z tego co pamiętam to 75 kg. Kiedyś pożyczyłem przyczepkę znajomym ( nie Tobie Misiak ) i serce mnie bolało kiedy przednia oś wisiała w powietrzu, a większośc obciążenia była na zaczepie. W ten sposób w krótkim czasie zrobi się w nim dziura.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 15.08.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 majania napisał: Hi hi hi..to ja tez nie wiem Jakieś jaja! Może jego brat będzie robił No to chyba się wyjąsniło - u mnie będzie robił Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 15.08.2007 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 No to chyba się wyjąsniło - u mnie będzie robił Radek No to dobrze, bo on też robił u lidki, więc możesz być spokojna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 22.08.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Wracając do elewacji. http://images13.fotosik.pl/44/722582d949acba6b.jpg http://images24.fotosik.pl/66/5b372006633f0238.jpg http://images30.fotosik.pl/66/06d8f7a6b169160e.jpg mam nadzieję, że żaden z właścicieli posesji nie będzie miał pretensji, że zdjęcia robione bez zgody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 22.08.2007 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Krys, dzięki za fajne fotki! Pierwszy i ostatni domek jakiś taki znajomy. Chyba z Tarnowa, co? Wieczorem pokażę fotki Magdzie. Troszkę się znowu pokłócimy jaki kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 22.08.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Marzin, nic nie pokazywałeś w dzienniku, a tu dach skończony pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 23.08.2007 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Marzin, nic nie pokazywałeś w dzienniku, a tu dach skończony pozdrawiam serdecznie A... bo ja ciągle tylko o tym dachu... Nie chciałem już przesadzać, ale wstawię fotki efektu końcowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 23.08.2007 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 http://images30.fotosik.pl/66/06d8f7a6b169160e.jpg mam nadzieję, że żaden z właścicieli posesji nie będzie miał pretensji, że zdjęcia robione bez zgody Wczoraj wieczorem jeszcze tak dumałem skąd znam ten ostatni domek. I bingo. Ten dom jest z Drezdenka! Widzę ten dom za każdym razem kiedy jadę do domu, czyli do rodziców! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlpiak 23.08.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Marzin, no pieknie ci idzie. Dopiero teraz przeczytalam twoj dziennik - czy Ty wiesz, ile razy napisales "radocha"? Pozazdroscic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 23.08.2007 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Marzin, no pieknie ci idzie. Dzięki! Budowa jest stresująca, ale i sprawia dużo przyjemności Dopiero teraz przeczytalam twoj dziennik - czy Ty wiesz, ile razy napisales "radocha"? Pozazdroscic No właśnie ile razy? Nie zwróciłem nawet na to uwagi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlpiak 23.08.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 No nie kaz mi liczyc, retorycznie pytalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 23.08.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Wczoraj wieczorem jeszcze tak dumałem skąd znam ten ostatni domek. I bingo. Ten dom jest z Drezdenka! Widzę ten dom za każdym razem kiedy jadę do domu, czyli do rodziców! No widzisz mówiłam, że chyba z Drezdenka. Będziesz go sobie mógł zobaczyć w realu. Też ma antracytowy dach i brązowe okna jak twój, no może kolor okien bardziej masz zbliżony do tego domu w Sadach. Jak byś chciał dokładnie wiedzieć gdzie jest ten drugi to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 23.08.2007 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 No widzisz mówiłam, że chyba z Drezdenka. Będziesz go sobie mógł zobaczyć w realu. Też ma antracytowy dach i brązowe okna jak twój, no może kolor okien bardziej masz zbliżony do tego domu w Sadach. Jak byś chciał dokładnie wiedzieć gdzie jest ten drugi to daj znać. Ten domek to podziwiam za każdym razem kiedy jestem w Drezdenku i wyskakuję kupić piwko. Ładny jest. No a gdzie w Sadach jest ten drugi? No nie kaz mi liczyc, retorycznie pytalam No dobra, już nie licz. Ale pewnie słowo radocha padało za każdym razem, kiedy obok klawiatury stała flaszka winka, he he Nomalnie to smutas i maruda jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 24.08.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 No a gdzie w Sadach jest ten drugi? Jak jedziesz z Tarnowa w stronę Poznania 2 krajową to za wiaduktem zjeżdżasz w prawo na Sady. Na pierwszym skrzyżowaniu z wiaduktem w Sadach skręcasz w prawo na Lusowo. Po jakiś 150 m po prawej stronie jest wysepka dla autobusu a po lewej droga w osiedle domków, tam skręcasz. Jedziesz prosto, to jest dom po lewej stronie drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 24.08.2007 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Jak jedziesz z Tarnowa w stronę Poznania 2 krajową to za wiaduktem zjeżdżasz w prawo na Sady. Na pierwszym skrzyżowaniu z wiaduktem w Sadach skręcasz w prawo na Lusowo. Po jakiś 150 m po prawej stronie jest wysepka dla autobusu a po lewej droga w osiedle domków, tam skręcasz. Jedziesz prosto, to jest dom po lewej stronie drogi. Kumam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 27.08.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Tej Marzin (to tak po staropoznańsku ) gratulacje z okazji dachu i wełenki. We wrześniu chyba Cię odwiedzę No i mam nadzieję, że takie długie i żółte wystraczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 27.08.2007 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Tej Marzin (to tak po staropoznańsku ) gratulacje z okazji dachu i wełenki. We wrześniu chyba Cię odwiedzę Tej, wal jak w dym! No i mam nadzieję, że takie długie i żółte wystraczy Nie zakumałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 28.08.2007 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 No i mam nadzieję, że takie długie i żółte wystraczy Nie zakumałem Dzisiaj zapewne zaqmasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts