Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Marzin buduje, Ty komentujesz !

Marzin

Recommended Posts

• Odpowiedzi 732
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moze go jeszcze nie bylo. Niektore projekty, o ktore pytalam w Bauherze, gdy przymierzalismy sie do budowy na innej dzialce, to byly "koncepcje, ktore wymagaja dopracowania szczegolow";)

To w sumie b. podobne projekty :)

Tak samo było z naszym. Nie był wcześniej przez nikogo realizowany. Kiedy poprosiłem o więcej szczegółów, przysłali mi na maila jakieś pierdoły...

• 2 weeks później...
Tak czytam ten Twój dziennik i szczęka mi opadła. Toż Ty już kończysz tę swoją budowę, już niedługo się wprowadzisz i co potem? O czym będziesz pisał na forum? Tylko rady dla innych? To chociaż zacznij budować jakąś altankę.

Krys, ja i tak wszystkiego ostatnio nie piszę. :wink:

A spamował będe jak inni którzy się już wybudowali i mieszkają, w miejscach takich jak kawiarnia klubowa, hobby :roll:

Myślę, że po wprowadzeniu będzie jeszcze od cholery roboty. Pewnie tak szybko nie pozbędziecie się mnie z tego forum 8)

Pewnie tak szybko nie pozbędziecie się mnie z tego forum 8)

No, co ty, bez ciebie to my tu jak takie sierotki bez matki....

Myślę, że zasługujesz na miano przewodnika stada Wielkopolska 2007.

Znaczy taki ojciec dyrektor? :lol:

dzięki za namiary.

Gdzie kupowaliście płytki? piszesz jakie i za ile - ale gdzie?

kładziesz na całym dole?

mi dopiero kończą "zero", ale w myślach juz urządzam ...... :D

jeżeli chodzi i znajdowanie płytek to procedura była taka. Magda grzebała najpierw w necie, zobaczyła to co ją interesuje, ponieważ byli to Polscy producencji, grzebała potem na stronach Paradyża, Opoczna, Cersanitu i spisywała dresy Poznańskich dilerów.

Gdzie dokładnie kupiliśmy:

Cersanit - Cermax w Dąbrowie. Jadąc z Poznania Bukowską, po prawej stronie. Trudno nie zauważyć.

Paradyż - BAD w Przeźmierowie. Jadąc w kierunku Bukowskiej przy salonie Nissana w prawo i za zakrętem jest budynek

Opoczno - gdzieś przy Obornickiej, ale dokładnie nie wiem, bo Magda była tam sama. Na stronce Opoczna jest adresik.

A kafeleczki kładziemy odpowiednio:

obie łazienki - ściany pod sufit + podłoga

pomieszczenie gospodarcze (kotłownia to moje oczko w głowie. Musi być jak z żurnala :wink: )

podłoga w przedsionku

gres w kuchni na podłodze i pasek ze zwykłych na ścianie.

Witam

Marzin jeśli chodzi o posadzki ,kładłeś papę termozgrzewalną na chudziaka?

Dawałeś folię pod chudziaka?

pozdrawiam

Cześć!

Pod chudziakiem nie ma nic, a na chudziaku dałem taką grubszą folię budowlaną. Papy nie dawałem. Chudziak był dość gładki, więc folia nie miała możliwości przeciąć się od chodzenia po niej. Ale jeden z posadzkarzy z którymi rozmawiałem mówił, żeby koniecznie wcześniej porzesmarować dysperbitem. Nie zrobiłem tego. Bo drugi powiedział, że bez sensu...... :wink:

Jezusie ! Świerczu, przestraszyłem się Twojego nowego avataru! :o

czesc

mam pytanko odnośnie tych kominów... ile dałeś za ten odbiór i gdzie sie to zglasza co by ci czarni przyszli...

W sklepie instalacyjnym w Rokietnicy zapytałem, czy nie znają jakiegoś miejscowego kominiarza. Dali mi komórkę, zadzwoniłem, przyjechał raz zobaczyć co i jak, powiedział co poprawić. Druga wizyta to już wypisanie "kwita" i skasowanie 180 złotych. Oczywiście u Ciebie może być tylko jedna wizyta, o ile nie byłeś tak wspaniałomyślny jak ja i miomo że było to w projekcie nie wykonałeś kanału wentylacyjnego kotłowni..... 8)

Marzin: jak tam Twoja łazienka z Paradyża?? jestem ciekaw, bo sam chce mieć takie same kafle, kiedy będziesz robił tą łazienkę? pokażesz zdjęcia?

pozdrawiam

m.

Cześć Maksiu, myślę że zdjęciami łazienki będę mógł się pochwalić dopiero w połowie października, bo najpierw majster musi skończyć poddasze, potem szybko zrobić kotłownię a potem jeszcze szybciej kuchnię. Po tym wszystkim wchodzi dopiero do dolnej łazienki. Z tym że nie pamiętam czy dolna łazienka będzie w kaflach z paradyża.... :roll:

Nie ma to jak konkretna odpowiedź :wink: Zdjęcia pokażę!

Jezusie ! Świerczu, przestraszyłem się Twojego nowego avataru! :o

W sklepie instalacyjnym w Rokietnicy zapytałem, czy nie znają jakiegoś miejscowego kominiarza. Dali mi komórkę, zadzwoniłem, przyjechał raz zobaczyć co i jak, powiedział co poprawić. Druga wizyta to już wypisanie "kwita" i skasowanie 180 złotych. Oczywiście u Ciebie może być tylko jedna wizyta, o ile nie byłeś tak wspaniałomyślny jak ja i miomo że było to w projekcie nie wykonałeś kanału wentylacyjnego kotłowni..... 8)

dzięki! kurcze 180 zyla za jakiegoś kwita to chyba sporo.... :o :roll:

ps. wróciłem jednak do starego avataru :) co by nie straszyć :)

dzięki! kurcze 180 zyla za jakiegoś kwita to chyba sporo.... :o :roll:

Daj spokój. Kasują na każdym kroku. Ale co zrobić, ta opinia jest potrzebna i tyle. Wczoraj też dowiedziałem się, że trzeba wywalić pięć stów na inwentaryzację geodezyjną budynku. To też jest potrzebne....

ps. wróciłem jednak do starego avataru :) co by nie straszyć :)

Teraz jestem już jakiś spokojnieszy.

:wink:

P.s. Jak dzidzia i żonka?