Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Marzin buduje, Ty komentujesz !

Marzin

Recommended Posts

• Odpowiedzi 732
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję za kolejne gratulacje!

Ave!

Altariela

Dopiszę coś więcej. Urodziła nam się dziewczynka, na imię będzie miała Hania. Była też druga wersja: Maja. Magda zaraz po porodzie nie mogąc dokładnie jej obejrzeć, bo leżała kawałek obok, pytała które imię bardziej do niej pasuje. Stwierdziłem, że w tym momencie to chyba Gucio. No, ale to było kilka minut po opuszczeniu mamusiowego brzuszka.

Hania waży 3250g, ma 55 cm długości (mam nadzieję, że nic nie przekręciłem). Przyszła na świat 7 dni po terminie, dokładnie w pierwszą rocznicę naszego ślubu. Czekała, czy co? :roll:

Tyle żartów, ale ostatnia noc i 14 godzin na porodówce nie należały do mało stresujących. Na samym początku dla przyspieszenia powstania skurczów podano Magdzie oksytocynę. Efekt był taki, że dziecku zaczął zanikać puls... Panika, nerwy, odłączenie oksytocyny i czekanie na naturalne skurcze, a tych brak. Wód już nie było, więc z upływem czasu pojawiało się prawdopodobieństwo infekcji. Kiedy wreszcie pojawiły się skurcze, każdy z nich znowu powodował zanik tętna dziecka. I tak w kółko macieju. Odgłos urządzenia monitorującego puls dziecka będę pamiętał jeszcze długo....

W końcu jednak dzidzia zdecydowała się przyjść na ten świat. Okazało się, że pępowina zawinięta była wokół szyi dziecka.