Marzin 04.10.2007 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Oczywiście. Spotkanie na budowie???? Krys1, sorki, przepraszam. Ostatnio nie wiem jak się nazywam... Przygotowałem już wszystko do zabrania. Jutro dryndnę na kom, tak trochę przed 16-tą. to teraz pozostaje sie zastanowic na co wydac becikowe Tej, dobrze że mi o tym przypomniałeś. A becikowe pójdzie na: - przelew Marzin u mnie o wygrzewaniu posadzek nie bylo mowy, choć słyszałem o tym tez wcześniej, bo do tej pory nie mam pieca odpalonego..... póki co w chacie jest cieplutko i nie musze jeszcze dogrzewac ale chyba ja szpitalowa ferajna wróci to tym bidulom trza bedzie podgrzać powietrze... U mnie też w środku jest ok, ale odkąd zauważyłem pęknięcie na posadzce w kuchni, i przeczytałem co działo się po wygrzewaniu u K74, to załapałem stresa. No, a teraz jadę wykonać zadanie specjalne. Pompowanie kół wózka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 05.10.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Krys1, sorki, przepraszam. Spoko, nic się nie przejmuj, z tym detekt. to mi się nie śpieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 07.10.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Marzin, mój Małżonek pokonał wreszcie włączniki krzyżowe . Gdybyś potrzebował pomocy, to teraz jest już w tej kwestii ekspertem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 07.10.2007 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Marzin, mój Małżonek pokonał wreszcie włączniki krzyżowe . Gdybyś potrzebował pomocy, to teraz jest już w tej kwestii ekspertem . He he, ja to wczoraj w niezłe bagno wdepnąłem! Przy robieniu podłogi na strychu rozbabrałem pół instalcji, dopiero dziś doszedłem do ładu. Ale włączniki krzyzowe jeszcze przede mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 07.10.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 A przed nami podłoga na strychu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 07.10.2007 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 A przed nami podłoga na strychu ... Będziecie sami robili podłogę na strychu? U mnie to taki stryszek, a u Was strych przed duże S. Wredna robota. Nasz strych jest bardzo ciasny, no i ze względu na wełnę mineralną, cały czas trzeba pracować w masce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 08.10.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Marzin super super! Jak zwykle jestem pod wrażeniem! Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za dotrzymanie terminu przeprowadzki Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 08.10.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Będziecie sami robili podłogę na strychu? Chcieliśmy sami położyć pierwszą warstwę wełny, tę między krokwiami, bo marzy mi się zamieszkanie u siebie jeszcze przed zimą. Ale wszystko zależy do ilości wolnego czasu. Nad poddaszem użytkowym będzie strych z podłogą z płyt OSB i do tego zupełnie nie wiem, jak się zabrać . Bez tej podłogi nie będziemy mogli ocieplić strychu, bo planujemy ocieplenie aż do kalenicy. Eh... zawsze coś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 08.10.2007 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Chcieliśmy sami położyć pierwszą warstwę wełny, tę między krokwiami, bo marzy mi się zamieszkanie u siebie jeszcze przed zimą. Ale wszystko zależy do ilości wolnego czasu. Nad poddaszem użytkowym będzie strych z podłogą z płyt OSB i do tego zupełnie nie wiem, jak się zabrać . Bez tej podłogi nie będziemy mogli ocieplić strychu, bo planujemy ocieplenie aż do kalenicy. Eh... zawsze coś . Ja nie ocieplałem dachu aż do kalenicy. Są oczywiście ocieplone skosy i sufity poddasza. Samo ocieplenie nie jest jakoś skomplikowane, tylko jak zaczniecie sią babrać z wełną, to trzeba to skończyć. Musi być zamknięta. Możecie robić tak. Od dołu oprzeć wełnę między jętkami na porozciąganych sznurkach. Prowizorycznie obić to dodatkowo najtańszą folią. Żeby nie przedostawałsię pył. Kupcie takera, w marketach to koszt ok 10 złotych. Będzie łatwiej. Od góry nabić te płyty OSB. Potem, kiedy już znajdziecie kogoś od dociepleń, wystarczy zerwać od dołu tę folię, dać drugą warstwę wełny, zamontować ruszt i przykręcić płyty GK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 08.10.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 No właśnie z nabijaniem tych płyt OSB od góry mamy problem. Nie można ich nabić bezpośrednio na jętki, bo te są zbyt szeroko rozstawione jak na wytrzymałość płyt OSB (będzie się uginać). Mam nadzieję, że Pan Heniu niedługo się u nas zjawi i problem rozwiąże.Kiedy kończycie elewację? Jak będę w pobliżu to chętnie podjadę pomacać tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 08.10.2007 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 No właśnie z nabijaniem tych płyt OSB od góry mamy problem. Nie można ich nabić bezpośrednio na jętki, bo te są zbyt szeroko rozstawione jak na wytrzymałość płyt OSB (będzie się uginać). Mam nadzieję, że Pan Heniu niedługo się u nas zjawi i problem rozwiąże. Można w poprzek jętek dać trochę desek. Dla wzmocnienia. Kiedy kończycie elewację? Jak będę w pobliżu to chętnie podjadę pomacać tynki. W sobotę mają nakładać ostatnią warstwę, czyli tynk. Zapraszam, bo pewnie cały dzień będę siedział i gapił się jak to robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 08.10.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 A ja myślałam, że Ty teraz cały czas gapisz się na Hanię . Eh, ci faceci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 09.10.2007 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 A ja myślałam, że Ty teraz cały czas gapisz się na Hanię . Eh, ci faceci... Chciałbym tak móc siedziec i gapić się na Hanię, ale jak nie będę działał to w listopadzie Hania będzia bezdomna.... Teraz muszę się szamotać między tym co się chce, a co trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yagularka 11.10.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Gratuluję samozaparcia i pomysłu na mały domek!!! Jest super My też bardzo podobny budujemy ale jesteśmy raczej na początku drogi - będziemy deskować dach i zamawiać okna.Pow. ok 94m2 Przypadkowo trafiłem na Wasz wątek i bardzo fajnie się czyta - nastawia optymistycznie. No i gratuluję maleństwa, moja ma już 3 latka ale wasze kochane też szybciutko urośnie. Tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 12.10.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 ale s nabralam na ten ostatni wpis w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 22.10.2007 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 no ładnie patrzeć na takie tempo, tym bardziej, że u mnie zastój - ale wszelkie znaki na ziemi i niebie wskazują, że to tylko cisza przed burzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 25.10.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 kiedy beda fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 04.11.2007 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Gratuluję samozaparcia i pomysłu na mały domek!!! Jest super My też bardzo podobny budujemy ale jesteśmy raczej na początku drogi - będziemy deskować dach i zamawiać okna.Pow. ok 94m2 Przypadkowo trafiłem na Wasz wątek i bardzo fajnie się czyta - nastawia optymistycznie. No i gratuluję maleństwa, moja ma już 3 latka ale wasze kochane też szybciutko urośnie. Tak trzymać Cześć! Z braku czasu niewiele ostatnio piszę w dzienniczku, ale jak już trochę to wszystko ogarnę i założę sobie w nowym domu neta, to uzupełnię zaległości. Dopiszę kolejne koszty wykończeniówki i takie tam... kasa idzie teraz jak woda. No, a domek to wielkościowo parwie tak jak nasz. Mam nadzieję, że budowa pójdzie wam sprawnie i bez kłopotów. Włóczykij, jak będziesz w Rokietnicy to zajedź. Zobaczysz prawdziwe postępy robót, których nie mam czasu opisywać w dzienniku. Brzydlaczku - mówisz i masz! Potem będzie więcej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 04.11.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Bardzo fajne drzwi wybraliscie. ale ze wszystkiego i tak najbardziej podoba mi s ten artystyczny nielad przed wyprowadzka zrob szybko pokoj corci i pochwal s a przede wszystkim to jeszcze raz wielkie GRATULACJE z okazji przeprowadzki. jak to mowia- zeby Ci s dobrze dzialo, w dzien leżało w nocy stało albo spało , jak wolisz parapetówa juz byla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 04.11.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Włóczykij, jak będziesz w Rokietnicy to zajedź. Zobaczysz prawdziwe postępy robót, których nie mam czasu opisywać w dzienniku. A wiesz, że to się już jutro zdarzyć może... Jadę jutro odebrać cegły do budmaru w Baranowie więc może na swą działkę pojadę przez Rokietnicę A co do drzwi wejściowych, to faktycznie ładnie wyszły. Ja też myślałem o jakichś przeszkleniach, ale ponieważ chciałem drzwi antywłamaniowe to ze względu na koszty szybki sobie odpuściłem. Co do schodów to ładnie wykonane, choć jak na mój gust to kapkę zbyt strome, zwłaszcza przy skręcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts