Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Marzin buduje, Ty komentujesz !

Marzin

Recommended Posts

• Odpowiedzi 732
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no to gratuluje ekipy!! ja na takie rzeczy bardzo zwracam uwage i to się ceni! pozdro

Za ekipę musze podziękować Wciornastkowi, od niej namiar.

Nio, nio :oops: :oops: :oops: . cieszę się że na razie nie zawiedli, bo to zawsze ryzyko kogoœ polecać a potem hmmm........ czasem można przechwalić.

PS Bartki za te pochwały i nagonienie pracy będš pewnie musiały u mnie tynki robić gratis :wink: A fakt tak z nimi żartowałam, że jak będš mieli robotę to u mnie ekstra upusty.

Ludzie,

jestem pod takim wrażeniem, że może dacie mi jakieś namiary na Bartków???

Dzisiaj dzwoniłam do Starostwa i pozwolenie na budowę będę miała ok 24listopada, więc chyba w tym roku już nie zdążę rozpocząć budowy :( Niestety mam taką ekipę (2 murarzy), co do których uczciwości nie mam pewności (podobno cement dostawał nóg - ale nie było dowodów). Jeszcze nie mam podpisanej z nimi umowy (murarze czekają na mój tel.), więc może w Wasze Bartki będą lekarstwem na moje zmartwienia?

No to kiedy podpisujemy umowę??? HE HE.

Pozdrawiam cieplutko!

Marzin, w każdej chwili !!! HIHIHI

A z Bartkami na mojej budowie porozumiewałbyś się telepatycznie :wink: :lol:

Pozdrawiam

jola

No, jestem. Musiałem na chwilę opuścić ojczyznę, ale na szczęście nie trwało to długo.

uswiadomilem go ze jak bedzie na sile chcial zrobic mi fundamenty zeby tylko kase zbic to dodam go na czarna liste

ale ogolnie wydaje sie ok i po obserwacjach z maricna budowy jestem pod wrazeniem jego pracy

mam nadzieje ze w piorka nie obrosnie ;)

Spoko, spoko. Co jakiś czas delikatnie mu sugeruję, żeby się pilnował, bo siła forum jest przeogromna.

Powiedz Bartkom, że przyglądam im się uważnie i narazie mają u mnie 5. Jak się będą starać u Ciebie to roboty im nie zabraknie.

Pamiętaj o małym minusiku, za odchyłkę w ścianach zewnętrznych.

Ludzie,

jestem pod takim wrażeniem, że może dacie mi jakieś namiary na Bartków???

Dzisiaj dzwoniłam do Starostwa i pozwolenie na budowę będę miała ok 24listopada, więc chyba w tym roku już nie zdążę rozpocząć budowy :( Niestety mam taką ekipę (2 murarzy), co do których uczciwości nie mam pewności (podobno cement dostawał nóg - ale nie było dowodów). Jeszcze nie mam podpisanej z nimi umowy (murarze czekają na mój tel.), więc może w Wasze Bartki będą lekarstwem na moje zmartwienia?

Jolka, skoro już na początku słyszałaś, że kolesie są nie teges, to może sobie z nimi wyluzuj. To stresujące mieć świadomość, że to, co ciężko przychodzi, ktoś kradnie i uchodzi mu to na sucho. Swoją drogą gdyby u mnie znikał cement, nawet bym się nie skumał, bo wogóle tego nie kontroluję.....

Wygląda na to, że Bartki cały 2007 rok będą budowali członkom tej grupy!

Marzin, w każdej chwili !!! HIHIHI

A z Bartkami na mojej budowie porozumiewałbyś się telepatycznie :wink: :lol:

Pozdrawiam

jola

Musimy ustalić jeszcze warunki tej umowy :wink:

Jolka, skoro już na początku słyszałaś, że kolesie są nie teges, to może sobie z nimi wyluzuj. To stresujące mieć świadomość, że to, co ciężko przychodzi, ktoś kradnie i uchodzi mu to na sucho. Swoją drogą gdyby u mnie znikał cement, nawet bym się nie skumał, bo wogóle tego nie kontroluję.....

Wygląda na to, że Bartki cały 2007 rok będą budowali członkom tej grupy!

Musimy ustalić jeszcze warunki tej umowy :wink:

Hello Marzin, w takim razie czekam na namiary na Bartków :)

A Bartki pewnie będą uszczęśliwieni tym, że 2007 rok tak dobrze się zapowiada :D

Co do znikającego cementu, to w moim przypadku wątpliwości zostały zasiane, a dowodów brak :cry: I co ja biedna mam robić? Kupię sobie kryształową kulę i będę wróżyć :lol:

Pozdrawiam

Jola

Hello Marzin, w takim razie czekam na namiary na Bartków :)

A Bartki pewnie będą uszczęśliwieni tym, że 2007 rok tak dobrze się zapowiada :D

Na to wygląda, że bezrobocie im nie grozi

Co do znikającego cementu, to w moim przypadku wątpliwości zostały zasiane, a dowodów brak :cry: I co ja biedna mam robić? Kupię sobie kryształową kulę i będę wróżyć :lol:

Dopóki nie złapiesz za rękę, pozostaje zasada domniemania niewinnności. Odnośnie kryształowej kuli, to mam coś na ten styl, sąsiad z naprzeciwka. Klepie wszystko co się działo w ciągu dnia na budowie. Mówi, że robią jak mrówki, tylko raz się pokłócili, he he

eeeeeeee............. Na pewno teraz będą się bardziej starać i ogólnie wszyscy o tym zapomną. Mam nadzieję, że Ty nie będziesz miał jakiś niekorzystnych konsekwencji tego.

Noooo, ja tak sobie nie zapomnę! A konsekwencje, pewnie jakieś będą tylko dziś tego nie wiadomo.

O jakich konsekwencjach Wy mówicie, 3 cm ? przecież o ile się nie mylę to spoiny mają ok 2,5 cm. No, ale co to by była za kontrola, podczas której nic by nie znaleziono :wink: :lol:

O jakich konsekwencjach Wy mówicie, 3 cm ? przecież o ile się nie mylę to spoiny mają ok 2,5 cm. No, ale co to by była za kontrola, podczas której nic by nie znaleziono :wink: :lol:

Jolka, cicho.... Za te 3 cm chcę coś wytargować. Np ścianki działowe na górze domu :wink:

Jak w Rejsie, nuuuda, nic się nie dzieje. Jedyne co, to odebrałem dziś w ZUDzie uzgodnienia dotyczące przyłączy wod-kan.

Czyli jednak coś się dzieje

Tak, kura, kaczka, drób, he he. W tym tygodniu mam zamiar połozyć płyty stropowe.

Rób coś bo ja tu ciągle zaglądam. To może chociaż jakieś drzewko zasadź, będziemy patrzeć jak rośnie. Albo zrób fotkę jaki tam masz wschód słońca itp.

No jak tu foty robić, kiedy jak rano jestem to jest szaro, a jak po pracy to jest ciemno!

Myslę, że od czwartku/piatku roboty powinny znowu ruszyć z kopyta!

Podziękujesz, jak dadzą Ci taką dobrą cenę jak mnie :wink: .

No własnie, ja tam potrzebuje marne 6m3, więc nie wiem, czy warto im będzie jechać :roll:

No widzę powolutku do przodu, a z tym betonem to problem z dostępnością betonu czy ilością nieopłacalną dla nich ?

O alkoholizm się nie bój, wszyscy budujący wylądują na tym samym odwyku :lol:

a za tydzień w sobotę będe w Rokietnicy, znowu koło 14 niestety, to sobie obejrzę live postępy :wink:

No widzę powolutku do przodu, a z tym betonem to problem z dostępnością betonu czy ilością nieopłacalną dla nich ?

Podliczyłem dokładnie i potrzebne jest 3 m sześcienne betonu. Malutko, czyli nieopłacalne.

O alkoholizm się nie bój, wszyscy budujący wylądują na tym samym odwyku :lol:

He, he. Nie wiem jak to się dzieje, ale obok klawiatury znowu stoi winko. :-? Na szczęście jeszcze nie takie z cyklu "Bizon" To piłem w średniej szkole.

a za tydzień w sobotę będe w Rokietnicy, znowu koło 14 niestety, to sobie obejrzę live postępy :wink:

Gdyby mnie nie było, to smiało wejdź do środka, a nawet i na góre, jeżeli nie boisz się prowizorycznych schodów wykonanych z palet.