Marzin 26.11.2006 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Przeczytałam, obejrzałam i ... gdzie ta linia? Rzeczywiście nie widać jej na żadnym ze zdjęć. Ale specjalnie dla Ciebie wstawiłem do dziennika foty. Marzin, tak na poważnie, to teraz już nie będziesz mógł oglądać gwiazd z parteru Niby tak, teraz są takie brzydkie szare betonowe płyty. Gratuluję postępów !!! Dziękuję, dziękuję. W tym tygodniu znowu będzie ruch na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola.d 26.11.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Przeczytałam, obejrzałam i ... gdzie ta linia? Rzeczywiście nie widać jej na żadnym ze zdjęć. Ale specjalnie dla Ciebie wstawiłem do dziennika foty. Nooo, teraz mam pełny pogląd na sytuację Zauważyłam też, że masz bezpieczne sąsiedztwo. Z jednej strony życzliwy sąsiad, a z drugiej Policja Zabezpieczenia bankowe przy Twoim sąsiedztwie , to poprostu pikuś! pozdrowionka jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 29.11.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Czytałam, że miałeś starcie z Bartkami. Czy wszystko wyjaśnione? U nas też był problem z stropem a właściwie z glupio opisanym podciągiem. Z tym że Bartek to wyłapał gdy belki były już na stropie. A kierbud go cofnął i po sprawie. I w sumie trudno wyznać kto winny, architekt czy Bartki. I znowu moje porzekadło "Pańskie oko....." Niby nic a jednak pilnować trzeba.Czekam na relacje. PS. Mam prośbę, czy możesz spytać Bartka czy myśli o moich tynkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 29.11.2006 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 A jednak Dora . Tylko ta cena . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 30.11.2006 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 A jednak Dora . Tylko ta cena . cena jak na B 20 z pompa calkiem dobra jak na te czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 30.11.2006 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 A jednak Dora . Tylko ta cena . Witaj Kasia, jak się zamawia 3 metry i gruszka jedzie prawie 30 km w jedną stronę, to wielkiego pola manewru nie ma. cena jak na B 20 z pompa calkiem dobra jak na te czasy No własnie, trzeba pamiętać, że cena razem z pompą. Nie czuję się jakość szczególnie pokrzywdzony. Na wieniec pionowy i ten pod murłatę też ich zamówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 03.12.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Marzin, zazdroszczę takiego etapu za takie pieniądze...ja powoli się załamuję...nie wiem czy zmieszczę się w 100 000 ze stanem surowym otwartym...koszty robocizny mnie dołują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 03.12.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Marzin dzieki za taki fajny dziennik budowy,bo odzyskuje wiare, że jednak coś mozna,powiedz mi ile jeszcze ci potrzeba (szacunkowo),zeby domek zadaszyc.pozdrawiam i 3mam kciukiMichal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 03.12.2006 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Marzin, zazdroszczę takiego etapu za takie pieniądze...ja powoli się załamuję...nie wiem czy zmieszczę się w 100 000 ze stanem surowym otwartym...koszty robocizny mnie dołują... Nie ma czego zazdrościć, bo choć taniej, to znowu domek będzie mały, i już się małżonka zastanawia jak zrobić, żeby powiększyć optycznie wnętrza. Marzin dzieki za taki fajny dziennik budowy,bo odzyskuje wiare, że jednak coś mozna,powiedz mi ile jeszcze ci potrzeba (szacunkowo),zeby domek zadaszyc. Zajrzyj do mojego dziennika, wstawiłem tam więcej informacji o kosztach pozdrawiam i 3mam kciuki Michal Dzięki, ja też podrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 08.12.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Cóś się Bartkom krzywo zaszalowało . Pogonić za kuchę . Źle zaszalowali wieniec czy za słabo pościągali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 08.12.2006 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Jak Wy szybko ten domek budujecie! Bardzo fajny, mi się podoba Życzę szybkiej przeprowadzki i miłych chwil spędzonych we własnych czterech kątach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 08.12.2006 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Cóś się Bartkom krzywo zaszalowało . Pogonić za kuchę . Już za późno, bo zakończył u mnie pracę i wypłaciłem mu ostatnią transzę. Źle zaszalowali wieniec czy za słabo pościągali? I jedno i drugie, ale dziś pół dnia dopieszczali wieniec, więc jest już lepiej. Jak Wy szybko ten domek budujecie! No przyznam się nieskromnie, że tempo jest zadowalające, ale tak musi być, bo zima depcze nam po piętach! Bardzo fajny, mi się podoba Bardzo dziękuję, bo muszę powiedzieć, że takich komentarzy z żonką zbyt wiele nie słyszymy. Raczej: - ale mały domek! Życzę szybkiej przeprowadzki i miłych chwil spędzonych we własnych czterech kątach!!! Dziękuję, będziemy musieli też pomyśleć o zaludnieniu tej chatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola.d 11.12.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Niezła breja, a może wykorzystasz warunki miejscowe i zainwestujesz np. w odnowę biologiczną - kąpiele błotne, klub Morsów ... Poprostu czysty zysk pozdrowionka jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 11.12.2006 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 u mnie breja podobna bardzo sie ciesze ze w sobote przywiozlem ostatnio wywrotke piachu bo dzisiaj bym nie dal rady wjechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 12.12.2006 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 uuu niezły Serbinów.... ale gonisz chopie? - dach tez jeszcze w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 12.12.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Szybko powstaje Twój domek. Ja planuje budowe na wiosnę 2007.Zastanawiam sie nad stropem. Myslałąm o Terivie, ale ostatnio kierownik budowy powiedział mi o płytach zerańskich. co Cię do tego przekonało?Zadowolony jesteś z nich.?Gdzie znalazłeś informacje na ich temat?No i czy cenowo są konkurencyjne? życzę powodzenia w dalszym budowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 12.12.2006 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 znalazłam trochę odpowiedzi na pierwszej stronie komentarzy. Ja planuje budować w Lublinie, więc mam nadzieję, że tam też znajdę takie płyty. Mam miec dwa stropy. Szerokość budynku 7m, długość 11m. Czyli łącznie ok. 154 m stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 12.12.2006 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Niezła breja, a może wykorzystasz warunki miejscowe i zainwestujesz np. w odnowę biologiczną - kąpiele błotne, klub Morsów ... Poprostu czysty zysk Jolka, może to wcale nie jest zły pomsył u mnie breja podobna bardzo sie ciesze ze w sobote przywiozlem ostatnio wywrotke piachu bo dzisiaj bym nie dal rady wjechac Wczoraj też zamówiłem tatrę żwiru, ale wzięli i nie przywieźli. Miało być dzisiaj, i też nic. Myślę, że u mnie żwir pomoże. Mam jakąś taką dziwną nieprzepuszczalną warstwę. Na wiosnę dam to wszystko przeorać, a potem posiejemy łubin, albo lucernę. Podobno rośliny motylkowe mają zdolność rozluźniania struktury gleby. uuu niezły Serbinów.... Nieźle, co? ale gonisz chopie? - dach tez jeszcze w tym roku? Nie ma na co czekać! Niby za tydzień ma być skończony dach Szybko powstaje Twój domek. Ja planuje budowe na wiosnę 2007.Zastanawiam sie nad stropem. Myslałąm o Terivie, ale ostatnio kierownik budowy powiedział mi o płytach zerańskich. co Cię do tego przekonało?Zadowolony jesteś z nich.?Gdzie znalazłeś informacje na ich temat?No i czy cenowo są konkurencyjne? życzę powodzenia w dalszym budowaniu Mam płyty stropowe, bo: - jest to duuuużo tańsze niż teriva - po położeniu płyt idziesz z robotą dalej, a nie czekasz aż strop solidnie zwiąże - są w domu moich rodziców - nic nie pęka. znalazłam trochę odpowiedzi na pierwszej stronie komentarzy. Ja planuje budować w Lublinie, więc mam nadzieję, że tam też znajdę takie płyty. Mam miec dwa stropy. Szerokość budynku 7m, długość 11m. Czyli łącznie ok. 154 m stropu Tylko szukaj w dobrej cenie. Bo znalazłem wielu producentów, ale cena w większości to 100 - 120 zł brutto za m2. Ja płaciłem 52 zł brutto/m2. Nie wiem skąd ta różnica Jeżeli chodzi o wymiar, to płyty 7 metrowe znjadziesz spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 12.12.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 ALE BREJA. Przed moimi oknami na każdej budowie tak jest. A domek jak już pisałam masz ładny. Ja teraz mieszkam w mieszkaniu 60 m. Jest nas pięcioro. Wszyscy się mieścimy, nie jest za ciasno. Nasz przyszły dom ma mieć 160m. I tak sobie myślę, że jak każdy się rozejdzie do swojego kącika to nie bedziemy się widywać. Jak ci już pisałam cały czas czuję, że to za duży metraż ale nie da rady inaczej bo uparliśmy się na dwustanowiskowy garaż w bryle budynku. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 13.12.2006 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 ALE BREJA. Przed moimi oknami na każdej budowie tak jest. A domek jak już pisałam masz ładny. Ja teraz mieszkam w mieszkaniu 60 m. Jest nas pięcioro. Wszyscy się mieścimy, nie jest za ciasno. Nasz przyszły dom ma mieć 160m. I tak sobie myślę, że jak każdy się rozejdzie do swojego kącika to nie bedziemy się widywać. Jak ci już pisałam cały czas czuję, że to za duży metraż ale nie da rady inaczej bo uparliśmy się na dwustanowiskowy garaż w bryle budynku. Błotko jest trochę denerwujące, ale da się wytrzymać. Kiedyś będzie tam piękna trawka! Domek to teraz wygląda trochę jak bunkier. Dach powinien poprawić jego wygląd, a wg ciesli do świąt ma być gotowy. A odnośnie Twojego mieszkania, to 5 osób na 60 metrach nie jest komfortowym rozwiązaniem. Mieliśmy podobną sytuację, kiedy mieszkałem jeszcze z rodzicami. Blok, 50 metrów powierzchni i 4 osoby. Kiedy przeprowadziliśmy się do nowego domu, to odżyliśmy. Teraz ten nowy dom jest pusty, bo ja i siostra wyemigrowalismy.... I własnie z tego powodu w przyszłości Twój dom może być za duży, bo obecnie jest w sam raz. Zawsze za parę lat możecie go sprzedać i wybudować takie maleństwo jak ja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts