misiak 19.12.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Spoko, spoko. Jasne, że tak. A wogóle co u Ciebie, w sprawie fundamentów, itp. Masz już jakieś rozwiązanie? mam zapierdziel taki w pracy (wiara powariowała z tymi komputerami na swieta) ze nie wiem jak sie nazywam o tak, jestem jak najbardziej ZA! Zaproponuję nawet lokalizację napadu: Kredyt Bank na Niepodległości Wyboraźcie sobie, że mój mąż dziś dzwoni do naszego "doradcy" zapytać jak tam decyzja kredytowa a tu baba mówi, że ona nikomu jeszcze naszego wniosku nie dała do analizy bo nie miała czasu!!!!! a składaliśmy półtora tygodnia temu. No i już raczej nie zdążymy podpisać umowy do końca grudnia, i przez jakiegoś piiiiiiiiii.... babsztyla z banku koło nosa przeleci nam kilkadziesiąt tysięcy złotych oszczędności na podatku chyba zaraz tą babę rozszarpię... ja zdecydowalem sie na bank PKO BP w chf-ach 7 grudnia wniosek dzisiaj byla decyzja (tak) jutro umowa - ale mam galara cyrograf na 30 lat podpisuje dlatego tez za bardzo nic nie pisze na forum bo czekalem na decyzje z banku jak podpisze kredyt to zajme sie moim domkiem i wprowadze odpowiednie zmiany - prawdopodbnie bedzie piwnica bo jak mam za 8000 wymienic ziemie to wole za ta kase miec przynajmniej cos ! i chyba bedzie rezygnacja z garażu w bryle - ciekawe czy jak ma sie juz pozowlenie czy taka zmiane mozna wprowadzic przejdzmy z na wlasciwa grupe z takimi tematami bo marcinowi zasmiecamy temat pozdrawiam wszystkich i mam nadzieje ze uda nam sie spotkać na zywo w jakims pubie - czy restauracji ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 20.12.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 przejdzmy z na wlasciwa grupe z takimi tematami bo marcinowi zasmiecamy temat No, sorki Marzin trochę ci naśmieciliśmy, już mnie nie ma. Magikum, znikum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 20.12.2006 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 No, sorki Marzin trochę ci naśmieciliśmy, już mnie nie ma. Magikum, znikum. Luzik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 21.12.2006 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Spokojnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia. Odpoczynku od codziennych trosk budowlanych i hojnego Świętego w kominie. http://www.zhp.olsztyn.pl/images/mikolaj2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 22.12.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Marcinie wszystkiego naj..... na więta, pomylnoci w Nowym Budowlanym Roku Moc życzeń dla wszystkich przyjaciół i kibiców Marcinowego budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 23.12.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Cześć Marzin myślałam o Twjej więźbie, tak się zbulwersowałeś tą robotą... Co do pokiereszowania, to może jest do uratowania? Ja znalazłam taką ekipę (pewnie ich nie wezmę, bo są zabójczo drodzy) ale widziałam ich pracę - miód, marzenie, cudo. Może chciałbyś z nimi pogadać? Tam jest taki staruszek - majster, robi wywinięte daszki i wole oczka. Pozdrawiam serdecznie(i strasznie zazdroszczę, że tyle masz już zbudowane) Zakrzewianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 23.12.2006 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 K74 & Wciornastek bardzo dziękuję za życzenia. Cześć Marzin Cześć! myślałam o Twjej więźbie, tak się zbulwersowałeś tą robotą... Co do pokiereszowania, to może jest do uratowania? Ja znalazłam taką ekipę (pewnie ich nie wezmę, bo są zabójczo drodzy) ale widziałam ich pracę - miód, marzenie, cudo. Może chciałbyś z nimi pogadać? Tam jest taki staruszek - majster, robi wywinięte daszki i wole oczka. To bardzo dobry pomysł! Dach sobie stoi i domek zimy się nie boi. Natomiast wiosną trzeba będzie zrobić z tym porządek. Z chęcią wezmę namiary na tego majstra. Może jego cena nie powali mnie na glebę Pozdrawiam serdecznie (i strasznie zazdroszczę, że tyle masz już zbudowane) Ja Ciebie też pozdrawiam, a odnośnie zazdrości, to kto wie, czy czasmi mnie nie przegonisz... K74 & Wciornastek @ Zakrzewnianka @ inni którzy tu zaglądają Wesołych Świąt i jak najmniej kłopotów podczas budowy (a niektórzy wykończania) A.D. 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 23.12.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Wspaniałych, spokojnych świąt Bożego Narodzenia oraz oddechu od spraw budowlanych wam życzymyDominika z rodziną http://www.cardsdirect.com/images/christmascards/W1664_L.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 08.01.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Marzin a jaka różnica wyszła ci na całym dachu w porównaniu do Braasa? Oczywiście jeśli liczyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 08.01.2007 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Marzin a jaka różnica wyszła ci na całym dachu w porównaniu do Braasa? Oczywiście jeśli liczyłeś Bras wychodzi ok 10 zł drożej na metrze kwadratowym na zwykłej dachówce. Wszystkie dodatki są też droże, jak np dachówki boczne. Na moim dachu Bras byłby droższy o ponad 2000 PLN. Czyli zamiast 5000 byłoby 7000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 08.01.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 to jaką masz cenę za Prodach? 14 zł za podstawową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 08.01.2007 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 to jaką masz cenę za Prodach? 14 zł za podstawową? Nieee. 1,8 brutto/szt. Z tego wynika, ze Ty masz za 2,4 brutto podstawową Braas Jeżeli tak, to jednak wielkiej różnicy w cenie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 09.01.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 http://img89.imageshack.us/img89/5885/stalowy1uc1.jpg ładny wzór! ja mam ten drugi i wiesz nieraz jak tak patrze to wygląda jak blacha A to EURONIT? - cementowa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 09.01.2007 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 ładny wzór! ja mam ten drugi i wiesz nieraz jak tak patrze to wygląda jak blacha A to EURONIT? - cementowa??? To jest Pro-Dach. Dachówki takie pond 10 lat temu kupił mój ojciec i jest zadowolony. Ja też takie wezmę. Wczoraj przeglądałem Twój dziennik. Nieźle dajesz czadu. Powodzenia w następnych etapach, no i następne wigila już w na tip-top wykończonej chacie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 12.01.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 właśnie przeczytałem Twój dziennik i jestem pełen podziwu: żeby w ciągu niecałych 3 miesięcy podciągnąć budowę domu (co prawda nie zbyt dużego) do stanu surowego otwartego i to przy osobistym kierowaniu budową. Ja się nie znam, bo dopiero na początku drogi jestem, ale wydaje mi się że to jest sukces! A co do domku, to powiem, małe domki mają swój urok no i mniej do sprzątania i ogrzania. Jak ktoś nie ma zamiaru się mnożyć jak króliki to mu te 90 metrów może wystarczyć. A że kolorowe pisma kuszą pokojami kąpielowymi, salonami, basenami itp kiedy z tego korzystać?... i jeszcze zaproszenia na obiad dzieciom byś mailem słał albo sms-ami. Gdyby nie nasze warunki zabudowy i bezpośrednia przyczyna przyśpieszenia budowy, to pewnie inaczej wyglądałby nasz dom - pewnie byłby parterowy i pewnie zespolilibyśmy go z tym drewnianym co już stoi... Chcieliśmy mieć te 120m plus garaż na dwa samochody, no może jeszcze byśmy pokusili się o piwnice... No ale wyszło jak wyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 12.01.2007 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 właśnie przeczytałem Twój dziennik i jestem pełen podziwu: żeby w ciągu niecałych 3 miesięcy podciągnąć budowę domu (co prawda nie zbyt dużego) do stanu surowego otwartego i to przy osobistym kierowaniu budową. Ja się nie znam, bo dopiero na początku drogi jestem, ale wydaje mi się że to jest sukces! Eeee, sama budowa trwała trochę ponad miesiąc. Od zalania fundamentów do dachu. A co do domku, to powiem, małe domki mają swój urok no i mniej do sprzątania i ogrzania. Jak ktoś nie ma zamiaru się mnożyć jak króliki to mu te 90 metrów może wystarczyć. A że kolorowe pisma kuszą pokojami kąpielowymi, salonami, basenami itp kiedy z tego korzystać?... i jeszcze zaproszenia na obiad dzieciom byś mailem słał albo sms-ami. Gdyby nie nasze warunki zabudowy i bezpośrednia przyczyna przyśpieszenia budowy, to pewnie inaczej wyglądałby nasz dom - pewnie byłby parterowy i pewnie zespolilibyśmy go z tym drewnianym co już stoi... Chcieliśmy mieć te 120m plus garaż na dwa samochody, no może jeszcze byśmy pokusili się o piwnice... No ale wyszło jak wyszło... Wiesz, z wielkością domui podejściem do niej to jest różnie. Gdzieś już pisałem, że wychowałem się w 50- metrowym mieszkaniu, a teraz rodzice mieszkają w zasłużonym dużym domku, który jest pusty te nasze 92 metry użytkowej (120 m po podłogach) powinno być ok, przy założeniu 2+1 (no, ostatecznie 2+2). No i koszty. Chcę mieć dom, ale nie chcę, żeby jego spłata była kulą u nogi do końca zycia. Nie mam mieszkania, żeby go sprzedac, ani oszczędności, dlatego nie można było szaleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 12.01.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Przeczytałam o Twoich ambitnych planach. Trzymam kciuki za powodzenie operacji "dachówka" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 12.01.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 ja zakładam 2+2, i choć też nie chcę by po wypuszczeniu dzieci puste przestrzenie domiszcza mnie przytłoczyły. Jednak lubię przestrzeń. Marzy mi się na przykład pokój kąpielowy z widokiem powiedzmy na puszczę, albo wygodny pokój odsłuchowy (najlepiej w piwnicy, stałyby tam tylko dwa lub trzy wygodne ale lekkie fotele, sprzęt audiofilski i skromny barek) ale do tego trzeba mieć odpowiedni dom na który nas nie stać. Zresztą tak jak powiedziałem, by móc z takich przybytków korzystać trzeba mieć czas a z tym często jest kłopot. Za to bardziej realnym marzeniem moim jest postawienie w ogrodzie sporej szopki, zaciągnięcie tam, jakiegoś wraka ładnego drewnianego jachtu i odrestaurowywanie go w niespiesznym tempie. Później na takiej łajbie zupełnie inaczej się pływa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 13.01.2007 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Przeczytałam o Twoich ambitnych planach. Trzymam kciuki za powodzenie operacji "dachówka" . Wyczuwam odrobinę braku wiary w moje plany... co? Za to bardziej realnym marzeniem moim jest postawienie w ogrodzie sporej szopki, zaciągnięcie tam, jakiegoś wraka ładnego drewnianego jachtu i odrestaurowywanie go w niespiesznym tempie. Później na takiej łajbie zupełnie inaczej się pływa. Heh, wszyscy faceci są podobni... Tylko ja zamiast łajby, odrestaurowywał będę jakieś autko - oldtimera, nawet wiem jakie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 13.01.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Za to bardziej realnym marzeniem moim jest postawienie w ogrodzie sporej szopki, zaciągnięcie tam, jakiegoś wraka ładnego drewnianego jachtu i odrestaurowywanie go w niespiesznym tempie. Później na takiej łajbie zupełnie inaczej się pływa. Heh, wszyscy faceci są podobni... Tylko ja zamiast łajby, odrestaurowywał będę jakieś autko - oldtimera, nawet wiem jakie Heh, dobrze, że mam prawie 1k m2 działki bo muszę mieć stodołę, żeby wlazły oba i jacht i samochód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts