Ella 09.11.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Cytuję wypowiedź AgiG z dogomanii ( http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34185 ) : "Spotkalam pewnego pana z psem, z którym zaczęłam rozmowę i wyciągnęłam z niego informację o tym, co zrobił jego sąsiad. W zeszły poniedziałek postanowil zabić swego psa. przywiążał go łańcuchem i bil pałą po glowie. Myslał, że go zabił, ale pies odzyskal przytomność, więc go zostawil nie wstajacego na podwórzu...Sąsiedzi nie byli tego świadkiem, przyjechali w sobotę dopiero. Pomogli temu psu, bo nie wstawał w ogóle, nie jadł, z nosa ciekła mu cuchnąca ropa, czaszak była zgruchotana... (ale od środka- bez przecięcia skóry, bo ta bestia lała psa tępym narzędziem). Nawet wzieli go do weta - niby tak osławionego w Krakowie, a on nawet mu rtg nie zrobił, tylko antybiotyki dal, a potem tego psa odwieźli tam do tej bestii i zanieśli bo pies bał się tam wejsc.... Ubłagałałam, by go natychmiast przwieźli do mnie, że zapewnię hotel i weta... Zrobili tak, psa zdecydowali się przetrzymać u siebie. Chyba na nich pewne wrazenie zrobił fakt, ze ja mam cztery odratowane psy w bloku i jakoś żyjemy...Postanowiłam od razu zabrać psa do moich wetów. Doktor Kujawski zrobił komplet zdjęć rtg: CZASZKA JEST ZGRUCHOTANA, LUźNE KOśCI GNIJą WEWNąTRZ. ALE MóZG NA SZCZEśCIE NIEUSZKODZONY, ALE UDERZONY..ZGRUCHOTANE KOśCI SZYJNE TEż - BO PIES BYł DUSZONY. tO, żE żYJE TO CUD... CIERPI A JEDNAK TULI SIę I MERDA... PIES Z łAńCUCHA ZACHOWUJE SIę IDELANIE W BLOKU. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 09.11.2006 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Zdjęcia Bolusia - bardzo bolesny widok... : http://img521.imageshack.us/img521/6016/zdjcie040ck8.jpg http://img474.imageshack.us/img474/5498/zdjcie041zi5.jpg http://img66.imageshack.us/img66/1057/zdjcie045qd6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 09.11.2006 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 I następne... http://img66.imageshack.us/img66/6964/zdjcie046no5.jpg http://img474.imageshack.us/img474/4223/zdjcie047mz1.jpg http://img235.imageshack.us/img235/3954/hpim3169sv2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 09.11.2006 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Podaję nr konta, gdyby ktoś chciał wesprzeć finansowo leczenie Bolusia (numer ten można znaleźć w wątku Bolusia na dogomanii, adres podałam powyżej): Numer konta:31 1140 2017 0000 4902 0527 0923 MultiBank Alarmowy Fundusz Nadziei na ŻycieDorota RomaniukKarabeli 4 m 9701-313 Warszawa nr konta dla przelewów z zagranicy BREXPLPWMUL31114020170000490205270923 Tytuł: od .......... dla skatowany Bolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 09.11.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Przepraszam ale ... ma OGROMNA PROSBE do elli !!!!! Dla mnie te fotki sa wyjatkowo drastyczne - a w tytule - tez co prawda drastycznym - nie ma info ze sa zamieszczone jakies zdjecia ... efekt taki ze o malo sie nie wy.... i zrobilko mi sie autentycznie slabo i niedobrze.... Prosze ! - albo zamiesc zdjecia jako link do strony ktora otworzy je w pelnym rozmiarze albo prosze cie !!!! - uprzedz ze takie fotki zamieszczasz.....! ja osobiscie odczuwam duza potrzebe byc uswiadomiona wczesniej - co moge zobaczyc za chwile .... zeby sie moc albo nastawic psychicznie albo... zrezygnowac z ogladania zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 09.11.2006 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Zielonooka, mi też zrobiło się słabo, bo każdemu normalnemu człowiekowi w tej sytuacji powinno się zrobić słabo... Zamienię zdjęcia na linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 10.11.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Ella to jest cos strasznego,jak mozna byc takim człowiekiem? co teraz dzieje się z tym biednym psem? ma dobrą opiekę? A czy ten człowiek odpowie za ten czyn? dla mnie to jest nie pojęte czasami wstydzę się ,że jestem człowiekiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 10.11.2006 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Boluś jest w tej chwili w domu tymczasowym i czeka na operację trepanacji czaszki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teba 10.11.2006 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 czasami wstydzę się ,że jestem człowiekiem Ja za każdym razem jak docierają do mnie takie informacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 10.11.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 elli! dzieki za zmiane w wygladzie postu!ja moge pomoc tylko i wylacznie finasowo jak masz namiar na jakies konto zamiesc albo wyslij na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 10.11.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 elli! dzieki za zmiane w wygladzie postu! ja moge pomoc tylko i wylacznie finasowo jak masz namiar na jakies konto zamiesc albo wyslij na priv ella podała już konto dla chorego pieska,jest ciut wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 10.11.2006 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Boluś jest w tej chwili w domu tymczasowym i czeka na operację trepanacji czaszki... Jeezu, biedactwo. Mam nadzieję, że będzie żył... Biedny piesio, szkoda że zapomniał, że ma zęby, jak się pan nad nim znęcał... No nie, same brzydkie słowa cisną mi się na klawiaturę, to już nic nie mówię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia0607 11.11.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Jestem wstrząśnięta tym co zobaczyłam na foto.Oprawca musi ponieść karę,Pochodzę z małej miejscowości i nie mam możliwości zgłosić tego do prokuratury, mam nadzieję ,że zrobi to ktoś z Was. W moim mieście bezdomnych psów nie brakuje,dla władz jest to temat tabu.Toczę z nimi małą wojnę ale nic to nie daje.Wczoraj znalazłam dom dla 2-ch psich sierot.Jeden piesek jest po wypadku ,opatrzony wet.,a duża suka jest tak wystraszona ,że serce się kroi na jej widok. Ludzie wiedzą o mojej słabości do zwierząt , przychodzą do mnie i zgłaszają różne przypadki .Jest mi z tym bardzo ciężko bo to walka z wiatrakami.Ale wszystko mija jak odwiedzam uratowane psy /i koty/ w nowych domach ,szczęsliwe i kochane , świat staje się lepszy.Teraz muszę znależć dom dla suki ze szczeniakiem,która znalazła schronienie w piwnicy.Nie wstydżmy się tego,że jesteśmy wrażliwi ,walczmy o prawa zwierząt ,każdy w swoim otoczeniu, tak jak robie to ja i moja rodzina. Proszę o informację o Bolusiu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 11.11.2006 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Basiu 0607, a czy zaglądasz na dogomanię?W dziale Psy w potrzebie znajdziesz pokrewne dusze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.11.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Przelew pójdzie w poniedziałek. To potworne....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 12.11.2006 01:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 A nikomu nie przyjdzie do glowy zeby tego psa uspic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 12.11.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 przeczytałam "właściciela" uspić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 12.11.2006 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 A nikomu nie przyjdzie do glowy zeby tego psa uspic? Nie przyjdzie, dopóki pies chce żyć i dzielnie walczy. Czas i zgoda moralna na usypianie jest wtedy, gdy cierpienie jest większe niż wola życia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia0607 12.11.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Uważam ,że Bolkowi trzeba dać szansę,zwłaszcza,że jest w nim ogromna wola życia.Nie widziałam go i nie wiem czy bardzo cierpi. Gdyby tak było może eutanazja była by lepsza dla Bolka.Widać na foto ,że biedak nie poddaje się i stoi na nogach.Więdz sprawa przesądzona i pies będzie żył. Opowiem Wam krótko o mojej kotce Mieci. Pewnego dnia z rana mój mąż usłyszał przy garażu jakieś jęki i zobaczył czołgającego sie w jego stronę kota. Był to dorosły kot/kotka/ sam szkielet,dwie nogi połamane.Przednia łapka bez skóry ,mięśni,kości złamane na wierzchu.Nie mówiądz o robakach.Ona po prostu gniła.Myślę że każdy inny by ją zabił żeby się nie męczyła a napewno nasz siąsiad od którego przyszł..Nasi znajomi mówią ,ze Miecia wiedziała do kogo iść. Los postawił na drodze Bolka dobrych ludzi bo tak miało być i wiem,że pies odzyska sprawność jak udało się mojej Mieci.Koteczka chociaż kaleka ma się dobrze.na moim osiedlu ogronie ja lubią bo łapie myszy też cudze.Gdy idę z psami na spacer nad jezioro ona idzie z nami.Jest jej ciężko ponieważ jedna łapka jest nie sprawna ale za to potrafi nią nalać psy po pyskach.Dlaczego o tym piszę! lekarz wet. nie dawał jej szansy na życie a ona żyje i urodziła jedynaka Filemona.Nie wiem skąd Miecia wiedzia że zamartwiałam się co zrobię z kociętami i urodziła jedno. Fakt,że ma z nim ciężki żywot bo to straszny leń i kradnie jej myszy.Chociaż wczoraj w nocy złapał w domu mysz i chyba pójdę go przeprosić że zaszargałam mu opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 12.11.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 A nikomu nie przyjdzie do glowy zeby tego psa uspic? Nie przyjdzie, dopóki pies chce żyć i dzielnie walczy. Czas i zgoda moralna na usypianie jest wtedy, gdy cierpienie jest większe niż wola życia... Zabilas mi cwieka swoim postem Nie bardzo moge sobie wyobrazic , jak poznaje sie kiedy psu chce sie zyc a kiedy nie. Czy psy popelniaja samobojstwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts