Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pies zakatowany prawie na śmierć - dostał nowe życie !

Ella

Recommended Posts

A czy uważasz, że przyjdzie kiedykolwiek taki czas, kiedy ludzie nie będą potrzebować pomocy?

Bądźmy realistami... nie przyjdzie (niestety).

Tymczasem pomoc zwierzętom, oprócz oczywistych moralno -humanitarnych względów, może być wspaniałym elementem edukacyjnym dla mlodych pokoleń - szanując cierpienie słabszego zwierzęcia, uszanują być może w przyszłości cierpiącego człowieka... A ponieważ zwierzęta żyją z reguły krócej niż my, więc jest to również lekcja godnego przemijania...

Ptaszki mozna dokarmiac , itp. Ale nie sadze , zebysmy musieli ten temat dalej ciagnac. Ja mam po prostu inne zdanie.

A co do ludzkich imion nadawanych zwierzętom - mój mąż i pies mojej ciotki mają takie samo imię i przy spotkaniach rodzinnych wynika z tego powodu wiele zabawnych nieporozumień. I mój mąż nie czuje się z tego powodu nieszczęśliwy czy urażony, zapewniam (raczej sam prowokuje te zabawne dwuznaczności :wink: ).

Z calym szacunkiem , ale to o niczym nie swiadczy.

Zreszta obrazanie sie na kogos z powodu tego ze nazwal swego zwierzaka ludzkim imieniem byloby chyba reakcja przesadna. To tylko swiadczy o braku wyobrazni i wyczucia pewnych niuansow kulturowych wlasciciela zwierzaka.

Pozdrawiam

PS

Moi dziadkowie tez mieli psa Kubusia , i ja tez go tak wolalem.

W okolicy nie mieszkal zaden Jakub na szczescie. Mimo to uwazam taki pomysl za niefortunny i nigdy zwierzecia ludzkim imieniem nie obdarze.

• Odpowiedzi 60
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 1 year później...
  • 4 weeks później...