gagonija 09.11.2006 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Serdecznie witam.Ja także na temat wycinki - ale drzew owocowych. Wpisałam się na innym forum, dowiedziałam się troszeczkę, ale może tutaj uzupełnię wiadomości. Mam na działce stare, ponad trzydziestoletnie drzewa owocowe. Już wiem, ze za ich wycinkę nie muszę wnosić opłat. Ale ile mogę zapłacić za usunięcie tego drzewostanu? Czy są jakieś stawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 09.11.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Ja zrobiłem tak:Piła łancuchową obciałem gałezie.Złapałem przejeżdżajacy ciągnik który za niewielka opłatą wyrwał mi (łańcuchem) pnie z korzeniami.Pnie pociałem na drewno do kominka a drobne gałęzie i korzenie, spaliłem na ognisku w następnym roku (po przeschnięciu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 09.11.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 MOże ogłoszenie w okolicy : " drewno na zimę w zamian za wycięcie. Ok. 80 kubików (?)" Tu ludzie zbierają nawet połamane gałęzie, żeby nie płacić w Nadleśnictwie po 300zł/ kubik... A wbrew pozorom wielu ludzi ma piłę, a nie ma pieniędzy na zakup. U nas " Pan od piły" bierze 20 zł/ drzewo do pół metra średnicy, a inny za 2 flaszki . Usługi takie oferuje tez zieleń Miejska i Zakłady Komunalne w dużych miastach. Stawki są oczywiście inne. Więc jak widac wszystko jest kwestią umowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 09.11.2006 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Ja wytnę za darmo, pod warunkiem, że drzewo moje Powiedz tylko skąd jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gagonija 10.11.2006 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Dziękuję bardzo za odpowiedzi i rady. Stosując się do nich, rozejrzałam się w troszkę po okolicy i o dziwo w sąsiedztwie, tak na rzut kamieniem, znalazlam człowieka z piłą i do tego ochoczego, w zamian za drewno, wykonać robotę. Na dzień dzisiejszy jesteśmy umówieni i mam nadzieję na realizację. Gdyby nie - to odezwę się do Ciebie Bard13, chociaż prawdę mówiąc, dzieli nas ponad 200 km. Jeszcze raz bardzo dziękuję za chęci. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts