Meb 09.11.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Tak jak napisałem w dzienniku: Podjąłem decyzję – zakładamy dziennik, a jeżeli ktoś będzie miał jakieś uwagi to bez oporu – forum jest cierpliwe i wszystko przyjmie. - Ja chyba też PzdrMeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 09.11.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Heh, fajnie się czyta Popracuj nad fotkami. My tu przecież strasznie lubimy fotki.... http://manu.dogomania.pl/emot/round_smile.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 09.11.2006 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Sprawdź prognozę długoterminową i jeśli będzie dobra, bierz się za fundamenty. Szkoda czasu a na wiosnę i tak będzie drożej. Bloczki czy fundament w gruncie? Osłonić przed wiatrem i opadami i jazda. Jak hardcore to hardcore . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 09.11.2006 23:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Cześć Jagna. Dziekuję za wsparcie na początek tworzenia.Nad zdj pracuję postaram sie jutro cos pozamieszczać. Mario dzieki za doping. Tak jak napisałem ruszamy i robimy ile sie da. Dzisiaj tj 10/11/06 staramy sie dogadac ekipę (środek negocjacji + wizja lokalna ich obecnej budowy). W sobotę robie ławy ciesielskie dla Geo.wtorek środa Geo pociągnie sznurki no i czekamy na ekipę. Co do fundamentów - na razie jest opcja bloczki (to teoria mojego ojca). ja jeszcze zgłębiam wiedze tajmną i nie ukrywam, że mam wątpliwości.Kwestia aury w tracie harmonogramu - jak będą przymrozki to lany beton chyba bardziej ryzykowny?. Zobaczymy co fachowcy powiedzą, może uzyją jakiegos argumentu którego nie brałem pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 10.11.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Cześć Jagna. Dziekuję za wsparcie na początek tworzenia. Nad zdj pracuję postaram sie jutro cos pozamieszczać. Mario dzieki za doping. Tak jak napisałem ruszamy i robimy ile sie da. Dzisiaj tj 10/11/06 staramy sie dogadac ekipę (środek negocjacji + wizja lokalna ich obecnej budowy). W sobotę robie ławy ciesielskie dla Geo. wtorek środa Geo pociągnie sznurki no i czekamy na ekipę. Co do fundamentów - na razie jest opcja bloczki (to teoria mojego ojca). ja jeszcze zgłębiam wiedze tajmną i nie ukrywam, że mam wątpliwości. Kwestia aury w tracie harmonogramu - jak będą przymrozki to lany beton chyba bardziej ryzykowny?. Zobaczymy co fachowcy powiedzą, może uzyją jakiegos argumentu którego nie brałem pod uwagę. No co ty, w święto narodowe? U mnie mistrzuniu powiedział, że jutro nie robią, bo to nie wypada stukać młotkami jak idzie procesja znaczy się jakiś przemarsz. Czy oni zwariowali, jak nie idą do kościoła to niech się biorą za deskowanie i koniec. Ławy - ja nic takiego nie robiłem - to chyba powinien Ci zrobić majster. Lany beton przyspieszy robotę, zawsze można dać jakieś dodatki do betonu na zamarzanie. Lepiej zapłacić więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 10.11.2006 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Święto: Najwyżej flagę wywieszę i do roboty. Weekendy to jedyny czas na prace. Te ławy ciesielskie to damy rade sami, bo na razie majstra nie mam. No chyba, że się dzisiaj okaże, że ekipa może niedługo wejść to poczekam. Ale (na razie tak mam), że nie umiem siedzieć w domu jak mogę coś na budowie zrobić. Więc, robie co się da, bo tygodnie uciekają. Jakiego harmonogramu bym nie zrobił to nic nie wychodzi. - dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 14.11.2006 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Jean_Luck zgadzam się, że Geo powinien tak właśnie zrobić. Bierze za to kasę. No ale mnie nie było na miejscu tylko Ojciec, gość założył opcje, że się spieszy i tyle. Trudno. Te Ławy to znów nie był jakiś wielki problem. Masz już fundamenty czy planujesz robić je w listopadzie ?Jak pisałem wyżej ja myślałem o M05a. Fajny domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jean_Luc 14.11.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Masz już fundamenty czy planujesz robić je w listopadzie ? Zobacz na wątek: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=62107 W tym tygodniu zaczną więźbę robić. Wytyczenie miałem 9 września tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 14.11.2006 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Widzę że wątek o M05 sporo sie rozrósł od mojej ostatniej wizyty.Przeczytam o M05 na spokojnie wieczorem od 9 września do dzisiaj to chyba (uwzględniając standartowe kłopoty z ekipami) niezły wynik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jean_Luc 14.11.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 od 9 września do dzisiaj to chyba (uwzględniając standartowe kłopoty z ekipami) niezły wynik? Pracują w ślimaczym tempie... tzn. od 7 do 16, przerwy na pieczoną kiełbaskę przy ognisku. Poważnie Przy tym powatarzają "ma pan szczęście, że ma pan taką ekipę jak my, bo jesteśmy dobrzey i wszyscy nas chcą". Generalnie mają rację, ale jest się do czego przyczepić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 14.11.2006 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Moja ekipa obiecała mi, że postawią fundamenty w 5 dni, - lubie takie obiecanki. I pojdę z nimi o zakład, że nie dadzą rady (abstrachując od zapisów w umowie za kary za przeterminowanie) - no ale umowa dopiero przed mną. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 14.11.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Przy tym powatarzają "ma pan szczęście, że ma pan taką ekipę jak my, bo jesteśmy dobrzey i wszyscy nas chcą". Generalnie mają rację, ale jest się do czego przyczepić... Oni wszyscy są dobrzy i każdy ich chce. Jak patrzą na inną robotę w trakcie jej trwania to nic nie mówią. A później: - Ja nic nie chciałem mówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 15.11.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Ale mi się podoba Twoja forma dziennika Mebie. Jescze takiego nie widziałem. Świetnie sie czyta. Tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 15.11.2006 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Dziękuję. Mam nadzieję, że weny starczy na dłużej. Na razie życie pisze kolejne odcinki. Zobaczymy jak zacznie się budowanie na prawdę tj sciany dach instalcje i nie będzie czasu na fantastykę. Na początku jest łatwiej a potem człowiek zmęczony i sfrustrowany nie ma czasu na forum no ale to normalka. W następnym odcinku Meb ma spotkanie z tajemniczym doradcą wielkiego koncernu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 16.11.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Mebie ja tez korzystałem z usług Pana Openfi i jestem z niego bardzo zadowolony. Uzyskałem bardzo dobre warunki i okazało sie że jego wspólpraca z siłami ONE jest tylko pozorna. On pracuje dla organizacji forum Muratora ( ale o tym Ciiiiiiiiiiiii ). Powoli wnika on w struktury ONE i ma za zadanie rozbić ją od środka. Tak więc więcej optymizmu i zaufania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 16.11.2006 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 To dobra informacja, uwzględnie ją. Niewątpliwie stawia to doradcę w nowym świetle. Podwójny agent? - Dam mu szansę - choć mineły już 2 dni od daty obiecanych dokumentów. ONE ma mozliwość mataczenia niezależnie od woli agentów. Pan Openfi musię się strzec. Miejmy nadzieję, że jest nieźle wyszkolony.Na razie uległ DzU, ale może to przykrywka.Dzisiaj strategicznie wyślę mu kulturalne przypomnienie. Poza tematem: Nie trafiłem z wynikiem, ale co tam WYGRALIŚMY !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 16.11.2006 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 No dobra, może faktycznie czytasz za dużo fantasy, ale miałam nosa: to będzie jeden z moich ulubionych dzienników Acha, co jakiś czas Twój Nance Openfi pisze do mnie maile. Nie wiem po co i z wiadomych względów boję się je otwierać. Mógłbyś się go przy najbliższej wizycie spytać o co mu chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 17.11.2006 00:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Ciesze się, że Ci się podoba, baterie motywacji naładowane na maxa.zapraszam na kolejny odcinek "Błąd Tadeusza Kierbuda" Aha, zdradze Ci jeden sekret, docieraja do mnie sygnały że Pan Openfi jest sklonowany. Podobno po całej Polsce krążą ich setki. Trzeba uważać.Ale jak pisał Rom jest szansa, że są przyjaźnie nastawieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 17.11.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Tylko uważaj żeby ekipa budowlana nie była z planety Ozir tak jak agentka DzU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 17.11.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Mebie jaki błąd popełnił architekt przy projekcie? Czy to coś poważnego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts