Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Meb-a (M08)

Meb

Recommended Posts

• Odpowiedzi 123
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć Jagna. Dziekuję za wsparcie na początek tworzenia.

Nad zdj pracuję postaram sie jutro cos pozamieszczać.

Mario dzieki za doping. Tak jak napisałem ruszamy i robimy ile sie da.

Dzisiaj tj 10/11/06 staramy sie dogadac ekipę (środek negocjacji + wizja lokalna ich obecnej budowy). W sobotę robie ławy ciesielskie dla Geo.

wtorek środa Geo pociągnie sznurki no i czekamy na ekipę.

Co do fundamentów - na razie jest opcja bloczki (to teoria mojego ojca).

ja jeszcze zgłębiam wiedze tajmną i nie ukrywam, że mam wątpliwości.

Kwestia aury w tracie harmonogramu - jak będą przymrozki to lany beton chyba bardziej ryzykowny?. Zobaczymy co fachowcy powiedzą, może uzyją jakiegos argumentu którego nie brałem pod uwagę.

Cześć Jagna. Dziekuję za wsparcie na początek tworzenia.

Nad zdj pracuję postaram sie jutro cos pozamieszczać.

Mario dzieki za doping. Tak jak napisałem ruszamy i robimy ile sie da.

Dzisiaj tj 10/11/06 staramy sie dogadac ekipę (środek negocjacji + wizja lokalna ich obecnej budowy). W sobotę robie ławy ciesielskie dla Geo.

wtorek środa Geo pociągnie sznurki no i czekamy na ekipę.

Co do fundamentów - na razie jest opcja bloczki (to teoria mojego ojca).

ja jeszcze zgłębiam wiedze tajmną i nie ukrywam, że mam wątpliwości.

Kwestia aury w tracie harmonogramu - jak będą przymrozki to lany beton chyba bardziej ryzykowny?. Zobaczymy co fachowcy powiedzą, może uzyją jakiegos argumentu którego nie brałem pod uwagę.

No co ty, w święto narodowe? U mnie mistrzuniu powiedział, że jutro nie robią, bo to nie wypada stukać młotkami jak idzie procesja znaczy się jakiś przemarsz. Czy oni zwariowali, jak nie idą do kościoła to niech się biorą za deskowanie i koniec.

Ławy - ja nic takiego nie robiłem - to chyba powinien Ci zrobić majster.

Lany beton przyspieszy robotę, zawsze można dać jakieś dodatki do betonu na zamarzanie. Lepiej zapłacić więcej.

Święto: Najwyżej flagę wywieszę i do roboty. Weekendy to jedyny czas na prace. Te ławy ciesielskie to damy rade sami, bo na razie majstra nie mam. No chyba, że się dzisiaj okaże, że ekipa może niedługo wejść to poczekam.

Ale (na razie tak mam), że nie umiem siedzieć w domu jak mogę coś na budowie zrobić. Więc, robie co się da, bo tygodnie uciekają. Jakiego harmonogramu bym nie zrobił to nic nie wychodzi. - dziwne.

Jean_Luck zgadzam się, że Geo powinien tak właśnie zrobić. Bierze za to kasę. No ale mnie nie było na miejscu tylko Ojciec, gość założył opcje, że się spieszy i tyle. Trudno. Te Ławy to znów nie był jakiś wielki problem.

Masz już fundamenty czy planujesz robić je w listopadzie ?

Jak pisałem wyżej ja myślałem o M05a. Fajny domek.

od 9 września do dzisiaj to chyba (uwzględniając standartowe kłopoty z ekipami) niezły wynik?

Pracują w ślimaczym tempie... :)

tzn. od 7 do 16, przerwy na pieczoną kiełbaskę przy ognisku. Poważnie :)

Przy tym powatarzają "ma pan szczęście, że ma pan taką ekipę jak my, bo jesteśmy dobrzey i wszyscy nas chcą". Generalnie mają rację, ale jest się do czego przyczepić...

Przy tym powatarzają "ma pan szczęście, że ma pan taką ekipę jak my, bo jesteśmy dobrzey i wszyscy nas chcą". Generalnie mają rację, ale jest się do czego przyczepić...

Oni wszyscy są dobrzy i każdy ich chce.

Jak patrzą na inną robotę w trakcie jej trwania to nic nie mówią.

A później: - Ja nic nie chciałem mówić.

Dziękuję. Mam nadzieję, że weny starczy na dłużej. Na razie życie pisze kolejne odcinki. Zobaczymy jak zacznie się budowanie na prawdę tj sciany dach instalcje i nie będzie czasu na fantastykę. Na początku jest łatwiej a potem człowiek zmęczony i sfrustrowany nie ma czasu na forum no ale to normalka.

W następnym odcinku Meb ma spotkanie z tajemniczym doradcą wielkiego koncernu ...

Mebie ja tez korzystałem z usług Pana Openfi i jestem z niego bardzo zadowolony. Uzyskałem bardzo dobre warunki i okazało sie że jego wspólpraca z siłami ONE jest tylko pozorna. On pracuje dla organizacji forum Muratora ( ale o tym Ciiiiiiiiiiiii :D ). Powoli wnika on w struktury ONE i ma za zadanie rozbić ją od środka. Tak więc więcej optymizmu i zaufania

To dobra informacja, uwzględnie ją. Niewątpliwie stawia to doradcę w nowym świetle.

Podwójny agent? - Dam mu szansę - choć mineły już 2 dni od daty obiecanych dokumentów. ONE ma mozliwość mataczenia niezależnie od woli agentów. Pan Openfi musię się strzec. Miejmy nadzieję, że jest nieźle wyszkolony.

Na razie uległ DzU, ale może to przykrywka.

Dzisiaj strategicznie wyślę mu kulturalne przypomnienie.

Poza tematem: Nie trafiłem z wynikiem, ale co tam WYGRALIŚMY !!!

No dobra, może faktycznie czytasz za dużo fantasy, ale miałam nosa: to będzie jeden z moich ulubionych dzienników :D

Acha, co jakiś czas Twój Nance Openfi pisze do mnie maile. Nie wiem po co i z wiadomych względów boję się je otwierać. Mógłbyś się go przy najbliższej wizycie spytać o co mu chodzi? 8)

Ciesze się, że Ci się podoba, baterie motywacji naładowane na maxa.

zapraszam na kolejny odcinek "Błąd Tadeusza Kierbuda"

Aha, zdradze Ci jeden sekret, docieraja do mnie sygnały że Pan Openfi jest sklonowany. Podobno po całej Polsce krążą ich setki. Trzeba uważać.

Ale jak pisał Rom jest szansa, że są przyjaźnie nastawieni.