Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Meb-a (M08)

Meb

Recommended Posts

Chyba nic wielkiego i na szczęście to tylko na mapce z usytuowaniem budynku. Moim zdaniem źle obliczył (wpisał wymiar ) pomiędzy tylna granicą działki a domem.

Jak wytycza sie od przodu dom wychodzi gdzie indziej a jak od tyłu to gdzie indziej. Mi zależy żeby wytyczac od przodu bo tak sie cofnąłem juz duzo i każdy metr (a mniej wiecej taka chyba jest różnica) z tyłu sie liczy.

Geo oczywiście zaczął od tyłu bo tam był mniejszy wymiar no i dlatego ja nie trafiłem z dziurą humusową. (ja wytyczałem od przodu).Gmina kazała się cofnąc 25 m od lasu. Moje wyznaczenie to uwzględnia i jest zgodne z usytuowaniem budynku na planie. Nawet mierząć specjalną miarką na planie wychodzi że z tyłu jest więcej (o matematyce nie wspomnę ). Dodatkowo plan działki od Geo wg skalówki zakłada że działka ma 38,3 m a wg planów gminy no imatematyki ma 38,88.

Może to wszytsko nie wiele ale wiecie każdy metr ogródka to juz sporo.

No i kolejna sprawa nie wiem co zrobić skoro to w sumie tylko literówka. Moim zdnaiem Kierbud wpisze że to błąd że usytuowanie budynku się nie zmienia i chyba wystarczy.

Ale jak znam zycie ONE się postarają żebym musiał pójśc do urzędu i kombinować.

Zobaczymy.

ech doradcy i fachowcy:

Ozir ? chyba za poźno się połozyłem - mario zdekoduj proszę

• Odpowiedzi 123
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A jak sie ma sprawa z pozwoleniem na budowe? W projekcie, który składałeś do starostwa była przeciez mapka z wrysowanym domem. Czy musisz składac do starostwa poprawiona mapę? Czy to oznacza jakies zmiany w pozwoleniu na budowę? Lepiej takie rzeczy zalatwic przez rozpoczęciem budowy niż potem mieć jakies problemy z ewentualnym odbiorem

No własnie to na tej mapce jest błąd.

Ale jak mówię, usytuowanie domu się nie zmiania i jest zgodne z tą mapką.

Nieprawidłowa jest tyko jedna wartość na niej naniesiona.

Oczywiście pewnie będę musiał załatwic to formalnie. No ale czekam na info od Geo i Kierbuda.

Spotkanie mają za 15 min, a ja nie moge tam być.

Odp do Nakielnika

Działanie sił osi zła jest w pakiecie tej gry komputerowej. Na szczęscie można odnościć sukcesy. Każdy nowy papierek z piękną pieczątką umożliwiający otwarcie kolejnych zakodowanych drzwi na wyższy poziom to postęp w karierze ( każda misją na minimum 2 tygodnie). A jaka grafika ... pełen real. na większości poziomów trzeba tylko uważać, żeby nie zacząć "zabijać" - to nie ta gra!

Mi dzisiaj ONE też dokuczyły. Nie wiem tylko dlaczego przecież wysłałem DzU na kilka dni urlopu. ?!? No ale o kolejnych przygodach Meba w nastepnych odcinkach

Powodzenia.

Mi też sie podoba, osobiście wzmacnialem jej konstrukcję specjalnymi dźwiękochłonnymi gwoździami (bo tył troche się naruszył w czasie transportu.)

Wytłumiłem też środek całą rolką specjalnego wygłuszającego papieru.

Wczoraj została zainstalowana przez ekipę.

Na szczęście nie byłem obecny w czasie testów dźwiękoszczelności.

Pzdr/Meb

Na szczęście zima była tylko przez chwilę. Oczywiście w największa snieżycę musiałem stac na zewnatrz i nadzorować koparkowego.

Ale teraz oby jak najdłużej zima nie wracała. Mam nawet taki postulat - niech jej w ogóle w tym roku nie będzie.

Pzdr/Meb

czesc,

no widze, ze szalunki zaawansowane - to przy dobrych wiatrach na koniec przyszlego tygodnia moze bedziesz mial gotowe fundamenty ?

Fundament robisz z bloczkow ?

Jesli tak to gdybys byl zainteresowany mam palete bloczkow na zbyciu - cena na pewno konkurencyjna :)

Tyle tylko ze musialbys po nie podjechac do mnie przyczepka.

W razie czego daj znac !

Cześć

Z bloczków -pewnie skorzystam zawsze to taniej.

Słyszałem, że dachówkę Ci już kładą - fajnie.

U mnie stan na wczoraj: skonczyli szalunki i mają sypac chudy B.

na koniec przyszłego tygodnia może juz będzie stało coś betonowego ponad poziom "0".

Na razie to w sumie wiem to ze zdjęc i raportów fathera. W pracy jakis natłok i pracuję od rana do wieczora wiec na żywo zobaczę dopiero jutro co zrobili. Ale generalnie wygląda to fajnie.

Jestes jutro u siebie ? Jak dam radę to podjadę. dogadamy się co do bloczków i stępli.

Z przyczepką nie ma problemu - mamy taki zabytek ze sporym udźwigiem.

Pzdr

Meb

Jestem jutro umowiony z kierownikiem budowy o 15, wiec mozemy sie umowic powiedzmy na 14 - chociaz ja pewnie bede wczesniej - wiec jesli jestes jutro na budowie to mozesz probowac mnie lapac od poludnia.

Dachowke faktycznie klada i dom zaczyna przypominac dom.

A w srodku juz tylko kosmetyka i przygotowania do snu zimowego :)

• 2 weeks później...