Meb 17.11.2006 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Chyba nic wielkiego i na szczęście to tylko na mapce z usytuowaniem budynku. Moim zdaniem źle obliczył (wpisał wymiar ) pomiędzy tylna granicą działki a domem. Jak wytycza sie od przodu dom wychodzi gdzie indziej a jak od tyłu to gdzie indziej. Mi zależy żeby wytyczac od przodu bo tak sie cofnąłem juz duzo i każdy metr (a mniej wiecej taka chyba jest różnica) z tyłu sie liczy. Geo oczywiście zaczął od tyłu bo tam był mniejszy wymiar no i dlatego ja nie trafiłem z dziurą humusową. (ja wytyczałem od przodu).Gmina kazała się cofnąc 25 m od lasu. Moje wyznaczenie to uwzględnia i jest zgodne z usytuowaniem budynku na planie. Nawet mierząć specjalną miarką na planie wychodzi że z tyłu jest więcej (o matematyce nie wspomnę ). Dodatkowo plan działki od Geo wg skalówki zakłada że działka ma 38,3 m a wg planów gminy no imatematyki ma 38,88. Może to wszytsko nie wiele ale wiecie każdy metr ogródka to juz sporo.No i kolejna sprawa nie wiem co zrobić skoro to w sumie tylko literówka. Moim zdnaiem Kierbud wpisze że to błąd że usytuowanie budynku się nie zmienia i chyba wystarczy. Ale jak znam zycie ONE się postarają żebym musiał pójśc do urzędu i kombinować.Zobaczymy. ech doradcy i fachowcy: Ozir ? chyba za poźno się połozyłem - mario zdekoduj proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 17.11.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 A jak sie ma sprawa z pozwoleniem na budowe? W projekcie, który składałeś do starostwa była przeciez mapka z wrysowanym domem. Czy musisz składac do starostwa poprawiona mapę? Czy to oznacza jakies zmiany w pozwoleniu na budowę? Lepiej takie rzeczy zalatwic przez rozpoczęciem budowy niż potem mieć jakies problemy z ewentualnym odbiorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 17.11.2006 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 No własnie to na tej mapce jest błąd. Ale jak mówię, usytuowanie domu się nie zmiania i jest zgodne z tą mapką. Nieprawidłowa jest tyko jedna wartość na niej naniesiona. Oczywiście pewnie będę musiał załatwic to formalnie. No ale czekam na info od Geo i Kierbuda.Spotkanie mają za 15 min, a ja nie moge tam być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 17.11.2006 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Ozir ? chyba za poźno się połozyłem - mario zdekoduj proszę Z planety O zupełnie innej rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 17.11.2006 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Dobre, moge zastosować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 17.11.2006 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Dobre, moge zastosować ? Pewnie, skoro jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 24.11.2006 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Odp do Nakielnika Działanie sił osi zła jest w pakiecie tej gry komputerowej. Na szczęscie można odnościć sukcesy. Każdy nowy papierek z piękną pieczątką umożliwiający otwarcie kolejnych zakodowanych drzwi na wyższy poziom to postęp w karierze ( każda misją na minimum 2 tygodnie). A jaka grafika ... pełen real. na większości poziomów trzeba tylko uważać, żeby nie zacząć "zabijać" - to nie ta gra! Mi dzisiaj ONE też dokuczyły. Nie wiem tylko dlaczego przecież wysłałem DzU na kilka dni urlopu. ?!? No ale o kolejnych przygodach Meba w nastepnych odcinkach Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_gnieszka 28.11.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Meb, mam nadzieję, że weny twórczej wystarczy Ci na długo, bo świetnie się czyta Czekam na ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 28.11.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Mebie skoro dzisiaj ekipa wchodzi na budowę to musisz uważać. ONE na pewno zaatakują!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 28.11.2006 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Dzięki a_gnieszka. Ja też mam taką nadzieję i postaram się. Królowa Wena miewa niestety różne nastroje. Rom: Systemy wczesnego ostrzegania pracują pełną parą. Wywiad w sieci prowadzony. Czekam na atak. Jestem dobrej myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 29.11.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Kabina ciszy jest świetna Czy została odpowiednio wyciszona na wypadek podsłuchu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 29.11.2006 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Mi też sie podoba, osobiście wzmacnialem jej konstrukcję specjalnymi dźwiękochłonnymi gwoździami (bo tył troche się naruszył w czasie transportu.)Wytłumiłem też środek całą rolką specjalnego wygłuszającego papieru. Wczoraj została zainstalowana przez ekipę. Na szczęście nie byłem obecny w czasie testów dźwiękoszczelności. Pzdr/Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 01.12.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Mebie oglądałem Twój album na onecie Widzę, że u Ciebie już prawdziwa zima. To chyba kolejna sztuczka ONE Fajne zdjęcie satelitarne tam zamieściłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 01.12.2006 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Na szczęście zima była tylko przez chwilę. Oczywiście w największa snieżycę musiałem stac na zewnatrz i nadzorować koparkowego. Ale teraz oby jak najdłużej zima nie wracała. Mam nawet taki postulat - niech jej w ogóle w tym roku nie będzie. Pzdr/Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycho_p 01.12.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 czesc, no widze, ze szalunki zaawansowane - to przy dobrych wiatrach na koniec przyszlego tygodnia moze bedziesz mial gotowe fundamenty ? Fundament robisz z bloczkow ? Jesli tak to gdybys byl zainteresowany mam palete bloczkow na zbyciu - cena na pewno konkurencyjna Tyle tylko ze musialbys po nie podjechac do mnie przyczepka. W razie czego daj znac ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 01.12.2006 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Cześć Z bloczków -pewnie skorzystam zawsze to taniej. Słyszałem, że dachówkę Ci już kładą - fajnie. U mnie stan na wczoraj: skonczyli szalunki i mają sypac chudy B. na koniec przyszłego tygodnia może juz będzie stało coś betonowego ponad poziom "0". Na razie to w sumie wiem to ze zdjęc i raportów fathera. W pracy jakis natłok i pracuję od rana do wieczora wiec na żywo zobaczę dopiero jutro co zrobili. Ale generalnie wygląda to fajnie. Jestes jutro u siebie ? Jak dam radę to podjadę. dogadamy się co do bloczków i stępli. Z przyczepką nie ma problemu - mamy taki zabytek ze sporym udźwigiem. PzdrMeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycho_p 01.12.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Jestem jutro umowiony z kierownikiem budowy o 15, wiec mozemy sie umowic powiedzmy na 14 - chociaz ja pewnie bede wczesniej - wiec jesli jestes jutro na budowie to mozesz probowac mnie lapac od poludnia. Dachowke faktycznie klada i dom zaczyna przypominac dom. A w srodku juz tylko kosmetyka i przygotowania do snu zimowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 01.12.2006 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 OK. Będę próbował. DziekiMeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 11.12.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Czy coś jeszcze planujesz robić? Ciekawe jakie są długoterminowe prognozy pogody? Na onecie tylko tygodniowe wyprzedzenie.Widziałem na TVN, że do końca grudnia raczej bez mrozów, tylko nocne przymrozki. Chociaż teraz jest 0 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 12.12.2006 00:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Ja planuje przeć dalej. Zobaczymy co powie majster, ale jak będzie tak jak do tej pory powinno sie udać.Musi bo już się napaliłem i ciężko by mi było teraz przerwać. Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts