TomcioB 29.12.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Meb Jest to jeden z najlepszych dzienników jakie na forum czytałem. Trzymaj tak dalej i dalszych owocnych sukcesów budowlanych. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 29.12.2006 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Dzieki. Zastanawiam się nad częścia drugą. Dostałem Twoją wiadomośc.Jak gdzies wcześniej pisałem skrzynka muratora nie nadaje się do korespondencji i przesyłania czegokolwiek. Podeslij mi Priva to będzie łatwiej.mój adres priv [email protected] Mam zrobione 2 kosztorysy na formularzu do Mbanku i Millennium. Obydwa przeszły. W mbanku mieli 2 uwagi, że 2 pozycje zanizone ale prawdopodobne oraz 1 uwage do harmonogramu wiec nieistotna. W Millennium bez uwag. Generlanie kosztory robił mi znajomy kosztorysant ale jak go trochę zmodyfikowałem (w dół) . Czekam na adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 03.01.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Przed grillowaniem musze jeszcze dzialke podrownac, bo poki co wyglada troche, ze tak powiem ksiezycowo. No i zostalo troche polupanej ceramiki i dachowek, ktorych tez bede musial sie pozbyc. A kiedy wraca do Ciebie ekipa ? Bo prognozy z tego co patrzylem nadal sprzyjajace kontynuowaniu budowy. Przesadzasz, nie jestem w stanie policzyc ile razy w trakcie budowy były u nas weekendowe grille. A nasza działka ciągle nieuporządkowana. W sylwestra był na niej parking dla samochodów gości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 03.01.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Wysłałem Ci przykładowe wyceny na okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 03.01.2007 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Dzieki wielkie - dostałem W sumie w miare podpobne wyceny fakt, że 2 które wymieniłes odstają. Ten Witrum na pierwszy rzut oka wydaje się ciekawy. Z ostatnej chwili: U mnie znów ruszyli dzisiaj. Szukam drewna na więźbe. Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 03.01.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Dzieki wielkie - dostałem W sumie w miare podpobne wyceny fakt, że 2 które wymieniłes odstają. Ten Witrum na pierwszy rzut oka wydaje się ciekawy. Z ostatnej chwili: U mnie znów ruszyli dzisiaj. Szukam drewna na więźbe. Meb Ja brałem drewni z: http://katalog.pf.pl/Kotfin/Tajga-S-C-F7198482G0B9330-m19.html Szczególy w priv. Wyślij prośbę o wycenę do CH Land na Wałbrszyskiej do Gorana, ja cenę na Goran brałem gdzie indziej, ciekawe co oni powiedzą. http://www.goran.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 03.01.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 My braliśmy od nich: http://www.impregnacja-drewna.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 03.01.2007 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Mario: OK napisze do Gorana. Dostałem wiadomośc dzięki zbadam Na razie z analizy forum w okolicy piaseczna wszyscy sobie chwalą Ol Bud (żabieniec) Okna: ja mam troche inną specyfikację. Pozbyłem się bocznych wyjść/okien na taras. W salonie w ogóle nie mam w tym miejscu dziury a w korytarzu w części sypialnej zamienilem na takie jak w kuchni. wyjdzie troche taniej. Cześć Michał. Także dzieki za namiar - zbadam. Nareszcie znów sie cos na forum ruszyło bo jakaś świąteczna stagnacja była. PozdrawiamMeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 04.01.2007 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Do TomcioB Wysłałem Ci zestawienia na Priva.Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 04.01.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Okna: ja mam troche inną specyfikację. Pozbyłem się bocznych wyjść/okien na taras. W salonie w ogóle nie mam w tym miejscu dziury a w korytarzu w części sypialnej zamienilem na takie jak w kuchni. wyjdzie troche taniej. No powiedziałbym, że prawie identyczną. Ja też nie mam drzwi balkonowych w salonie za kominkiem (just wall). Natomiast balkon 1-skrzydłowy od strony pokojów zostawiliśmy, to raptem 300-400 złotych taniej. W wyjątkiem Stolbudu wszystkie wyceny bez tych drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycho_p 05.01.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Przesadzasz, nie jestem w stanie policzyc ile razy w trakcie budowy były u nas weekendowe grille. A nasza działka ciągle nieuporządkowana. W sylwestra był na niej parking dla samochodów gości. Jasne ze przesadzam, do konca budowy balagan bedzie pewnie powracal z sila wodospadu ! chociaz z drugiej strony chcialoby sie, zeby ten wlasny kawalek Ziemi we Wszechswiecie jakos wygladal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 08.02.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 No Meb, dawno nie przejeżdżałem koło Twojej budowy, a tu takie zmiany... Trzymam kciuki za dalsze sukcesy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 08.02.2007 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Dzięki, Pod osłoną zimy udało się niepostrzeżenie postawić stan surowy otwarty.Niedługo okna i reszta zabawy.wczoraj był elektryk ocenić projekt na żywo, także robota idzie pełną parą PzdrMeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 08.02.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 "Zmiana planów" Rozglądając sie dookoła po poddaszu Meb juz wiedział. Stary projekt idzie do kosza. Bez sensu powiedział ... tracić pokój z lukarną (z widokiem na las ) na łazienkę w dodatku nie dużą ? a gdzie pralnia? Zabrał się za przeprojektowanie poddasza. Też tak planowaliśmy, po czym wróciliśmy do pierwotnych planów, po dyskusji z projektantką. "Czy wy wiecie ile pieniędzy potrzeba, że porządnie wykończyć taki 20m salon kąpielowy. Nie można sprzętów porozstawiać pod ścianami. Aby uzyskać porządny efekt trzeba wtedy użyć droższej wykończeniówki ...." itp. 9-10m łazienka nam powinna wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 09.02.2007 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Mam ten dylemat. skosy w dodatku nie dają za duzych możiwości ustawienia kabiny. Dzisiaj jeszcze raz się zastanawiałem na miejscu co zrobić. Szkoda jednak tego pokoju z lukarną na łazienkę. choć geometrycznie najbardziej się nadaje. Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 18.02.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Wysłałem ceny na wełnę na priva, reszta w mailu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 19.02.2007 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Mario, Wysłałem odp,dodam tylko, że ocieplanie dachu planuje dopero jak mi dachówkę zrobia czyli może zacznę w w maju PzdrMeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 19.02.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Mario, Wysłałem odp, dodam tylko, że ocieplanie dachu planuje dopero jak mi dachówkę zrobia czyli może zacznę w w maju Pzdr Meb Skąd bierzesz dekarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 19.02.2007 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Dekarz jest z Ożarowa Maz. Majster mi polecił gościa. Robił dom obok Krzycha. Gośc wydaje się OK. Zobaczymy. Jeżeli szukasz to mogę się go spytać albo podesłac Ci namiar ale jak pokazywał mi ostatnio kalendarz (kiedy mnie wpisywał ) to nie miał wolnych miejsc za bardzo. meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 11.03.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Dach pomalowałeś na biało czy co ? A okna skąd masz Oknoplast - czy tak mi się tylko zdawało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts