Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Meb-a (M08)

Meb

Recommended Posts

• Odpowiedzi 123
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzieki. Zastanawiam się nad częścia drugą.

Dostałem Twoją wiadomośc.

Jak gdzies wcześniej pisałem skrzynka muratora nie nadaje się do korespondencji i przesyłania czegokolwiek.

Podeslij mi Priva to będzie łatwiej.

mój adres priv [email protected]

Mam zrobione 2 kosztorysy na formularzu do Mbanku i Millennium.

Obydwa przeszły. W mbanku mieli 2 uwagi, że 2 pozycje zanizone ale prawdopodobne oraz 1 uwage do harmonogramu wiec nieistotna. W Millennium bez uwag.

Generlanie kosztory robił mi znajomy kosztorysant ale jak go trochę zmodyfikowałem (w dół) .

Czekam na adres.

Przed grillowaniem musze jeszcze dzialke podrownac, bo poki co wyglada troche, ze tak powiem ksiezycowo.

No i zostalo troche polupanej ceramiki i dachowek, ktorych tez bede musial sie pozbyc.

A kiedy wraca do Ciebie ekipa ?

Bo prognozy z tego co patrzylem nadal sprzyjajace kontynuowaniu budowy.

Przesadzasz, nie jestem w stanie policzyc ile razy w trakcie budowy były u nas weekendowe grille. A nasza działka ciągle nieuporządkowana. W sylwestra był na niej parking dla samochodów gości.

Dzieki wielkie - dostałem

W sumie w miare podpobne wyceny fakt, że 2 które wymieniłes odstają.

Ten Witrum na pierwszy rzut oka wydaje się ciekawy.

Z ostatnej chwili: U mnie znów ruszyli dzisiaj. Szukam drewna na więźbe.

Meb

Ja brałem drewni z:

http://katalog.pf.pl/Kotfin/Tajga-S-C-F7198482G0B9330-m19.html

Szczególy w priv.

Wyślij prośbę o wycenę do CH Land na Wałbrszyskiej do Gorana, ja cenę na Goran brałem gdzie indziej, ciekawe co oni powiedzą. http://www.goran.pl

Mario: OK napisze do Gorana. Dostałem wiadomośc dzięki zbadam

Na razie z analizy forum w okolicy piaseczna wszyscy sobie chwalą Ol Bud (żabieniec)

Okna: ja mam troche inną specyfikację. Pozbyłem się bocznych wyjść/okien na taras. W salonie w ogóle nie mam w tym miejscu dziury a w korytarzu w części sypialnej zamienilem na takie jak w kuchni. wyjdzie troche taniej.

Cześć Michał. Także dzieki za namiar - zbadam.

Nareszcie znów sie cos na forum ruszyło bo jakaś świąteczna stagnacja była.

Pozdrawiam

Meb

Okna: ja mam troche inną specyfikację. Pozbyłem się bocznych wyjść/okien na taras. W salonie w ogóle nie mam w tym miejscu dziury a w korytarzu w części sypialnej zamienilem na takie jak w kuchni. wyjdzie troche taniej.

No powiedziałbym, że prawie identyczną. Ja też nie mam drzwi balkonowych w salonie za kominkiem (just wall).

Natomiast balkon 1-skrzydłowy od strony pokojów zostawiliśmy, to raptem 300-400 złotych taniej.

W wyjątkiem Stolbudu wszystkie wyceny bez tych drzwi.

Przesadzasz, nie jestem w stanie policzyc ile razy w trakcie budowy były u nas weekendowe grille. A nasza działka ciągle nieuporządkowana. W sylwestra był na niej parking dla samochodów gości.

Jasne ze przesadzam, do konca budowy balagan bedzie pewnie powracal z sila wodospadu ! chociaz z drugiej strony chcialoby sie, zeby ten wlasny kawalek Ziemi we Wszechswiecie jakos wygladal :)

• 1 month później...
"Zmiana planów"

Rozglądając sie dookoła po poddaszu Meb juz wiedział. Stary projekt idzie do kosza. Bez sensu powiedział ... tracić pokój z lukarną (z widokiem na las ) na łazienkę w dodatku nie dużą ? a gdzie pralnia? Zabrał się za przeprojektowanie poddasza.

Też tak planowaliśmy, po czym wróciliśmy do pierwotnych planów, po dyskusji z projektantką.

"Czy wy wiecie ile pieniędzy potrzeba, że porządnie wykończyć taki 20m salon kąpielowy. Nie można sprzętów porozstawiać pod ścianami. Aby uzyskać porządny efekt trzeba wtedy użyć droższej wykończeniówki ...." itp.

9-10m łazienka nam powinna wystarczyć.

• 2 weeks później...

Dekarz jest z Ożarowa Maz. Majster mi polecił gościa. Robił dom obok Krzycha. Gośc wydaje się OK. Zobaczymy.

Jeżeli szukasz to mogę się go spytać albo podesłac Ci namiar ale jak pokazywał mi ostatnio kalendarz (kiedy mnie wpisywał ) to nie miał wolnych miejsc za bardzo.

meb

• 3 weeks później...