Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Meb-a (M08)

Meb

Recommended Posts

• Odpowiedzi 123
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki Tamtu

Pamiętam, że obiecałem :roll: ale jeszcze ich nie skończyłem :)

Wobec czego zdjęcia postaram się wrzucić dzisiaj wieczorem tak jak jest obecnie.

Przy okazji kilka słów o schodach dla zainteresowanych

Przerobione schody (wykończeniówka) wychodzą chyba drożej niż te co są w projekcie - wszystko przez poręcz. W każdym razie w moim przypadku koszty to:

250 od stopnia plus 750 od spocznika za samo drewno z mocowaniem = i ponad 5 koła za całość i to chyba i tak tanio.

Ale do tego dochodzi jeszcze poręcz przez całe schody. Wstępna analiza wskazywał że za poręcze także trzeba będzie dać z 5 tys. Postanowiłem zrobić poręcze samemu. Zaprojektowałem sobie koncepcje: srebrne rurki drewniana poręcz , wypełnienie mlecznymi szybami. Zakupiłem niezbędne części w Castoramie i zamontowaliśmy je z fatherem. Choć daleko im do poręczy moich marzeń :lol:. ale własnymi ręcami wykonane no i jak na razie koszt w granicach 1000 zł. pozostało malowanie poręczy na kolor schodów i zamówienie szyb do wypełnienia czyli pewnie jeszcze z 1000 -1500 zł.

Z całej koncepcji przeróbki jestem zadowolony i polecam. Zresztą zobaczycie sami jak to wygląda jak się zmobilizuje i wkleję jakieś foty. :wink:

Ja się tak nie bawię, ukradłeś moje schody :p

A tak poważnie to właśnie takie schody mi się podobają: ciemne, tylko z trepami, i z białymi stopnicami (tak się to chyba nazywa). Pomalowałeś tylko farbą, czy masz białe płytki? Bardzo się brudzą?

U nas będzie to wyglądało trochę inaczej, bo zostawiamy namiastkę garderoby (z wejściem z wiatrołapu), ale za to dusza schodów będzie trochę bardziej otwarta.

W każdym razie - jest bosko :D :D

Tamtu

Dziękuję

Stopnice, czy podstopnie jakoś tak. w każdym razie ja malowałem farbką specjalnie do takich celów emulsja akrylowa czy coś w tym stylu. Rodzice mnie straszyli, że to białe będzie ciągle brudne. Jak na razie pobrudziło się na początku w czasie wnoszenia mebli. wziąłem mokrą szmatkę i starłem - super

Od tamtej pory nie ma ani śladu.

" Ciem niby ma się to pobrudzić - kapciem ?" :)