Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz m-137

Recommended Posts

• Odpowiedzi 74
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

górna dla odmiany żywsza i dla domowników

http://images41.fotosik.pl/137/43fded4cfbbcacf3med.jpg

Mam pytanko. Jak wysoką ściankę kolankowa masz u siebie? ja też planuję wannę pod skosem, ale boję się, czy nie będziemy uderzać się w głowę wychodząc z niej. Zastanawiam się, czy by nie odsunąć jej od ściany jakieś 20 cm i zrobić tam półeczkę albo coś.

A widzisz.. u mnie w projekcie jest 1 metr, ale dajemy o 5 cm więcej ocieplenia na poddasze, więc wyjdzie trochę niżej. Musimy się zastanowić co zrobić, bo na pewno tak dużo jak Ty ścianki przesunąć nie możemy, bo wtedy przesunięta wanna znalazłaby się pod grzejnikiem (drabinką), więc wiszące na niej ręczniki byłyby wiecznie mokre :( ehh.. a jak nie odsunę, to chyba woda będzie mi chlapać na skos... płytek na skosy się raczej nie kładzie, prawda? ach te dylematy budowlane...

Rzeczywiście dylamat, musisz coś ostro pokombinować...u nas z kolei wanna jeszcze mogła być pod oknem, ale jak wtedy otwierać okno?

też mialam kłopot z tym. Ale teraz jest oki.

Co mnie bardzo zasokoczyło w łazienkach to to , że nikt nie chce korzystać z prysznica i wszyscy kapią się w wannie.

Bałam się takiej kolorowej łazienki a teraz ją zdecydowanie bardziej lubię od tej beżowej. A wszyscy " zwiedzający " nasz dom mówią, ale słoneczna łazienka.Bardzo zadowolona jestem z grzejnika drabinki włanczam go nawet latem na chwilę aby wyschły ręczniki.

Dziś zapadła u nas decyzja, że jednak odsuniemy wannę o 25 cm od ściany kolankowej i wstawimy mniejszą wannę (140 x 140). Może nie jest to zbyt dużo, ale zawsze coś. W sumie może nie trzeba będzie się kłaniać w pas przy wychodzeniu z wanny ;)

Dziękuję za wszystkie rady i "lekcję poglądową" opatrzoną relacją fotograficzną :)

Pozdrawiam

Olu z tymi wannami to już miałam trzy: małą, dużą i znowu świadomie wybrałam małą. W mieszkaniu w bloku miałam dużą o ludu woda lała się i lała, a do tego cisnienie było słabe....Pozdrawiam

P>S Już za tydzień WAKACJE więc wkleję pozostałe zdjęcia.