Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz m-137

Recommended Posts

• Odpowiedzi 74
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zapraszam do oglądania.A moze ktoś skomentuje...

Witaj!! :lol:

Bardzo mi się podoba Twój dom. A szczególnie wpadł mi w oko kominek.

Jeszcze nie spotkałem tak prostej, a za razem efektownej obudowy.

Czy możesz zdradzić z czego zrobiłaś to obramowanie. Wygląda na marmurowy.

A w ogóle to jestem zdecydowany na projekt pana Matuszewskiego. I bardzo się cieszę, że spotkałem kogoś, kto też wybrał M137, bo mam do Ciebe parę zapytań.

Przede wszystkim o orientacyjny koszt budowy, bo ceny szaleją, i wyceny z 2006 to już prehistoria. Czy 150 tys. wystarczy na stan surowy zamknięty?

A ile trzeba liczyć na wykończenie. Wykończenie planuję w częsci robić własnoręcznie.

I jeszce pytania o projekt:

- czy ściankę kolankową masz wg projektu, czy niżej, bo wydaje mi się że w projekcie jest na 105 cm?

- czy oprócz okien od frontu wprowadzałaś jakieś zmiany w układzie pomieszczeń lub ściankach?

- czy zmieniałaś szerokość schodów, bo z perspektywy salonu wydają sie nie za szerokie

Sory :roll: , że tak zasypuję pytaniami, ale zupełnie inaczej, jak się zobaczy dom nawet na zdjęciach, a inaczej tylko na papierze.

pozdrawiam gorąco i niecierpliwie czekam na odpowiedź

piotr

Piotr proszę Cię o jakiś kontakt inny niż na forum.To odpiszę Ci szczegołowo.

Oraz podzielę się fotografiami.

Co do kominka, to niestety nie był to mój pomysł - odgapiłam go....nie jest to marmur ale jakiś kamień.Dla mnie najważniejszy był kolor :wink: aby mi pasowal do całości.

Schodów nie zmieniałam ale nie są wąskie.Mam pozmnieniane wejście do łazienki dolnej i pomieszczenia gospodarczego.

ściankę kolankową chyba trochę podnowiliśmy ale żaluję że jeszcze o jeden bloczek nie podnieśliśmy.Chociaż nie wiem, czy widziałeś dom na żywo to na osiedlu najwyższy i najbardziej strzelisty to m137 ma przeszlo 8 m w kalenicy....Podaj kontakt to napiszę wiecej szczegołów.

Uważam, że projekt jest bardzo fajny i stosunkowo niedrogi, polecam go szczerze.

• 4 weeks później...
  • 4 months później...
  • 11 months później...