Pawson 09.11.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Czesc ALL mam problem z pocztą może ktoś wie co na to poradzić ... Co jakieś 3-5 tygodni zaczynam dostawać spam i to nie 5-10 tylko przychodzi do mnie 200 - 300/ dzien takich samych powiadomien automatycznych gdzies ze swiata i tak ciagle przez 4-5 dni ... cos tam probuje robic blokuje adresy itd itp ale to malo daje bo adresy nadawcy /automat/ zmieniaja sie - leca rozne kombinacje cyfr... pozniej problem sie konczy i za kilka tyg znowu. Po "brzydkich" stronach nie chodze maila na lewo i prawo nie podaje, firewalle mam Bitdefendera i ZONE Alarma aktualizowane. Poczta na ONET .. da sie na to w ogole cos poradzic PS. pisze w psychologu bo mnie cos bierze jak mam w tym syfie wyszukac powiadomienie z muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 09.11.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Ja to rozsyłam ...jam ci to jak skopiesz mi ogrodek , to przestane ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 09.11.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Ty sobie Pawson dobrze przekalkukuj czy Ci się nie opłaca to co selimm Ci proponuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 09.11.2006 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 dobra moja wina gupi byłem spodziewałem się że w psychiatryku ktoś mi z sensem odpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.11.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Czy to jest spam czy powiadomienia ( o dostarczonej PRZEZ CIEBIE poczcie) ? Jeśli automatyczna odpowiedź serwera o dostarczeniu to masz wirucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 09.11.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Ja to rozsyłam ...jam ci to jak skopiesz mi ogrodek , to przestane ... skop mu...nie tylko ogródek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 09.11.2006 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 własnie problem ze to wyglada na odpowiedz ...ale jak mowilem mam poinstalowane antywirusy one skanuja dysk i jest czysto ... jak czasem cos znajda to kasuja/blokuja itd itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 09.11.2006 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Ja to rozsyłam ...jam ci to jak skopiesz mi ogrodek , to przestane ... skop mu...nie tylko ogródek Racja ! mam jeszcze fure smieci do wywiezienia ... masz MSN ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 09.11.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Ściągasz pocztę na swój komputer czy oglądasz pocztę poprzez stronę www (nie mam konta na onet to nie wiem czy tam obie wersję są możliwe). Jeśli oglądasz przez www to nic Ci nie poradzę. (oczywiście oprócz zmiany adres mailowego ) Ale jeśli ściągasz na dysk i oglądasz lokalnie - to zmień program do odbioru maili. Kiedy miałem podobny problem (lata temu), przeszedłem na mailera od Netscape. Tam zaznaczam maile jako spam. I program się uczy. Z każdym dniem tych spamów widziałem mniej, a po jakimś czasie praktycznie znikły. Wygląda to tak że jak włączę maila to ściąga je, mam informację że jest powiedzmy 50 maili, po chwili zaś zostaje np. 3. Pewnie są inne mailery z tą funkcjonalnością albo też jest jakiś plagin do twojego mailera który to robi - ale moja wiedza już tu nie sięga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 09.11.2006 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Ja to rozsyłam ...jam ci to jak skopiesz mi ogrodek , to przestane ... skop mu...nie tylko ogródek Racja ! mam jeszcze fure smieci do wywiezienia ... masz MSN ? co to MSN ?? znowu 117 mi przyszło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 09.11.2006 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Ściągasz pocztę na swój komputer czy oglądasz pocztę poprzez stronę www (nie mam konta na onet to nie wiem czy tam obie wersję są możliwe). Jeśli oglądasz przez www to nic Ci nie poradzę. (oczywiście oprócz zmiany adres mailowego ) Ale jeśli ściągasz na dysk i oglądasz lokalnie - to zmień program do odbioru maili. Kiedy miałem podobny problem (lata temu), przeszedłem na mailera od Netscape. Tam zaznaczam maile jako spam. I program się uczy. Z każdym dniem tych spamów widziałem mniej, a po jakimś czasie praktycznie znikły. Wygląda to tak że jak włączę maila to ściąga je, mam informację że jest powiedzmy 50 maili, po chwili zaś zostaje np. 3. Pewnie są inne mailery z tą funkcjonalnością albo też jest jakiś plagin do twojego mailera który to robi - ale moja wiedza już tu nie sięga sciagam maila Opera z serwera i moge je zonaczyc jako spam tylko wtedy one i tak sie sciagaja ... i wskakuja do kosza lub kasuja ... ale sciaganie 100 czy 200 maili zajmuje sporo czasu i blokuje mi kompa na onecie moge zablkowac dostawce ale zablokowalem juz z 10 adresow to przychodzi z 11 i 12 tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 09.11.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Blokowaniem konkretnych adresów to z nimi nie wygrasz. Wyślij do nich prosbę o nie wysyłanie maili - może przestaną Na poważnie - jeśli potrzebujesz coś na poziomie serwera to niestety potrzebny Ci ktoś kto się zna na onet... Może ktoś tu taki jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 09.11.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Zmień antyvira na AVAST, najleprzy freewarowy.Odpal ze strony Panda Antyvirys (nie pamiętem producenta, uzyj googla, można przeskanować dobrym komercyjnym programem dyski nieodpłatnie, tyle, że on jest on-line, więc jeśli nie daj boże jesteś na modemie... Ściągnij np. ze strony download.chip.pl program Spybot Search and Destroy i sprawdź, czy jakiś spy ci nie pełza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 09.11.2006 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Ze strony onet (opis funkcjonalności konta e-mail): Bezpieczeństwo Twoich listów i komputera są dla nas najważniejsze. Zapewni je podwójny Antywirus oraz trzystopniowy inteligentny OnetAntySpam, które dotychczas dostępne były za dodatkową opłatą. Nowa OnetPoczta będzie Cię chronić w pełni. To ja się pytam - skoro takie tam jest dobre oprogramowanie (trzystopniowe i inteligentne) to skąd Twój problem? Może w pełni nie wykorzystujesz możliwości które masz (teraz bez dodatkowej opłaty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.11.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Obawiam się , że to jednak robal u Pawsona na kompie - to nie kwestia spamu tylko autoodpowiedzi serwera - a to oznacza robala albo i trojana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 09.11.2006 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Wiesz Nefer - robal może być ale mi się raczej wydaje że nie. Większość spamu udaje listy które dostajemy w odpowiedzi. Więcej osób przeczyta coś co wygląda jakby było w jakimś kontekście wcześniejszej wymiany maili. Psychologia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.11.2006 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Wiesz Nefer - robal może być ale mi się raczej wydaje że nie. Większość spamu udaje listy które dostajemy w odpowiedzi. Więcej osób przeczyta coś co wygląda jakby było w jakimś kontekście wcześniejszej wymiany maili. Psychologia. ale to kwestia tego co tam jest napisane :) A jak to autoodpowiedź to juz nie psychologia. Ja tez czasem dostaję span, ale nie w takich ilościch - jesli to 200 dziennie - to sorry , ale to raczej nie spam tylko skrzynka Pawsona sieje po świecie... Ale ja to tylko męża informatyka, to się moge mylić ( miałam taki przypadek kiedyś...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 09.11.2006 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 PO primo wyłącz funkcję podglądu wiadomości.Sporo wirusów potrafi, wbrew pozorom wleźć z gifów w trakcie podglądów maila. Kasuj śmieci, oglądaj tylko to, co wiesz od kogo przyszło. Nie otwieraj załączników od nieznanych osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna K. 09.11.2006 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 A może używasz Azureusa. Jest tam chyba funkcja o powiadamianiu, kiedy jakiś peer podłacza się, i może ustawione jest powiadomienie przez pocztę. Może coś pokręciłam, ale ja tylko płeć piękna i nie na wszystkim się znam. Ale u nas na Azureusie jest czasami 10 torrentów( więc wszystkich podłączonych może być od 100 do 500 osób) i kiedyś zaczęły wyskakiwać jakieś informacje o każdym nowym połączeniu - w ciągu minuty ok 50. Nasz synio trochę się pobawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 09.11.2006 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 spróbuj z takim antyspamerem http://www.spamihilator.com/ codziennie wyłapuje ok. 200spamów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts