baba na budowie 09.11.2006 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Ja juz taka zbzikowana starsza panna jestem, że nie wiem, czy psychiatryk mi pomoże Co myślicie o następującym problemie: Przysyła do was facet email, a tam pełno błedów ortograficznych, interpunkcja nie istnieje, a strona graficzna taka, że nie można sie połapać gdzie poczatek a gdzie koniec listu. Co myślicie o takich absztyfikantach? Te absztyfikanty oczywiście co najmniej wyższe wykształcenie mają Czy to po prostu lekceważenie kobiety, czy moze w dzisiejszych czasach to już normalka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 09.11.2006 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Jeśli to list miłosny, to zrezygnuj z kandydata, chyba że przestawi zaświadczenie o dysgrafi Ja dawno dawno dawno temu dostałam list (Jeszcze prze PP) zaadresowany tak, że miałam problemy z domyśleniem sie że to do mnie. A najbardziej zachwyciło mnie moje własne imię: PAŁULINA Wracając do tematu - to coraz częstsze zjawisko, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 09.11.2006 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Ja juz taka zbzikowana starsza panna jestem, że nie wiem, czy psychiatryk mi pomoże Co myślicie o następującym problemie: Przysyła do was facet email, a tam pełno błedów ortograficznych, interpunkcja nie istnieje, a strona graficzna taka, że nie można sie połapać gdzie poczatek a gdzie koniec listu. Co myślicie o takich absztyfikantach? Te absztyfikanty oczywiście co najmniej wyższe wykształcenie mają Czy to po prostu lekceważenie kobiety, czy moze w dzisiejszych czasach to już normalka?, Jak facet jest do rzeczy, no ten-teges, to mu kobitka nawet taką zbrodnię ciężką jak robienie błedów interpunkcyjnych i ortograficzneych winna wybaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 09.11.2006 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Tu chodzi o zawieranie znajomości przez net. Przecież ten list (email) jest jedyną wizytówką w tym momencie. Drobne błedy zdarzają się kazdemy, ale jak zobaczylam "roszczepany" (to oficer WP), albo "chumor" czy "choryzonty" (to mgr. inż) to nieco minę miałam głupawą. Nie wspomnę o nterpunkcji i błędach garmatycznych. Moje gniazdka długo "nie wytrzymią". Estetyka tych listów taka, że szkoda gadać. Dobrze, że to emaile, bo prawdopodbnie pisma ręcznego nie byłabym w stanie przeczytać. Swoją drogą masz super imie Co Wy o tym myślicie, znak czasów czy koleś mnie zlewa? Dodam, ze to nie są faceci 20+ tylko 30 + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 09.11.2006 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 mowia, że ze wszystkich bledow - najlatwiej wybaczyc te ortograficzne ale ja tam nie wiem Moj znajomy dostal ostatnio pismo z dziekanatu uniwersytetu - adresowane na ul. Gurniczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 09.11.2006 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Tu chodzi o zawieranie znajomości przez net. Przecież ten list (email) jest jedyną wizytówką w tym momencie. Drobne błedy zdarzają się kazdemy, ale jak zobaczylam "roszczepany" (to oficer WP), albo "chumor" czy "choryzonty" (to mgr. inż) to nieco minę miałam głupawą. Nie wspomnę o nterpunkcji i błędach garmatycznych. Moje gniazdka długo "nie wytrzymią". Estetyka tych listów taka, że szkoda gadać. Dobrze, że to emaile, bo prawdopodbnie pisma ręcznego nie byłabym w stanie przeczytać. Swoją drogą masz super imie Co Wy o tym myślicie, znak czasów czy koleś mnie zlewa? Dodam, ze to nie są faceci 20+ tylko 30 + Wiesz, Ci z wojskowych uczelni technicznych to raczej zbyt dużo humanistycznych przedmiotów nie mieli, więc nie było kiedy szkolić się z ortografii A poza tym jak jest 30 plus to być może nie zdiagnozowali mu kiedyś dyslekcji bo za jego szkolnych lat nie była ta zbyt modny defekt umysłu tylko po prostu pisało się z błędami ,a kto pisał z błędami to szedł na WAT a nie na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 09.11.2006 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 mimo wszystko wydaje mi się, że dawniej ludzie sie bardziej starali. Teraz, czasami czytam i nic nie rozumiem na forum mamy jednego speca od kominków Pojedyńcze błędy sama sadzę, ale to co on wyprawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 09.11.2006 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Ech, czepiacie się bidnych facetów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 09.11.2006 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Ech, czepiacie się bidnych facetów... Nie tylko facetow. Kiedys bylam u dziadka i znalazlam stare zdjecie jakiejs panienki. Z tylu bul napis: dla Juska PS. Moj dziadek mial na imie Jozef Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 09.11.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Myślę, że coraz mniej piszemy odręcznie. Teraz cała korespondencja przez net "leci". Ja jestem wzrokowcem i jak piszę "ręcznie" pewne byki widzę natychmiast. Gdy nie jestem pewien piszę dwie "wersje" słowa i zaraz wiem, która jest właściwa. Z klikaniem różnie to bywa. Popieram Małego, nie czepiać się chłopów...oni inne rzeczy mają w (nie na) głowach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 09.11.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 baba ! mnie to odrzuca Nie ważne czy tak sie teraz robi czy po prostu lekceważy adresata byk ortograficzny moze sie zdarzyc kazdemu ale.... nie 100 błedow w 99 literowym zdaniu tak naprawde sadze ze jest to jedno i drugie i lekceważy i uwaza ze co za roznica - przeciez teraz tak sie robi...nie?! najbardziej rozbrajaja mnie osoby ktore mase bykow tlumacza dysleksja , dysgrafia i cholera wie czym jeszcze world posiada fajna funkcje sprawdzania ortografi jak juz faktycznie nie styka komuś ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 09.11.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Tu chodzi o zawieranie znajomości przez net. Przecież ten list (email) jest jedyną wizytówką w tym momencie. Drobne błedy zdarzają się kazdemy, ale jak zobaczylam "roszczepany" (to oficer WP), albo "chumor" czy "choryzonty" (to mgr. inż) to nieco minę miałam głupawą. Nie wspomnę o nterpunkcji i błędach garmatycznych. Moje gniazdka długo "nie wytrzymią". Estetyka tych listów taka, że szkoda gadać. Dobrze, że to emaile, bo prawdopodbnie pisma ręcznego nie byłabym w stanie przeczytać. Swoją drogą masz super imie Co Wy o tym myślicie, znak czasów czy koleś mnie zlewa? myślimy, ze nierozsądne jest zawieranie znajomości przez net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 09.11.2006 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Mi chodzi o coś takiego: masz racje smarcat gostek byl po wat-cie ja myslalam rze to dobra uczelnia jest i ludzie po niej wykształceni ale problem lerzy trohe gdzie indziej nie biega mi o dorbne bledy ortograficzne stylistyczne czy gramatyczne co niby krzdenu raz na jakis czas zdazyc sie moga ale o notoryczne nieumiecietne pisanie i malo zrozumiale i ja mam takie wrazenie ze po prostu lekcewazy sie takom osobe no bo jak sie kogos nie zna i hce zawzec znajomosc przez net to te listy to jedyna taka wizytuwka jest no bo jak sie dostaje 5 zdan ciurkiem napisanych bez przecinkuf i kropek i duzych liter i jeszczew tych 5 zdaniach 3 błedy to moim zdaniem najwiekszy twardziel wymieka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 09.11.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Mi chodzi o coś takiego: masz racje smarcat gostek byl po wat-cie ja myslalam rze to dobra uczelnia jest i ludzie po niej wykształceni ale problem lerzy trohe gdzie indziej nie biega mi o dorbne bledy ortograficzne stylistyczne czy gramatyczne co niby krzdenu raz na jakis czas zdazyc sie moga ale o notoryczne nieumiecietne pisanie i malo zrozumiale i ja mam takie wrazenie ze po prostu lekcewazy sie takom osobe no bo jak sie kogos nie zna i hce zawzec znajomosc przez net to te listy to jedyna taka wizytuwka jest no bo jak sie dostaje 5 zdan ciurkiem napisanych bez przecinkuf i kropek i duzych liter i jeszczew tych 5 zdaniach 3 błedy to moim zdaniem najwiekszy twardziel wymieka... masz rację tego powyrzy nie da się czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 09.11.2006 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Baba Ty fajna babeczka jestes , poszukaj czegos innego Kazdemu sie jakis babol wymknie , ale .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 09.11.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Baba Ty fajna babeczka jestes , poszukaj czegos innego Kazdemu sie jakis babol wymknie , ale .. babol ? z nosa ? chiba ozdobniki lubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 09.11.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Ja juz taka zbzikowana starsza panna jestem, że nie wiem, czy psychiatryk mi pomoże Co myślicie o następującym problemie: Przysyła do was facet email, a tam pełno błedów ortograficznych, interpunkcja nie istnieje, a strona graficzna taka, że nie można sie połapać gdzie poczatek a gdzie koniec listu. Co myślicie o takich absztyfikantach? Te absztyfikanty oczywiście co najmniej wyższe wykształcenie mają Czy to po prostu lekceważenie kobiety, czy moze w dzisiejszych czasach to już normalka? Bo jak czlowiek koncentuje sie za mocno na jednym , to moga wkrasc sie bledy . Bo jak czlowiek tak mocno mysli , marzy , jak dreczy go niespelnienie , to mozna bleda walnac . Jak polucja spokoju nie daje , to ortografia znaczy tyle co dla polonistki szlauchwaga . Bo to nie chodzi o bledy , tylko o uczucia . Tak na marginesie , to gdybym byl damskim feminista , to obrazilbym sie smiertelnie na ciebie . No bo jak odebrac "lekcewazenie kobiety" z powodu ortografii ? A czyz to kobieta jest gorsza czy lepsza z tego powodu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 09.11.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Tu chodzi o zawieranie znajomości przez net. Przecież ten list (email) jest jedyną wizytówką w tym momencie. Drobne błedy zdarzają się kazdemy, ale jak zobaczylam "roszczepany" (to oficer WP), albo "chumor" czy "choryzonty" (to mgr. inż) to nieco minę miałam głupawą. Nie wspomnę o nterpunkcji i błędach garmatycznych. Moje gniazdka długo "nie wytrzymią". Estetyka tych listów taka, że szkoda gadać. Dobrze, że to emaile, bo prawdopodbnie pisma ręcznego nie byłabym w stanie przeczytać. Swoją drogą masz super imie Co Wy o tym myślicie, znak czasów czy koleś mnie zlewa? myślimy, ze nierozsądne jest zawieranie znajomości przez net akurat sie nie do konca zgodze i "na necie" mozna poznac ciekawych ludzi [ najlepszy przyklad FM ] a w zyciu realnym takie sieroty albo takich psychopatow ze...szkoda gadac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 09.11.2006 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Ja im nigdy nie zwróciłam uwagi ani nie zlekceważyłam. Tylko totalnie mnie wryło No bo jak koleś chce na mnie zrobić dobre wrażenie a ja tu serię takich listów dostaję... to ...no cóż... czuję się lekko oszołomiona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 09.11.2006 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Swoją drogą Zielona Ty to masz sie fajniasto Tu ciekawy facet tam ciekawy facet... Może znajdziesz mi jakiegoś I jak tam anty, przyjął oświadczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts