VOLTA1 25.04.2003 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2003 Bardzo proszę o informację jak łączyć podłogi różnego rodzaju: tj. np. kamień, terakotę z parkietem, deskami podłogowymi. Chodzi mi dokładnie o sytuację, gdzie linia łączenia jest linią falistą (architekci wnętrz lubią takie pomysł). Nie chcę, aby było to łączenie poprzez listwę kładzioną na wierzchu. Interesuje mnie też, jak powinno się kłąść takie podłogi. Nie chcę mieć kilkucentymetrowej różnicy między podłogami i wysłuchiwać tłumachenia wykonawców, że to nie oni zawinili, tylko ci, co kładli np. kamień. Jakie podłogi pierwsze, jakie wylewki, jak osiągnąć równy poziom podłóg. Na wielu zdjęciach w "Muratorze" prezentujacych wnętrza jest takie rozwiązanie, ale nie ma do tego opisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 07.07.2003 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 ja tez sie nad tym zastanawialam, tym bardziej, ze grubosc terakoty, kamienia, deski barlinekciej jest rozna. czy znalazlas odpowiesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 07.07.2003 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 Też się dołączam do prośby o napisanie czegoś na ten temat. Interesowały by mnie też jakieś zasady wizualne (typu pomalowanie krótszych ścian w kiszkowatym pokoju ciemniejszym kolorem poprawia wizualnie jego proporcje), choć to pewnie za ogólny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 09.07.2003 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Dołączam się - terakota+parkiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 12.07.2003 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2003 a ja terakota i panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 14.07.2003 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Ja też chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 15.07.2003 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 nie ma nic prostszego niż zaplanowanie co ma być na której powierzchni np. parkiet to 20 mm a płytka razem zklejem ok.10 -12 zależy od płytki. Wystarczy odpowiednia dylatacja i wylewka. Połączyłem to poprzez położenie pomiędzy warstwami - na łaczeniach korka. Nic to nie przeszkadza przy cyklinowaniu i lakierowaniu. Za to fantastycznie wygląda można zabarwic pod kolor płytek lub drewna choć ja mam bezbawnym lakierem tym co parkiet. Nie mam progów i wygląda rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.07.2003 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 ...a jaka grubość korka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 16.07.2003 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 ok 5mm . Kupiony był cały arkusz a potem cięty na paski . Stawiany oczywiście w słupek o wysokości dopasowanej do podłoża i tak do parkietu to były 2cm i doklejony z jednej strony żeby się nie przesunął podczas dalszych prac - póżniej dociśnięty płytką. Naprawde polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 16.07.2003 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 to jeszcze ja U znajomych łączyliśmy w ten sposób terakotę z panelami. Wyszło równie dobrze. Tylko tu najpierw położone były najpierw płytki a pod panel poszła podwójna warstwa wyrównująca kupiona razem z panelami (panele kładł kto inny ja nigdy więc nie wiem jak sie ona nazywa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts