peter_k 22.12.2005 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Witam.Na forum jestem "zielony" - bo też pomysł budowania czegoś dla siebie przyszedł nam do głowy całkiem niedawno. Na początku chciałem się więc przywitać. Poprzeglądaliśmy z żoną trochę katalogów i stron internetowych, poprzebieraliśmy - i na razie zostały dwa projekty. Ciekawi jesteśmy Waszych opinii - być może zauważycie coś, co nam umknęło... oto one (tadam!): Inez Letycja A być może znajdzie się ktoś, kto któryś z tych domów budował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bojar 13.05.2006 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Możecie coś powiedzieć mi na tematy, projektu, zmian i realizacji. Już zamówiłem i oczekuję na niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.05.2006 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Wklejenie projektu pomaga http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=528 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.05.2006 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Użycie wyszukiwarki też : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1013242&highlight=inez#1013242 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bojar 21.05.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Witam, ja zdecydowałem się na INEZ, lecz co mnie szokuje nie mogę znaleźć nikogo na tym forum , kto buduje ten dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter_k 21.05.2006 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 z tego, co się dowiadywałem, dom jest stosunkowo nowy - w Archipelagu poinformowano mnie, że ma koło pół roku - więc wybudowanego pewnie jeszcze nie ma. ale może ktoś jest w trakcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bojar 21.05.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 No, to może ja zacznę go tu opisywać. Byłem jużź u architekta żeby zobaczył jak wygląda dokumentacja i czy by co nie zmienić. Narazie staneło na oknach w kuchni i gabinecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter_k 22.05.2006 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 a co jest nie tak z tymi oknami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bojar 22.05.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Po prostu , w gabinecie nie są potrzebne dwa okna , a w kuchni 3. Nastąpi zamiana i w gabinecie jedno , kuchnia ( wyjście na taras i te 2 mniejsze zostana zamienione na dwa duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 22.05.2006 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 witam - oba projekty dosyc podobne w ukladzie mi bardziej podoba sie w srodku Letycja - moze przez to z kuchni widac wjazd na dzialke moze przez te schodki ktore oddzielaja wnetrze (choc moze nie jest to do konca takie praktyczne ale ciekawie wyglada) moze to ze z garazu z letycji wchodzi sie do wiatrolapu a nie prosto " na pokoje" pytanie za 100 pktow - jak masz wjazd na dzialke?!?!??! tzn chodzi mi o strony swiata ! - bo moze jeden z tych projektow lepiej bedzie pasowal do stron swiata wlasnie (Inez ma kuchnie i garaz po 1 stronie, Letycja - po przeciwnych- a to moze byc istotne ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bojar 22.05.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Masz rację, wybór projektu zależny jest od usytuowania go na działce. Moja jest na osi północ/ południe. Dlatego więc w gre wchodziła INEZ kuchnia i taraz skierowane w stronę południową , a tam jest jeszcze około 60 m długości. Wyjście na taras z boku to natomiast tylko odległość 6 m do ogrodzenia. Jak więc widać , prawie nie było wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 23.05.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 hej - mi sie oba projekty podobaja - uwazam za udane ( i na pewno efektowne ) To ze teoretycznie wybierajac z tych dwoch wskazalabym na Letycje (nie wnikajac w uklad stron swiata czy ogolnie sytuacje na calej dzialke) - to kwestia naprawde niuansow najwazniejsze jest wlasnie to jak dom bedzie "siedzał" na dzialce - co z tego ze bedzie piekny i funkcjonalny jak salon bedzie od polnocy i caly czas mroczny za to garaz od poludnia... a z pieknego tarasu rozciagal sie widok na obrzydliwy dom sasiada ktorego dodatkowo nie lubimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pm2000 04.06.2006 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Witam Jeszcze kilka dni temu byłem zdecydowany na inny projekt http://www.postawdom.pl/produkt.php?dz=01_budynki%20jednorodzinne&nazwa_projektu=W-18.12, ale po namyśle doszedłem do wnisoku, że jeszcze poszukam czegoś. Inez bardzo mi się spodobała i będę powaznie ją rozważał. Będę budował jeszcze w tym roku (Wrocław) i chętnie podziele się doświadczeniami lub skorzystam z Waszych Pozdrawiam pm2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bojar 14.06.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 W razie jakiś pomysłów i uwag pisz, może wspólnie coś zyskamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daren 15.06.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Ja też po przejrzeniu oferty archipelagu brałem pod uwagę te dwa projekty a zwłaszcza Inez (chyba mamy podobny gust) , oba są w dość podbnym stylu. Na minus zaliczyłem za maly kąt nachylenia dachu (38 stopni) = duże skosy no i dach kopertowy oraz 6 okien dachowych. Więc na pewno duże koszty Na tym forum raczej są lansowane bardziej proste i funkcjonalne projekty. Jeżeli pod względem kosztów cię stać na ten projekt to na pewno wyjdzie ładny domek Pzdr Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bojar 18.06.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Właśnie, koszty. Jak zobaczyłem kosztorys domu - który zamówiłem razem z projektem to zaniemówiłem. Nota bene jest on tylko do stanu surowego zamkniętego. Po 2 dniach przejrzałem go dokładnie i stwierdziłem , że to wyrzucone 500 zł. W ogóle nie sprawdza się na rynku. Zrobiony na podstawie KNR i to w max ujęciu. Z narzutami na materiały i sprzęt dość wysokimi. Mam więc nadzieje, że dom bedzie kosztował mniej. A z drugiej strony podszedłem do tego tak. Na razie domy w Polsce buduje się raz w życiu ( chociaż znam wyjątki - 3 ) i jak mam wybudowac coś co mi sie nie będzie podobało, albo funkcjonalnie nie będzie mi odpowiadało to może nie warto sie zabierać. Ale cały czas, żeby być prawdomówny, mam wątpliwości. Tylko klamka już zapadła - projekt leży w domu na stole, a stan rachuneku w banku mniejszy o 2100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter_k 02.08.2006 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 jak szacujesz koszty?(u mnie to się niestety ciągle przesuwa w czasie, ale właściwie jesteśmy już na Inez zdecydowani...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bojar 04.08.2006 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Na razie nie szacuje , kosztorys który zamówiłem okazał się na razie nie potrzebny bo za duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bojar 02.11.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 A więc zaczeło się......Wykopy, szalunki, zbrojenia, kładzenie betonu.Ławy fundamentowe są.Czas na kanoldy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kenja 02.11.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Serdeczne gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts