peter_k 03.11.2006 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 nooo, gratulacje czekam na szeroką relację w takim razie (popartą zdjęciami ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Opos 09.11.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Witam, w ciągu 7 dni musze podjąć decyzję, który projekt wybrać. W tej chwili najbliżej jestem zakupu projektu INEZ - http://www.archipelag.pl/domek-elewacje.php?KatID=3990500&ProjID=528 . Jeżeli ktoś jest wstanie mi pomóc w ocenie czy ten projekt nie ma żadnych "ukrytych" pułapek lub jest w stanie powiedzieć jakie ma minusy będę wdzięczny za opinie. Zainteresowany byłbym również informacją jaki jest koszt budowy tego domu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter_k 10.11.2006 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=61034tutaj się nad nią zastanawialiśmy. są już tacy, co budują - ja niestety muszę jeszcze poczekać, ale właściwie też jestem zdecydowany. jedyne, co prawdopodobnie zmienię - to będą dodatkowe drzwi z garażu do wiatrołapu.przejście z garażu przez spiżarnię do kuchni uważam za rewelacyjne rozwiązanie - ale jakieś "niezależne" wejście do garażu chyba też się przyda.poza tym - nic nie będę zmieniać. pasuje mi. szczególnie, że projektant przewidział "prawą" ścianę jako ślepą i dzięki temu bez szczególnych zmian będę mógł się przysunąć na trzy metry do granicy - a na zbyt szeroką działkę niestety nie narzekam, więc każdy metr cenny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kenja 21.11.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Witam OposCzy podjąłeś już decyzję? Dopiero dzisiaj trafiłam na Twoje pytanie.Ja buduję Inez. W tym tygodniu ekipa skończy mi kłaść dachówkę. Dom jest równocześnie ocieplany i trwają prace instalacyjne wewnątrz. W środę wchodzą tynkarze. Projekt bardzo mi się podoba! Spełania w 99,9% moje oczekiwania. Jedynym minusem jest dla mnie niezadaszony taras. Nie wiem jak w praktyce sprawdzi się tak bardzo odkryta kuchnia? "Ukrytych" pułapek nie zanotowaliśmy.Pozdrawiam bardzo serdecznie i polecam Inez.Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Opos 25.11.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Cześć Kenja, Niestety geodeta zawalił sprawę i ciglę czekam na mapę do celów projektówych i nie mogłem podjąć decyzj . Choć z drugiej strony to dobrze, gdyż ciągle nie mogę się zdecydować - wybieram pomiędzy Inez, HG - 13 (http://hgatelier.com.pl/i3/index.html) oraz Zacisza (http://www.extradom.pl/ext/page?projekt/projekt.xmf&z=opis&id=3259). Również, zastanawiało mnie rozwiazenie z kuchnią i wetępnie myślę o przeniesieniu kominka w narożnik (tam gdzie są kanaly w projekcie) i zrobienie jakiejś ścianki odzielającej kuchnie i jadalnie od salonu - mamy obawy z żoną, iż kochnia nie zawsze będzie na tyle czytsa aby ją wszystkim pokazywać . Również zastabawiamy się nad tarasem, gdyż chcielibyśmy mieć tam mały kominek/grill i trochę zadaszenia. Jężeli można wiedzieć to na ile szacujesz koszt stanu zurowego zamkniętego oraz wykończenia ? Pozdrawiam i idę dlaej się głowić, który projekt wybrać Opos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter_k 28.11.2006 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 zadaszeniem nad tarasem raczej bym się nie przejmował - to tylko kwestia dostawienia do budynku fragmentu "wiaty" (o niezależnej konstrukcji) - ot, cztery słupki, dwie płatewki i daszek oddzielenie kuchni też nie wygląda na skomplikowane. (jak już się wezmę za budowę - chyba nie będę całkiem oddzielał, a tylko postwaię fragment ścianki zasłaniającej kuchnię. kto wie - może da się nawet wkomponować w nią kominek...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bojar 02.12.2006 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Witajcie , jutro zasypuje wykopy wokół domu. Tak więc piwnica ze stropem ukończona, UFFF. zastanawiam sie czy budować ściany, w końcu to grudzień. Plan mówi , że tak. Marzenia też. Wszystko wskazuje że się zdecyduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bojar 14.01.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 No tak ,ostatnio zastanawiałem się nad budową w grudniu. Hihi. Ale przecież wieciej aka jest pogoda! Więc cały czas buduje. Mam już ściany, stropy i zaczynam z więźbą dachową. Jak tak dalej pójdzie to w styczniu skończe konstrukcje i może na początku lutego będę kładł dachówki. Jeśli chodzi o budowe to pogoda jest rewelacyjna - jak na tą porę roku. Jeśli zaś o ceny to takie są upusty zimowe jaka zima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bojar 28.01.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Witajcie. No to moja budowa się zatrzymała. Zima. Trudno. Ale już zaczełem kłaść więźbę dachową. Może jeszcze w lutym coś zrobie. Aniu odezwij się do mnie. Twój adres mi awaria programu pocztowego pochłoneła, jaki wszystkie wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adka_ 15.05.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 czy mozesz podac przyblizony kosztorys? bardzo bym prosila rowniez o fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bojar 16.05.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Kosztorys możesz włożyć do archiwum. Wiesz przecież jak szaleją ceny. Nic się nie sprawdzi. Stan domu jest następujący - dach zakończony w 99 % została kosmetyka, ocieplenie ścian - 90 % (aha ściana 3warstwowa, zaczynam montować okna.Więc jak je zamontuje, to zrobie nowe zdjęcia. Poza tym córa zabrała aparat na wycieczkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merenwen 23.02.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Bojar, jak Twoja budowa? Możesz podzielić się praktycznymi uwagami na temat Inez? Po cichu marzę, że pokażesz ten dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viruszg 24.03.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 I jak Wam idzie z INEZ? Jestem z żoną bardzo zainteresowany tym projektem, też chcemy go postawić. Bardzo chętnie byśmy odwiedzili jakąś budowę tego domu, aby zobaczyć i namacalnie ocenić sam projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viruszg 24.03.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Przepraszam za odgrzewanie tematu, ale jak budowa? Coś się dzieje? Dom już stoi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts