zbys 09.06.2004 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Też mam słup na środku ogrodzenia działki i nie za bardzo mi to odpowiada ale bez "znajomości" raczej an pewno nic nie wskóram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitor 14.06.2004 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 w sprawie słupa - mojemu znajomemu pewnej jesieni postawili słup obok działki - słup był drewniany, nowiutenik - przyszła mroźna zima, znajomy nocą poszedł i słup ściął, porąbał i spalił w piecu. wiosną zjawiła się ekipa szuka słuba a tu d... - jak się okazało słup postawiono żeby znajomemu telefon założyć na który czekał 2 lata. nieźle nie!!! poczekał jeszcze rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_w 26.06.2004 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2004 Wszystko jest do załatwienia, ZE postawił na mojej działce słup 15 kV, przez lata twierdził i organy administracyjne, że słup i linia została wybudowane na mojej dzialce zgodnie z pozwoleniem na budowę. Udało mi się unieważnić pozwolenie na budowę z przed kilkunastu lat i obecnie cała infrastruktura energetyczna na osiedlu istnieje jako samowola budowalna. Skorzystał z tego sąsiad, który wystąpił o usunięcie słupa trójnożnego stojacego prawie na środku działki. Początkowo ZE kazał mu to wykonać na jego koszt, lecz w obawie, że oprócz mnie będzie miał następną stronę w postępowaniu usuneli te trzy słupy i ustawili slup wirowy w granicy działki. Na mojej dzialce tego nie mogą zrobić, gdyż musieliby postawić taki słup na środku drogi, ponieważ granice mojej działki dość głęboko wchodzą w planowaną drogę, a ja występuję o usunięcie tej linii 15 kV z okolic mojej działki. Według planów realizacyjnych linia ta miała przebiegać 200m od mojej działki, a koszt przestawienia tej linii jest dość znaczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 26.06.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2004 ..., lecz w obawie, że oprócz mnie będzie miał następną stronę w postępowaniu usuneli te trzy słupy i ustawili slup wirowy w granicy działki. Nooo!!! To już jest coś! A więc jednak my, szaraki coś możemy! Super! Nadal trzymam kciuki za Ciebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagoda 27.06.2004 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2004 Też mam słup drewniany na wprost drzwi wejściowych do domu. Firma, która w imieniu energetyki ma założyć prąd sąsiadowi przy użyciu tego słupa, zwróciła się do mnie o zgodę na wymianę słupa drewnianego na betonowy.Ja zgodziłam się pod warunkiem, że przesuną słup w inne , mniej eksponowane miejsce w granicach mojej działki. i zgodzili się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeziorka 10.08.2004 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Ja mam trzy słupki drewniane niskiego napięcia (nazywają je finka) na działce, 0,5 ha, w polu za wioską, gdzie buduję siedlisko. Działke kupiłam 5 lat temu już ze słupkami. Prowadzą one do ostatniego siedliska, kilkadziesią metrów dalej. Wystąpiłam do ZE w Giżycku z prośbą o podanie warunków PRZESUNIĘCIA słupków, tak, aby przebiegały bardziej wzdłuż działki. Chodziłoby o przesunięcie jednego słupka i przełożenie linii. Otrzymałam długą umowę z podaniem ORIENTACYJNEGO kosztu przebudowy wycenionego na 10k (dziesięć tysięcy) plus VAT oczywiście. I co teraz? Walczyć korzystając z Waszych cennych wskazówek? Obsadzić winobluszczem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedod 01.09.2004 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Czy jako wlasciciel dzialki zainteresowany wybudowaniem przylacza moge wystapic do Gminy? rej. energetycznego? o udostepnienie wczesniejszego planu budowy lini energetycznej i pozwolenia na budowe istniejacej linii.Mam podejrzenia,ze inwestycji nie wykonano w calosci pozostawiajac moja dzialke bez pradu. Sprawa z lat 60-70. Pozdrawiam Kedod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts