AAgnieszk 10.11.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Część pieniędzy ze sprzedazy naszego M-4 planuje przeznaczyc na kupno w najbliższym czasie (dzisiaj umowa wstępna) kawalerki, następnie ja wynająć i po jakimś czasie sprzedać. Co radzicie, czy to dobry pomysł na inwestycję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 10.11.2006 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Niestety wiąże sie to z tym,że kredycik na budowe będzie "ciut " wyższy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 10.11.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Myslę, że dobry. W końcu to lokata kapitału, kasa z wynajęcia chociaż częściowo pokryje kredyt, a ceny mieszkań raczej nie pójdą w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 10.11.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Moim zdaniem to zależy:w jak dużym mięście jest ta kalwalerkaw jakim budynku - chodzi o rok budowy, rodzaj ogrzewaniakomu wynajmnieszna jakich warunkach wynajemjak długo masz zamiar posiadać tą kawalerkęorientowałaś się w wysokości opłat za wynajem takiej kawalerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 10.11.2006 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Jestem zorientowana w tych wszystkich kwestiach które wymieniłaś, podobno wynajem bez problemu (dzwoniłam do trzech biur nieruchomości), ceny mieszkan w moim mieście rosna w dośc dynamicznym tempie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 11.11.2006 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Sprawdz najpierw obciazenie podatkami przy sprzedazy, nie wiem dokladnie ale chyba mialy wejsc jakies nowe przepisy prawne na niekorzysc sprzedajacego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 11.11.2006 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Owszem, nowe przepisy sie zbliżają, ale dla tych którzy kupia po 1 stycznia 2007r., załpaca bowiem 19% podatek w momencie sprzedaży mieszkania. Ja kupiłam (juz po umowie przedwstępnej) jeszcze w tym roku, więc mnie to nie dotyczy Ogłoszenie juz zamieściłam i zainteresowanie jest spore...teraz wiem, że warto było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 13.11.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 A czy m2 kawalerki był dużo droższy od m2 sprzedanego przez Ciebie mieszkania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 14.11.2006 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Moje mieszkanie sprzedałam o 600 zł wiecej na 1 m2 niz to które właśnie kupiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 15.11.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Moje mieszkanie sprzedałam o 600 zł wiecej na 1 m2 niz to które właśnie kupiłam No to nie dziwię się, że zainwestowałaś w tę kawalerkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts