Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie kombii do ok. 20 000zl polecacie?

beti555

Recommended Posts

Ja polecam skodę octavię combi TDI. Jeżdziłem tym 4 lata. Godna polecenia szczególnie wersja 90KM.

Dość dobre autko tylko nie bardzo nadające się na budowę...za nisko posadowiony silnik (w serwisie mają "na półce" zawsze kilka misek olejowych na zapas) chyba, że zamontujesz osłonę od wersji 4*4(metalowa).

Swoją drogą pamiętaj o wymianie po ok. 100tys km przepływomierza(silnik traci moc).

Oprócz tych drobiazgów rzeczywiście godne polecenia autko.

Sam osobiście az tą kasę kupiłbym 6 osobowego VW t4 z silnikiem 2,4D i natychmiast wstawił do mechanika celem zrobienia autka "na cacy" żeby później zrobić nim kilkaset tys km bez zmartwień.

A i na budowie jak znalazł.

Tak jak Mały T4 co prawda na weselicho sie nie nadaje ale na budowe tak

A i wypad weekendowy mozna sobie spokojnie zrobić, żenie wspomnę o "poczuciu bezpieczeństwa" z pozycji "patrzącego z góry"(sam teraz jeżdżę na co dzień Boxerem 2,2 HDI).

Ja miałem T4 i spanie było, milo wspominam, bo za kawalera bylo :wink:

my mamy astre kombi i nastepny to tez bedzie astra kombi tyle ze mlodsza. za 20 kola to jakas ladna II z klima sie znajdzie bez problemu. auto popularne, malo pali, tanie czesci, duzo zamiennikow i for internetowych :)

Opel? Ciekawe dlaczego Ci co handluja samochodami odradzają nam Opla? Nie miałes z nim żadnych problemów?

my mamy astre kombi i nastepny to tez bedzie astra kombi tyle ze mlodsza. za 20 kola to jakas ladna II z klima sie znajdzie bez problemu. auto popularne, malo pali, tanie czesci, duzo zamiennikow i for internetowych :)

Opel? Ciekawe dlaczego Ci co handluja samochodami odradzają nam Opla? Nie miałes z nim żadnych problemów?

problemy sa ze wszystkim tylko ze te w oplu bardzo malo kosztuja

zrobilem tym autem 60000 km przez niecale 3 lata. teaz ma 11 lat i ponad 190000. od 10000 jezdzi tlko na gazie. nie bylo takiej sytuacji abym stanal przed faktem ze musze wydac choc 1zł bo inaczej dalej nie pojade. w 205 roku jak nie mielismy jeszcze dziecka pojechalismy na akacje i zrobilismy pawie 5000 km przez 2 tgodnie (kilka udowadniajacych fotek na http://www.rumianki.ao.pl)

z auta jestem tak zadowolony ze nastepne co kupie to tez bedzie astra tylko ze nowsza i z klima

papa

internetowy klub astry - piotrulex :)

Generalnie w takich pieniądzach to raczej szuka się samochodu w najlepszym stanie a nie konkretnej marki. Ale jeśli miałbym coś polecić to:

1) Opel Vectra B - tylko nie dizel. Bardzo wygodne i pakowne auto. Świetnie trzyma się drogi. Części zaminne wyjątkowo tanie. No i jest tego dużo na rynku - tj. jest w czym wybierać.

2) Nissan Primera W11 - też nie dizel. Spore auto. Nie tak wygodne jak opel i ciężko znaleźć dobry egzemplarz w kombi.

moj znajomy ktory wozi astry III tez mowi ze model 2 jest awaryjny...i spala olej...ogolnie sie nie znam...ale sporo osob kiedys to mi odradzalo...

Mondeo jak dla mnie super Moc 130 kM moment obr. 340 Nm do setki poniżej 10 sek a pod względem elastyczności bije nawet te 2.5 litrowe benzynowce. Przy 140 km na godz jadąc na 6 biegu masz niecałe 2 tyś obr. a średnie spalanie przy tej prędkości 5,6 litra, a ponadto w środku jest ciszej niż w jadącej z tą samą prędkością toyotą Avensis 1.8 benz. Przejechane mam 108 tyś a awarie to jedna końcówka drążka kierowniczego i czujnik położenia wałka nierządu :wink: