Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Meble kuchenne, drewniane fronty(czere?nia)

Gość

Recommended Posts

No właśnie, meble jak w temacie, może coś polecicie. Zastanawiam się nad firmami Remeb, Atlas, Forte, Drewmebel, Cedros, Gust, Vega, Mebel Rust. Ceny raczej ze średniej półki - do 3 tys. za mb mebli, bo mam dużą kuchnię - ok. 20 m kw i nie zamierzam wydać na meble więcej niż 25 tys. zł. Będę miała zabudowaną jedną ścianę - 6 mb z wyspą, górnych szafek b. mało.

pawel_l wszystko zależy od tego co kto chce i jakie ma priorytety. Niektórzy np. kupują panele po 130 zł/m2, a mi wystarczą laminaty po 20-30 zł/m2. Inni oszczędzają na meblach, a ja wolę Klose czy Klera. Jeszcze inni szukają pieniędzy w innych momentach budowy. Tak więc nie ma co piętnować indywidualnych manii...

Jasne, każdy wydaje SWOJE pieniądze jak chce. Ja mam tylko dziwne wrażenie że na modzie na zabudowane meble (i sprzęt) kuchenne ktoś b. dobrze zarabia. Sprzęt do zabudowy jest sporo droższy od wolnostojącego a i standardowe szafki kuchenne (w dobrym standardzie) kosztują o połowę mniej niż tzw. metr bieżący zabudowy

Ups... 25 tys. za kuchnię... wiem, że w Polsce rynek artykułów luksusowych istnieje, ale jakoś nie mieści mi się to w głowie... U nas w Bielsku można kupić całkiem fajną kuchnię za 2000 zł, a za 3-4 tys. to już w wersji lux.

Czy u Was nie ma prywatnych firm meblowych? W Bielsku jest takie coś jak Beskidzka Hala Meblowa - wystawiają tam swoje produkty różne małe firemki - można wybierać, przebierać.