Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TELEWIZJA "n"

majjag

Recommended Posts

mam już ponad miesiąc.

dekoder ładnie skaluje obraz, brak zaników sygnału, jedyna rzecz która mnie irytuje to jak chcę przełączyć kilka programów w dół lub górę pilotem, to sprzęt jakby się wieszał na chwilę, po jakiś 10 sekundach jest już ok.

ogólnie sobie chwalę.

• 1 month później...
mam już ponad miesiąc.

dekoder ładnie skaluje obraz, brak zaników sygnału, jedyna rzecz która mnie irytuje to jak chcę przełączyć kilka programów w dół lub górę pilotem, to sprzęt jakby się wieszał na chwilę, po jakiś 10 sekundach jest już ok.

ogólnie sobie chwalę.

Powiedz mi jeszcze czy kolejność programów można ustalić samemu czy jest to z góry ustawione np.jedynka na kanale 15 a dwójka na 89 ?

mam już ponad miesiąc.

ogólnie sobie chwalę.

Powiedz mi jeszcze czy kolejność programów można ustalić samemu czy jest to z góry ustawione np.jedynka na kanale 15 a dwójka na 89 ?

można zmieniać, można mieć nawet kilka wariantów ustawienia programów.

dekoder to niemalże mały pecet z oprogramowaniem w Javie, ale przyznam że niedługo i tak zamienię go na coś innego (dekoder jedynie), chyba że wyjdzie jakieś lepsze oprogramowanie (wciąż się zawiesza w sposób jaki opisałem wcześniej i nie jest to problem sprzętowy).

chcialabym zalozyc sobie tv n jednak na forach internetowych wyczytalam ze obraz podczas deszczu zanika, czy ma ktos do czynienia z ta tvi moglby mi podpowiedziec ?

Na twoim miejscu to z tą N-ką to bym jeszcze poczekał aż się dopracuje , możesz wziąć Cyfrowy Polsat jest na 12 m-cy potem zobaczysz jak będzie działać. to będziesz mógł zmienić.

Ja mam Polsat (kończy się umowa) , ale nie będę zmieniał bo n-ka nie funkcjonuje jak trzeba ,na razie będę się przyglądał potem zobaczymy, czas pokaże.

poczytaj :http://nhdtv.pl/forum/

ja mam N od samego poczatku i gdybym mial cyfre i bym z niej zrezygnowal to bym sobie pluł w brode, a tak to nei miałem nic wczesniej to nei jest źle, ale nie bardzo jest co oglądać więc plus jest że pakiety w miare tanie. Jak ktoślubi filmy lat 80,90 tych to jest to tv dla niego ;), za to obraz i dzwięk rewelacja ;)

mam od 1,5 miecha

jestem wiecej niz zadowolony, namówiłem sąsiada który sobie w tym tygodniu załozył dekoder z nagrywaniem i tez jest zadowolony jak cholera

naprawde nic sie nie wiesza ani nie snierzy

a mam taką małą antenke perforowaną i sam ją zakładałem i stroiłem

abonament 20 albo 30 zł - kanały dla zony i dziecka

polecam

• 4 months później...

no rzeczywiście w czasie deszczu czy wichury zanika obraz, ale czy to nie jest tak z wszystkimi satelitami?

mam n od samego początku, w święta ja kupowaliśmy w Jędrzejowie (pan dla nas otworzył sklep)

a na święta wielkanocne kupiłam sobie polsat (do 2 pokoju) i mnie bardziej się podoba oferta ze względu na programy oraz lepszy dekoder tzn bardziej nowoczesny i się nie zawiesza

a no i jeszcze przy instalacji n to był cały cyrk, jakieś telefony do nich bo jednak tv z High Definition wcale nie tak łatwo od razu po włączeniu załapuje i trzeba masę jakichś dziwnych ustawień typu przycisk ten i ten trzymaj 30 sek a potem w pilocie to i to - głupota

no i przełączanie z pilota program w dół/górę czasem trwa i 10 sek czego w polsacie nie uświadczysz

ja wolę polsat a mąż n no bo jest więcej motoryzacyjnych, a sportu jest więcej na polsacie

ach te dylematy

• 2 weeks później...

Mój brat ma N i jest bardzo zadowolony.

Ale jest małe ALE!!

Tzn:

Czasza siatkowa jest do bani. Kupcie sobie zwykłą pełną czaszę. Brat musiał ją wymienić bo gubiła sygnał.

No i dysk twardy nie ma 250Gb na nagrania. Tylko jest na sztywno 160GB na VOD i reszta na twoje nagrania.

Ogólnie ofertę oceniam na 5+. Jakość dekodera na 4+ (ze względy na obcięcie dysku na VOD). Obsługa na 5 (intuicyjna)

Zastrzegam - nie mam porównania do innych telewizji cyfrowych.

• 11 months później...

Wiatr = brak sygnału

Poza tym - nic ciekawego nie puszczają, chyba, że stać Cię na dodatkowe opcje, na których też za bardzo nie ma co oglądać.

Polecam Cyfrę+ z najwyższym pakietem - PEŁEN WYPAS -korzystamy już trzeci rok i nie zaamieniamy na nic innego (jak narazie). Z N-ki zrezygnowaliśmy po 2 miesiącach (oczywiście bez kary się nie obeszło).

Pzdr

mam prawie od roku i potwierdzam,że podczas deszczu i opadów śniegu zanika obraz.Jest to lekko irytujące.Nie raz interweniowaliśmy w tej sprawie i ...nawet wymieniono nam czaszę anteny.Jest lepiej, ale pięknie to się ogląda tylko programy przyrodnicze i niektóre mecze.Generalnie mało czasu spędzam przed telewizorem więc na temat programów się nie wypowiadam.

Mam "N" prawie od początku i nie mam z nią większych problemów. Sygnał podczas wiatru potrafi zanikać, ale tylko podczas naprawdę dużego wiatru. Może mam tak z tego powodu, że nie instalowałem dużej anteny tylko 60cm.

Jakość sygnału na różnych kanałach jest różna, ale z reguły nie spada poniżej 40%, a od tej granicy nie widzę różnicy w jakości odbioru. Z reguły jest około 70% jakości.

• 1 month później...
  • 4 weeks później...
oczywistym jest że przy opadach atmosferycznych sygnał odbierany przez antenę satelitarną ulega pogorszeniu, w skrajnych przypadkach zanikowi, ale to nie jest żadna wada tylko specyfika tej technologii, ludzie trochę zastanowienia, jak wam w lesie telefon traci zasięg to też reklamujecie problem????

• 2 weeks później...

Ma ją mój tata i dziadkowie.

U taty absolutnie żadna telewizja nie chciała odbierać - po prostu koniec świata na zapomnianym dalekim wschodzie. N działa bez zarzutu.

Dziadek sobie do tej telewizji kupił gigantyczny telewizor panoramiczny i wygląda naprawdę świetnie.

Sama myślę o kupieniu jej jeśli kiedykolwiek by mi się zachciało mieć telewizje (teraz nie mamy :p ) chociaż szkoda że nie mają NG.