Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki/gdzie kredyt dla plywajacych

arecki1338

Recommended Posts

• 3 weeks później...

:) Cześć. Właśnie jestem w trakcie formalności kredytowych. Najłatwiej zawsze o kredyt tam, gdzie się ma konto. Ale niekoniecznie jest to opłacalne. My wybraliśmy inny bank. Przygotuj się na multum papierów , upoważnienie dla żony, żeby kontynuowała za ciebie formalności kredytowe, wystawiała weksle ,występowała o pozwolenie budowlane, podpisywała umowy- koniecznie notariusz!

Zarobki za ostatni rok od zatrudniającego cię armatora. Zaświadczenie o okresie pracy. Kontrakt.Książeczka żeglarska.Zaswiadczenie o płaceniu podatków tam, gdzie je płacisz, lub zaświadczenie z US że jesteś zwolniony z opodatkowania w Polsce. Wyciągi z konta za ostatnie 12 miesięcy.

Kredytu udziela ci na pewno w Millenium, ale warunki mają hm...Oprócz tego Fortis, Citybank, deutschebank- (dość dobre warunki)BZ WBK, Pekao SA .Ze wzgledu na specyficzny zawód warto samodzielnie negocjować kredyt. (ZWłASZCZA MARżE!!!)możesz też wnioskować o kredyt w walucie w której zarabiasz- i nie chodzi tu oczywiście o kredyt "denominowany", bo staraciłbys dwa razy na tej operacji.Jeśli twoja połowa pracuje, to będzie łatwiej. Jakbyś miał jakieś pytania, to pisz.Powodzenia!![/img]

:) No to po kłopocie, Panie Arecki. Z tego ,co wiem, pływasz w tzw. 2 rejestrze, była taka słynna sprawa z podatkami u Norwegów, bo Polska kazała marynarzom zapłacic, a kiedy wszczęli proces, okazało się, ze niesłusznie chciano od nich podatków, gdyż jako grupa zawodowa w Norwegii nie płacą podatków.Więc potrzebujesz tylko oświadczenie od armatora, że jesteś zwolniony z opodatkowania w Norwegii, i od Fiskusa polskiego, że nie osiągając w Polsce dochodów nie podlegasz opoidatkowaniu.Gdybys chciał dokladnie sprawdzic, jak to jest, to jest taka strona dla marynarzy- http://www.stomako.republika.pl, i z niej sciagnij sobie umowę międzynarodową pomiędzy Polską a Norwegią,tam na pewno wszystko jest wyjaśnione. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze i dostaniesz wymarzony kredyt. A jak będziesz budował, to rachunki bierz na żonę, jeśli pracuje- odzyskasz może jakąś część vatu...

jaki kredyt i w jakim banku polecicie kredyt hipoteczny dla marynarzy plywajacych pod obca bandera. Pensje placi mi armator zagraniczny, w polsce nie zarabiam.[/quote

moja polowa pracuje dokladnie tak samo....millenium ma teraz super warunki....splacilismy kredyt w beznadziejnym pko bp ( za zaswiadczenie chcieli 300 zł)

kazdy bank daje teraz marynarzom....

Pracuję w PKO BP i w tym roku w naszym oddziale udzielaliśmy 2 kredytów hipotecznych dla marynarzy pracujących dla zagranicznych armatorów. Nie było z tym większych problemów. Zachęcam do odwiedzenia najbliższego oddziału PKO BP.

Tomek

te kredyty to juz byly 4 lata do tylu...dostalismy wlasnie takowy kredyt.

:) Cześć. Właśnie jestem w trakcie formalności kredytowych. Najłatwiej zawsze o kredyt tam, gdzie się ma konto. Ale niekoniecznie jest to opłacalne. My wybraliśmy inny bank. Przygotuj się na multum papierów , upoważnienie dla żony, żeby kontynuowała za ciebie formalności kredytowe, wystawiała weksle ,występowała o pozwolenie budowlane, podpisywała umowy- koniecznie notariusz!

Zarobki za ostatni rok od zatrudniającego cię armatora. Zaświadczenie o okresie pracy. Kontrakt.Książeczka żeglarska.Zaswiadczenie o płaceniu podatków tam, gdzie je płacisz, lub zaświadczenie z US że jesteś zwolniony z opodatkowania w Polsce. Wyciągi z konta za ostatnie 12 miesięcy.

Kredytu udziela ci na pewno w Millenium, ale warunki mają hm...Oprócz tego Fortis, Citybank, deutschebank- (dość dobre warunki)BZ WBK, Pekao SA .Ze wzgledu na specyficzny zawód warto samodzielnie negocjować kredyt. (ZWłASZCZA MARżE!!!)możesz też wnioskować o kredyt w walucie w której zarabiasz- i nie chodzi tu oczywiście o kredyt "denominowany", bo staraciłbys dwa razy na tej operacji.Jeśli twoja połowa pracuje, to będzie łatwiej. Jakbyś miał jakieś pytania, to pisz.Powodzenia!![/img]

my zalatwialismy kredyt teraz w millenium..spalacalismy kredyt w pko bp.

potzrebna nbyła ksiazeczka zeglarska, kontrakty z roku i wyciag z konta...zadnych zaswiadczeni o placeniu podatkow nikt nie chcial...

warunki w millenium sa oki....

2,01 we frankach, 0 marze, zero prowizji, nie placisz za rzeczoznawce itp...

:) Ależ wy pod Szczecinem, a my na Sląsku-dla naszych bankowców marynarz=kosmita.Poza tym my ten kredyt naprawdę spory bierzemy: i tak warunki niezłe, w millenium jak zaczęli nam wymieniać, czego by od nas chcieli na zabezpieczenie, to tylko postukaliśmy sie w czoło. Na Wybrzeżu zawsze było łatwiej o pewną wiedzę, w Skarbówce też.A zaświadczenie o podatkach w zasadzie nie było niezbędne, ale, jak to się mówi"mile widziane".Pozdrawiam wszystkie "marynarki"![/i]

• 8 years później...
jaki kredyt i w jakim banku polecicie kredyt hipoteczny dla marynarzy plywajacych pod obca bandera. Pensje placi mi armator zagraniczny, w polsce nie zarabiam.

Wydaje mi się ze Bank: https://www.pbsbank.pl też by nie miał z tym żadnego problemu. Znajomy z tym samym probleme próbował i dał rade. Polecam

Wydaje mi się ze Bank: https://www.pbsbank.pl też by nie miał z tym żadnego problemu. Znajomy z tym samym probleme próbował i dał rade. Polecam

Gratuluje:

- zdobywasz range archeolog (odkopac 9-letni post .... )

- zdobywasz range spamer (jedyny post i od razu reklama)

PROSZĘ MODERATORÓW O WYWALENIE POWYŻSZEGO POSTA I ZABLOKOWANIE KONTA UŻYTKOWNIKA