Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie kombii do ok. 20 000 ?

beti555

Recommended Posts

TOYOTA Carina a jak dobrze poszukasz to avensis znajdziesz.

Może nie są śliczne ale wyjątkowo bezawaryjne w stosunku do innych marek aut i bardzo ekonomiczne ekonomiczne.

Zajrzyj http://www.tkp.org.pl

Carina - bezdyskusyjnie, ale co do Avensis to bym z tą bezawaryjnąścią polemizował. Zwłaszcza, że trzeba na początku słono za nią zapłacić :wink: :-?

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
Peugeot 406 - właśnie sprzedałem za tyle 6-cio latka.

Zero zastrzeżeń przez cały okres użytkowania.

Pozdrawiam

PS.

...i kupuję kolejnego francuza, C5 bo 407 "popsuli"

a ja kupuje 407, sprzedałam 406...moj mechanik ( serwisant) twierdzi ze c5 ciagle sie psuja..i cos w tym jest...2 moich znajomych ma i nawala im ciagle elektronika.

• 2 weeks później...

hej,

my już mamy 4 z kolei kombi.

faktycznie funkcjonalne auta, ale gdy miałem kupić kolejne ( dla siebie, bo musimy mieć 2 auta ), zdecydowałem się na vana. i teraz nim jeździ moja żona z 2 małych dzieci. wygoda i komfort bez porównania. to jak przejście z hatchbacka do kombi. :lol: . żona chwali wygodę wkładania dzieci do fotelików, obracane i przekładane fotele,etc

za 20 tys. spokojnie kupujesz rodzinny samochód: sharana, galaxy, a nawet voyagera.

pozdro

mam meganke kombi 1,4 16V juz 7 lat. przebieg 165tyś.km

Moje uwagi:

na minus-

2 x zmieniałem z tylu amortyzatory, prawdopodobnie jest to wada konstrukcyjna auta

w ub.rku akumulator, chłodnica

w tym tlumiki, sworzeń wahacza dolnego ( ech te nasz drogi), komplet opon letnich. o takich sprawach jak klocki hamulcowe to nie wspominm bo to wiadomo elementy zuzywajće się.

przy 80 tyś. wymieniałem rozrzad- fabrycznie zalecaja 120 tyś ale mechanicy mnie przekonali.

Przez kilka lat wykonywalem przeglady w ASO ale z uwagi na zbójecki cennik przeszedlem do warszarów MOTRIO :)) gdzie jest o 1/2 taniej.

jako plus:

dobry. bezpieczny, wygodny, pakowny nigdy mnie nie zawiódł, po dalekiej podrózy nie czuje się zmęczony.- wiadomo francuz miekki.

Przerobiłem na gaz i mam przejechane na nim ok. 120 tyś. , warto było :)

godny polecenia

agamon

• 1 month później...
Temat poruszylam juz w innym dziale, jednak po namysle wydaje mi sie, ze powinnam go umiescic tutaj.

Otóz, chcemy kupic samochod kombii do kwoty ok. 20 000. Moze cos doradzicie?

Podstawa żeby był bezwypadkowy.

Nie chodzi mi o jakieś małe stłuczki typu wgięty błotnik lub urwany zderzak.

W autach po ostrym dzwonie zawsze coś wyłazi. mówię to z doświadczenia. :wink:

Szukaj czegoś z volgswagen'owskim silnikiem diesla. 1.9 lub 2.5 TDI. Rewelacyjne jednostki. Super oszczędne.

I bardzo długowieczne.

Zaraz ktoś napisze, że to młockarnia, wół, albo jeszcze gorzej.

Lubię volvo za trwałość i bezpieczeństwo oraz długowieczność, VW za silniki, a jak ktoś lubi poszaleć, to niech się zmierzy z Kubicą :)

Większość tych co głosno ryczą, to mistrzowie jazdy po prostej ;)

• 2 weeks później...