Irenah 10.11.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Czy ktoś Was ma matowe płytki w łazience? Jak się " sprawują" Podobają mi się z Tubądzina "calle", ale obawaim się,że będzie widać każdą plamkę po wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 10.11.2006 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 ja mam matowe płytki wszędzie. Faktycznie, plamy widać, ale nie az tak bardzo, jak się tego obawiałam, fakt, ze płytki są cieniowane, to też pewnie troche pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 10.11.2006 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 My mamy w WC.Wygladaja super,ale w utrzymaniu trudne.Rzeczywiscie wszystko na nich widac,a w lazience mysle,ze by bylo jeszcze gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 06.08.2007 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 My mamy w WC. Wygladaja super,ale w utrzymaniu trudne. Rzeczywiscie wszystko na nich widac,a w lazience mysle,ze by bylo jeszcze gorzej. A czemu jest to takie trudne? Myślałem, że to na połyskach zawsze wszystko jest bardziej widoczne. Co innego sam proces usuwania - zawsze przyjemniej ściera się z gładkiego. Płytek jeszcze nie zamówiłem, ale nie zmienię koncepcji, bo żona mnie zabije. Podobają się nam obojgu i mają być te i koniec. Jeżeli jednak jest coś na co warto zwrócić uwagę, to napisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 06.08.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Tak poprostu jest,nie umiem tego wytlumaczyc.A i z czyszczeniem jest gorzej,trzeba poprobowac roznych srodkow i opracowac sobie technike ich czyszczenia bo pozostaja smugi.Teraz juz wiemy,nigdy wiecej matowych,zwlaszcza czarnych do wc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 06.08.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Tak poprostu jest,nie umiem tego wytlumaczyc. A i z czyszczeniem jest gorzej,trzeba poprobowac roznych srodkow i opracowac sobie technike ich czyszczenia bo pozostaja smugi. Teraz juz wiemy,nigdy wiecej matowych,zwlaszcza czarnych do wc. Tak jak wspomniałem - żonka już nie zmieni. Mamy 2 łazienki, więc z WC będę korzystał w tej drugiej W tej pierwszej to nie tylko będzie Calle (brązowe obok WC), ale także lustro od górzy do dołu z boku WC. Pomysł projektantów, który się spodobał żonie. No ale on nie musi "celować" i nie wie, że czasem bywają "odłamkowe" Poza tym u nas i tak każdą kropkę trzeba zetrzeć od razu szmatką, więc o żadnych smugach nie ma mowy - musi się błyszczeć 86 400 s /dobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 06.08.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Nie tylko twoja zone trudno przekonac. W koncu nie ona musi celowac,ale czesciej bedzie sprzatac A co do tych kropli.......to wlasnie one sie paskudnie rozmazuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kikaiwona 06.08.2007 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 To prawda, matowe się bardzo trudno czyści, są smugi. Mam matowe w części kuchni i w łazience na podłodze. I jeszcze mają rowki i to już kompletnie trudne w utrzymaniu czystości. Ale fakt - jak ktoś lubi matowe i ma taki gust, to prezentują się pięknie! Ja akurat lubię mat. Jeszcze nie wymyśliłam czym to dobrze się czyści. Może ktoś podpowie jakieś sprawdzone środki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 07.08.2007 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 To prawda, matowe się bardzo trudno czyści, są smugi. Mam matowe w części kuchni i w łazience na podłodze. I jeszcze mają rowki i to już kompletnie trudne w utrzymaniu czystości. Ale fakt - jak ktoś lubi matowe i ma taki gust, to prezentują się pięknie! Ja akurat lubię mat. Jeszcze nie wymyśliłam czym to dobrze się czyści. Może ktoś podpowie jakieś sprawdzone środki? Jak do tej pory czyscimy je plynem do mycia szyb,ale caly czas eksperymentujemy i szukamy czegos innego. Na szczescie mamy je tylko na scianach w wc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 08.08.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Witam.Ja tez dorzucę swoje "trzy grosze". Obecnie mam w łazience matowe płytki. Nigdy więcej matowych płytek!!!!!!Pozdrawiam Dorota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kikaiwona 08.08.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Ja mam w kuchni w ciemnym kolorze i o takiej fakturce, że źle nie jest, ale... w łazience zrobiłam karygodny błąd - jasne matowe na podłodze! Po dwóch tygodniach wyglądają koszmarnie! Płynem do okien nic, do naczyń nic, Cif nic, itp... Biorę się za ocet!Wniosek: ciemne z odpowiednim wzorkiem matowe - do życia, jasne - nigdy w życiu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 08.08.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 O rrrrany - tylu aż krytykuje matowe i Tubądzin? Czy:a) projektanci w Tubądzinie nie wiedzieli co robią?b) zrobili te płytki na pokaz i olali, że będzie z nimi problem?c) odzywają się tylko osoby niezadowolone, a zadowolonym się nie chce. Czy ktoś posiadający płytki serii Calle i użytkujący je dłużej niż miesiąc nie zechciałby mi pokazać swoich problemów? Mogę podjechać w szczególności w grę wchodzą okolice miejscowości: Ostrów Wlkp., Kalisz, Jarocin, Poznań, Wrocław, Warszawa, Katowice, Kraków, Tarnów i gdzieś po drodze do nich z mojego Ostrowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kikaiwona 08.08.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Ja mam Polcolorit.I jak wspominałam: w ciemnym kolorze, taka kawa z mlekiem, jest ok. Jasne - moim zdaniem katastrofa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 08.08.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Tubadzin,czy nie Tubadzin,mat to mat.Mysle,ze producent tutaj nie ma wiekszego znaczenia (kolor moze.......???) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 08.08.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Tubadzin,czy nie Tubadzin,mat to mat.Mysle,ze producent tutaj nie ma wiekszego znaczenia (kolor moze.......???) 1. Może jednak mat można osiągnąć na kilka sposobów. 2. Może ten wzór - takie falki, niweluje problem smug 3. Przypiąłem się do tego czy wiedzieli co robią, bo to w miarę nowa (2006) seria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojaxdotka 08.08.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 A ja mam matowe białe w łazience (w kabinie też) i jestem bardzo zadowolona.W drugiej mam z połyskiem (też białe). Jeżeli miałabym porównywać, to już bardziej widać na błyszczących (jak się stanie tak z boku pod światło-tylko ja ma do tego "bezstresowe" podejście) Mycie - środki od kamienia(zwł.kabina)-cif bang, ajax professional, ewent. płyn do szyb Nigdy więcej matowych płytek!!!!!! Zdziwiły mnie mocno te opinie,może to na białych tak nic nie widać? A i mam je 10 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts