mozetakamozenie 18.12.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Drodzy forumowicze świetnie , świetnie . Piszcie,klikajcie ,dyskutujcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mozetakamozenie 18.12.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Malutkie pytanko moi drodzy.Jak waszym zdaniem powinny wyglądać ceny . Są przystępne czy może sprzedawcy , poducenci naginają ceny ;;bo i tak kupią;;.To tak na świąteczne przemyślenia. : WESOŁYCH ŚWIĄT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mozetakamozenie 18.12.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Jacekp71.Witaj bracie w klubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexs 18.12.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 powracając do tematu, może nie całkiem gazu ale ogrzewania, prócz kominka z płaszczem musimy wskazać jeszcze jakąś opcję, np grzejniki elektryczne, tak jest w przepisach przynajmniej,pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 19.12.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 U nas będzie eko-groszek i pelety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daga75 08.02.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 U nas będzie eko-groszek i pelety... Ula@ ja też się nad tym zastanawiałam. Czy znasz opinię osób już użytkujących eko i pelety? Jaki piec wybrałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akm1971 09.02.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Moge powiedziec z swojego doświadczenia.... Mieszkając dawno temu z rodzicami mieliśmy piec węglowy i robota z nim praktycznie cały czas....wszyscy to wiedzą. Mieszkając w swoim pierwszym domu nowo wybudowanym zrobiłem ogrzewanie gazowe.Dom ocieplony itp. Super piec kondensacyjny który kosztował prawie 17 tyś. ale rachunki nie były małe ale bez pracy przy nim. Sprzedałem dom kupiłem stary wyremontowałem, pieca nie zmieniłem ( nie było już za co) był tam zwykły żeliwny węglowy i same problemy wstawać w nocy żeby nie zgasło,zeby była ciepła woda, po pracy prosto do piwnicy ....itp. .... kupiłem piec na eko groszek. REWELACJA !!! Obsługa minimalna. Co kilka miesięcy zamawiałem 2 tony luzem zrzucenie do piwnicy 20 minut ( lubie to). Obsługa? Codziennie 3 minutki na zasypanie a właściwie dosypanie do zasobnika, jakiś popiół... i to wszystko !!! Woda cały czas gorąca. Piec chodził cały czas 12 miesięcy. Latem z tego woda ciepła i oczywiście obsługa latem raz na 2 tygodnie.... Sprzedałem kolejny dom i mieszkam aktualnie w mieszkaniu w starej kamienicy gdzie ogrzewanie było elektryczne (piece kondensacyjne) za 2 miesiące rachunek ponad 1000 PLN !!! a w domu zimno. Teraz założyli nam ogrzewanie gazowe i niestety licznik kręci się bardzo szybko.... Wiosną rozpoczynam budowe domu drewnianego w którym ogrzewanie bedzie oczywiście na eko groszek !!! Mam nadzieje ze Was nie zanudziłem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 09.02.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Wprawdzie nie do mnie kierowany jest powyższy post ale pozwolę sobie zabrać głos w tym temacie.Nie uzurpuję sobie prawa do wszechwiedzy czy też nieomylności. Mam też jednak jakieś doświadczenie (jestem trochę po branży) i nie zgodzę się, że ogrzeweanie gazowe jest drogie. To zbytnie uproszczenie niczego nie wyjaśniające. Kolego ja korzystam z ogrzewania na gaz i posiadam najzwyklejszy raczej z dolnej półki piec gazy Beretta i obecny sezon (wiem jest ciepoło) do końca stycznia kosztuje mnie 1280PLN. Jeśli powiesz, że to dużo to już się nie odezwę ponieważ będę miał odmienne zdanie. Aby nie szastać tylko za i przeciw bez argumentowania powiem Ci, że cały ubiegłoroczny sezon kosztował mnie 2700PLN. Tyle wystarczy by zaprzeczyć Twojej teorii o drogim gazie. I nie potrzebuję ani jednej minutki na codzienne dolewanie gazu:-)Niestey jest tak, że na koszt eksploatacji ma wpływ wiele czynników a nie tylko rodzaj paliwa.Bardzo duże znaczenie w kosztach eksploatacji ma zbuidowanie poprawnego układu centralnego ogrzewania.Różnice w kosdzytach z powodu różnego rodzaju paliw używanych do ogrzewania domu można znaleść na stronach internetowych i to jest bardzo czytelna różnica ponieważ podane jest zużycie różnych paliw dla identycznycvh warunków spalania i ogrzewanej powierzchni domu. Tam te różnice nie są tak dyskryminujace gaz jakby mogło to wynikać z Twojej wypowiedzi.Ja jestem zwolennikiem gazu i wcale nie chcę powiedzieć, że jest to najtańsze źrodło energii niemniej w mojej sytuacji bardzo ekonomiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daga75 09.02.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Moge powiedziec z swojego doświadczenia.... Mieszkając dawno temu z rodzicami mieliśmy piec węglowy i robota z nim praktycznie cały czas....wszyscy to wiedzą. Mieszkając w swoim pierwszym domu nowo wybudowanym zrobiłem ogrzewanie gazowe.Dom ocieplony itp. Super piec kondensacyjny który kosztował prawie 17 tyś. ale rachunki nie były małe ale bez pracy przy nim. Sprzedałem dom kupiłem stary wyremontowałem, pieca nie zmieniłem ( nie było już za co) był tam zwykły żeliwny węglowy i same problemy wstawać w nocy żeby nie zgasło,zeby była ciepła woda, po pracy prosto do piwnicy ....itp. .... kupiłem piec na eko groszek. REWELACJA !!! Obsługa minimalna. Co kilka miesięcy zamawiałem 2 tony luzem zrzucenie do piwnicy 20 minut ( lubie to). Obsługa? Codziennie 3 minutki na zasypanie a właściwie dosypanie do zasobnika, jakiś popiół... i to wszystko !!! Woda cały czas gorąca. Piec chodził cały czas 12 miesięcy. Latem z tego woda ciepła i oczywiście obsługa latem raz na 2 tygodnie.... Sprzedałem kolejny dom i mieszkam aktualnie w mieszkaniu w starej kamienicy gdzie ogrzewanie było elektryczne (piece kondensacyjne) za 2 miesiące rachunek ponad 1000 PLN !!! a w domu zimno. Teraz założyli nam ogrzewanie gazowe i niestety licznik kręci się bardzo szybko.... Wiosną rozpoczynam budowe domu drewnianego w którym ogrzewanie bedzie oczywiście na eko groszek !!! Mam nadzieje ze Was nie zanudziłem Pozdrawiam To mnie pocieszyłeś, przynajmniej jedno mam z głowy. Będzie ekogroszek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian-d 11.02.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Aktualnie Eko-groszek najbardziej się opłaca. No i praktycznie po kotłowni można biegać w skarpetkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 11.02.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Aktualnie Eko-groszek najbardziej się opłaca. No i praktycznie po kotłowni można biegać w skarpetkach A ja pragnę podkreślić jwednio słowo, które w Towjej wypowiedzi jest najtrafniejsze Aktualnie Zawsze niestety jest tak, że ceny wraz z koniunkturą pną się w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts