yama 10.11.2006 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 witam mamy białe okna i chcemy zamontowac białe parapety zew z blachy stalowej lub aluminium tak sie zastanawiam czy pozioma biała płaszczyzna to dobry pomysł?chodzi mi o utrzymanie w czystości czy w ogóle parapety metalowe sie sprawdzają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hollly 10.11.2006 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 my mamy ciemne z blachy ocynkowanej i powiem jedno-nie chce więcej ciemnych!!! mieliśmy białe i łatwiej je utrzymac w czystosci. Z pewnościa za jakiś czas zmienimy na białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janorek 10.11.2006 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Witam, uważam, że białe zewnetrzne parapety to nie jest najlepszy pomysł. Pracuję już ponad 9 lat w firmie, która sprzedaje okna i parapety i w 90% przewaznie wszyscy zamawiaja parapety zewn. stalowe brazowe, ponieważ białe sa zawsze brudne, wystarczy tylko brzydka pogoda albo sadza z komina i trzeba leciec ze scierką. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hollly 10.11.2006 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 a ja myślę, żę kupuje 90% bo zwraca uwagę na kolor a nie na walory użytkowe. Na całe szczęscie ja jestem w tych 10% procentach, które kupują białe :)jakoś nie mogę znieść brązowych parapetów i okien w takim kolorze bleee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinka 11.11.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Ja mam białe parapety z aluminium i wyglądają b. ładnie. Z czystością jest tak, że wszystko zależy od tego czy domek jest w pobliżu zanieczyszczeń np. przy ulicy, itd. Mając troszkę dalej dom od drogi nie mam tego problemu. Moim zdaniem białe parapety tworzą jedność z białymi oknami, wizualnie jest to jakby jedna całość, co podkreśla estetykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 11.11.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Białe parapety są zawsze brudne! Uwierz mi, wiem co mówię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 11.11.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 A do okien w kolorze złotego dębu jaki parapet?u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LamiaReno 11.11.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 tylko z płytek klinkierowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 11.11.2006 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 powiedzmy sobie szczerze i na bialych i na brazowych i na klinkierowych...na kazdych parapetach brud jest widoczny. Subiektywne odczucia to jedno zas prawda to drugie. Na bialym widac ciemny nalot brudu na brazowym bialy osad po kazdej kropli deszczu...moze na szarym nie widac tak bardzo Nie zmienia to postaci rzeczy ze co jakis czas myc trzeba lub nie patrzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 12.11.2006 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Ja mam białe parapety z aluminium i wyglądają b. ładnie. Z czystością jest tak, że wszystko zależy od tego czy domek jest w pobliżu zanieczyszczeń np. przy ulicy, itd. Mając troszkę dalej dom od drogi nie mam tego problemu. Moim zdaniem białe parapety tworzą jedność z białymi oknami, wizualnie jest to jakby jedna całość, co podkreśla estetykę. no właśnie o estetyke mi chodzi , a ze mam białe ,okna, drzwi, brame garażową i biała będzie podbitka to jakoś mi ''nie leżą'' parapety brązowe a jak starzeją sie stalowe białe parapety? czy są różne sposoby malowania ? grubości blachy ? na o zwrócić uwage? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 12.11.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 jest to blacha stalowa ocynkowana lakierowana proszkowo na dowolny kolor RAL w tym wypadku bialy. Starzeje sie wolniej jak lakier samochodowypraktycznie niezauwazalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 12.11.2006 22:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 dzięki wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mireks6 13.02.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 A do okien w kolorze złotego dębu jaki parapet?u. A poza klinkierowymi, czym się sugerujecie - kolorem dachu, podbitki, okien, elewacji, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts