Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

białe parapety

yama

Recommended Posts

Witam, uważam, że białe zewnetrzne parapety to nie jest najlepszy pomysł. Pracuję już ponad 9 lat w firmie, która sprzedaje okna i parapety i w 90% przewaznie wszyscy zamawiaja parapety zewn. stalowe brazowe, ponieważ białe sa zawsze brudne, wystarczy tylko brzydka pogoda albo sadza z komina i trzeba leciec ze scierką. Pozdrawiam :)

Ja mam białe parapety z aluminium i wyglądają b. ładnie. Z czystością jest tak, że wszystko zależy od tego czy domek jest w pobliżu zanieczyszczeń np. przy ulicy, itd. Mając troszkę dalej dom od drogi nie mam tego problemu. Moim zdaniem białe parapety tworzą jedność z białymi oknami, wizualnie jest to jakby jedna całość, co podkreśla estetykę.

powiedzmy sobie szczerze

i na bialych i na brazowych i na klinkierowych...na kazdych parapetach brud jest widoczny. Subiektywne odczucia to jedno zas prawda to drugie. Na bialym widac ciemny nalot brudu na brazowym bialy osad po kazdej kropli deszczu...moze na szarym nie widac tak bardzo

Nie zmienia to postaci rzeczy ze co jakis czas myc trzeba :( lub nie patrzec :)

Ja mam białe parapety z aluminium i wyglądają b. ładnie. Z czystością jest tak, że wszystko zależy od tego czy domek jest w pobliżu zanieczyszczeń np. przy ulicy, itd. Mając troszkę dalej dom od drogi nie mam tego problemu. Moim zdaniem białe parapety tworzą jedność z białymi oknami, wizualnie jest to jakby jedna całość, co podkreśla estetykę.

no właśnie o estetyke mi chodzi , a ze mam białe ,okna, drzwi, brame garażową i biała będzie podbitka to jakoś mi ''nie leżą'' parapety brązowe

a jak starzeją sie stalowe białe parapety? czy są różne sposoby malowania ? grubości blachy ? na o zwrócić uwage?

• 3 months później...