mabor44 11.11.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 W wątku "meble, meble, meble...." piszę, że podobają mi się meble Paged program Panama (tamteż załączyłam zdjęcia). Jest tylko jeden problem: wybarwienie.Producent oferuje je tylko w jednym, jedynym kolorze (czereśnia oranż) który sam w sobie zły nie jest ale nie pasuje mi do reszty wystroju.Stąd moje wątpliwości i pytanie: czy uda się wymusić (raczej uprosić) na producencie inny kolor mebli??? Mam zamiar zamówić u nich zestaw do salono-jadalni za ok. 10 000.Macie jakieś doświadczenia z większymi firmami (u małych producentów pewnie nie byłoby problemu) w takiej będź podobnych sprawach (zmiana okuć, szlanych półek na drewniane itp)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 11.11.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 To nie ma znaczenia czy duży , czy mały. Ważne czy wysprzedany, czy nie.Jak ma zamówienia- każdy zlekceważy "malucha". Czynnik wybitnie ludzki.Jak nie - można zlecić przemalowanie facetom robiącym np. szafki kuchenne na zamówienie.Kiedyś mi taki robił meble, to moja żona zmieniała 3 razy koncepcje, i za każdym razem było przemalowywane. Jest ok, dokładnie to co się chciało.Ale usługa była razem z wykonawstwem mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 11.11.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Mabor,jesteś pewien, że producent oferuje tylko jeden kolor? Jak zamawiałam łóżko w Klose, to też na ich stronie podane są tylko trzy wybarwienia, ale w sklepie okazało się, że oklein i wybarwień można mieć dużo, dużo więcej za dodatkową opłatą.W moim przypadku ta dopłata wynosiła tylko 3% wartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna K. 11.11.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Również jestem tego ciekawa. Jak podoba mi się dany zestaw, to kolor nie pasuje. Jakoś nie pomyślałam,żeby zapytać sprzedawcę, bo na ulotce producenta zazwyczaj są pokazane kolory w których robią dane zestawy. I do tej pory nie mam sypialni. Ze stolarzem nie dogadałam się. Mam zamiar wyruszyć do większego miasta. np. Warszawa. A nie jestem aż tak wybredna.Przynajmniej myślałam tak o sobie do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mabor44 12.11.2006 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Mam już wszystkie (prawie) informacje. Z salonu meblowego który jest też firmowym Pagedu.Otóż z Pagedem w sprawie koloru mebli, zamiany okuć, półek ze szklanych na drewniane się nie dogadasz. Klose mimo iż jest bardziej liczacą się na rynku firmą jest bardziej elasyczne. Za zmianę wybarwienia dopłata 3%. Ale Klose to mercedes wśród polskich producentów mebli ceny ok 40-50% wyższe niż w Pagedzie (volkswagen - tak powiedzieł pan w salonie meblowym).Na wszelki wypadek "wypożyczyłam" jedną szafkę i przymierzę do wnętrza a nóż kolor będzie pasował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 12.11.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 z technicznego punktu widzenia nie ma problemu z wybarwieniem forniru lub zastosowaniem innego poza tym zawsze możesz zlecici wykonanie takiego zestawu "małej " firmie meblarskiej jest tylko kwestia ceny. Jeżeli coś jest "tanie" to jest robione "taśmowo" na linii produkcyjnej i wszelkie zmiany po prostu kosztują, najprawdopodobniej twoje pytanie jest w gruncie rzeczy pytaniem o cenę a nie pytaniem "czy można". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mabor44 12.11.2006 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Jak znależć małą firmę meblarską która zrobi kopie mebli (a co z prawami autorskimi?) w podobnej jakości i cenie???Jakoś boję się małych producentów bo najczęściej nie można nigdzie obejrzeć, dotknąć ich wyrobów. Prace stolarzy indywidualnych zajmujących się produkcją mebli, które obejrzałam sobie w internecie pozostawiają wizualnie wiele do życzenia. No ale o gustach sza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 12.11.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 ja tylko sprzedaję nie produkuję ale jest w Pruszkowie stolarnia która specjalizuje sie w meblach na zamowienie fornirowanych i innych, ja od nich biore meble do sklepu, mozna na miejscu obejrzec ralizacje ktore akurat wykonuja, jezeli mi podeslesz zdjecie tej aranzecji to ich pop prostu spytam ile to kosztuje i czy robia takie rzeczy, a prawa autorskie sa wazne oczywiscie ale nie przy pojedynczych realizacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mabor44 13.11.2006 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 DZięki za chęć pomocy ale jestem z Bydgoszczy więc trochę daleko......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 02.03.2007 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Od tygodnia próbuję się dowiedzieć czy Paged chciałby zarobić i zrobić dla mnie Ibizę w czereśni antycznej. Przedstawiciel regionalny po godzinie przeslał mojego maila do Włocławka i .... cisza. Na mojego maila też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masia1 23.03.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Niestety jeśli chodzi o Paged to możecie sobie pomarzyć o zmianie koloru. Niestety z tą firmą nie da się takich rzeczy załatwić. Paged jest firma która nie bawi się w zamówienia indywidualne klientów (jak większość większych firm). Pozdrawiam Masia1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts