tkorthals 08.12.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 mjarzab, smutno mi się zrobiło jak przeczytałem twój post ;/ mam nadzieję że dalej pójdzie już tylko z górki. U mnie w Swarzewie tylko badania archeologiczne dzielą od pozwolenia na budowę także bardzo daleko jesteśmy z robotą.... Jak sie okaże że znajda jakiś zakopany gród to będziemy jeszcze dalej...nie moge sie doczekać kiedy i ja zapodam jakieś fotki z budowy (mam nadzieje ze wiosna) pozdrawiam wszystkich tadek ps, nie przypominam sobie żeby ktos narzekał na brak wzmocnienia w salonie, rzeczywiście ono konieczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjarzab 08.12.2008 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 wzmocnienie to jest konieczne gdy poszerzysz sobie wewjście z kuchni i przedpokoju bo nośna z 25 jest za slaba i lepiej jest dać cegły 150 lub słup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggys 09.12.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 ale prace idą mjarzab- gratki ja ciągle tylko z pozazdroszczeniem patrze... na wiosne będą zbroić wszystkie działki, więc może latem ruszymy... chciałabym bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggys 23.12.2008 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 ŻYCZE WAM SPOKOJNYCH, RADOSNYCH I RODZINNYCH SWIĄT BOŻEGO NARODZENIA, OBY WAM SIĘ CUDOWNIE W NOWYCH DOMKACH MIESZKAŁO,A TYM CO SIE BUDUJĄ - BEZ PROBLEMOWEJ BUDOWY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shooter 13.01.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 po dluzszej nieobecnosci na forum witam ponownie i melduje jak postepy we wrzesniu dostalismy pozwolenie na budowe - hurraaa (projekt z przerobkami wg pomyslu Obi) nastepnie etap zalatwiania papierow do kredytu - i tu maly zonk - KRYZYS i jak z kredytami jest każdy wie..... po 2 miesiącach udało się załatwić kredyt na super warunkach (0.75% marży, 0zl prowizji, 0zl wcześniejsza spłata) niezle warunki jak na czasy kryzysu ale niestety PLN a nie CHF....ale dobrze ze jest teraz mozna rozpocząć casting na ekipe budowlaną po zebraniu namiarów z polecenia wyloniona została konkursowa szóstka czekam jeszcze na 5 ofert (1 mam) i ogłosimy zwycięzce mam cichego faworyta - sciany wymurowane w innym domu tak dokladnie i równo że takiego domu nie widziałem a ceny robocizny takie : ławy - szalowanie, zbrojenie, rozszalowanie - 9000 fundamenty: murowanie z bloczków - 3500 rapowanie, ocieplanie, izolacja - 3500 kanalizacja, ubijanie, podbetonka - 3000 dren i studzienki 2000 parter - ściany nośne 9000 ściany działowe 27zł/m2 strop 10000 schody (szalowanie, zbrojenie, zalanie) - 1500 Poddasze - fajermury,kominy ściany nośne - 8000 dach - z pełnym deskowaniem 100zl/m2 bez pelnego deskowania 80zl/m2 dodatkowo chciałem dodać że dom jest adoptowany na szkody górnicze i ma sporo zbrojenia co podnosi koszt wykonania i roboty. Co sądzicie o cenach - na czym można coś urwać w negocjacjach ? i kilka pytań: Czy robiliście pełne deskowanie na dach ? Materiał na ściany - w projekcie jest MAX 29 ale zastanawiam sie na POROTONem 25 - czy to dobry wybór ? Mam wrażenie że brakuje 1 komina - w 1 pom. gosp będzie kotłownia na ekogroszek i jakoś nie widze tam komina....czy trzeba dorobić czy jakoś inaczej to rozwiązać ? Ile wyszlo Wam m2 ścian działowych ? i to chyba tyle, a jak mi sie coś przypomni to napisze. O i jeszcze z postępów na budowie to jest już skrzynka z prądem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjarzab 22.01.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 http://lh5.ggpht.com/_QEFkv_VBpXo/SXg1rfsvuOI/AAAAAAAAAGU/vHAUpGnGx5c/DSC00355.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggys 22.01.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 ja nic nie widze, mjarzab... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 17.02.2009 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Witam! zastanawiamy się nad projektami i Edycia jest jedną z faworytek naszych( moich) ze względu na pom. gospodarcze, gdyż myslę, że one są bardzo potrzebne zwłaszcze gdy emocje opadną i trzeba normalnie w domu mieszkać i funkcjonować gdy np dzieci przychodzą "szczęśliwe" do domu. A dzieci jak wiadomo dzielą się na: czyste lub szczęśliwe.Chcemy dorobić piwnicę koniecznie i tam umieścić kotłownię i pom na słoiki piwko latem itp.Będzie albo benedykt albo edyta .Ludzie dlaczego budujecie najładniejsze domy na drugim końcu Polski?Będziemy budować w Siedlcach może ktoś buduje gdzieś tu i pozwoliłby obejrzeć Edytkę na żywo? Pozdrawiam i życzę rychłej wiosny i postępów w budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggys 18.02.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 agnie-cha - witaj u nas też sie piwnica projektuje, będzie pod garażem znajomi (już posiadacze domów) mówią, ze bardzo żałują, że nie mają piwnic... BARDZO... my w tym samym celu co Ty chcemy - na słoiczki, pierdołki - a podobno pomieszczeń tego typu NIGDY nie zawiele a jak prace u pozostałych?? mnie przeraża póki co cena złotówki w stosunku do pozostałych walut... jakiś meksyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 18.02.2009 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 mam pytanko do meggys mianowicie: jak zaprojektowane jest wejście do piwnicy czy z zewnątrz i wewnątrz czy tylko z wewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggys 18.02.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 póki co pani architekt myśli nad wejściem do piwnicy... bo my chcielibyśmy z wewnątrz... albo z garażu albo z pomieszczenia gospodarczego (kotłowni)... ona ma wybrać najlepszą opcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 19.02.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Witam. jest fajna piwnica w benedykcie wersja G , tam jest wejście i z domu i z zewnątrz i jeszcze jest zsyp na węgiel, ale tam inaczej schody są usytuowane.zastanawialiśmy się nad nim , byłaby gotowa piwnica lecz ta kuchnia 10 m kw, wiatrołap maleńki za dużo przeróbek na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAREK771719501932 20.02.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Hej agnie-cha. Edytka to super domek. Ja osobiście nie chciałem piwnicy a teraz jestem o tym przekonany. W całości jest dobrze poooonad 300m2 podłogi nie licząc strychu. Jak na dom jednorodzinny to teraz zastanawiamy się z żoną czy nie trochę za duży:) A jak chcecie zobaczyć to do nas macie niecałe 200 km:P pozdrawiam ps moja córa http://lh3.ggpht.com/_m-L4sze_bug/SZh139Ej8gI/AAAAAAAAAyo/QZlQS0UnuYg/s512/IMG_0063.jpg http://lh5.ggpht.com/_m-L4sze_bug/SZhtoJUYnpI/AAAAAAAAAvQ/zXBviTPojxY/s512/IMG_0014.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 20.02.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Witam jaka piękna dzidzia! mój 12letni syn by powiedział boboland.to może jakiś nr telefonu podaj na priv to chętnie byśmy zerknęli.........dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 20.02.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 zdjęć Waszych zamieszczonych wyżej nijak nie mogę otworzyć ...............hhhhmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggys 23.02.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Ja osobiście nie chciałem piwnicy a teraz jestem o tym przekonany. ciekawe czy za parę lat będziesz to samo mówił? a córcię masz śliczną ja mieszkam w bloku mamy trzy wielkie piwnice, póki co na maksa załadowane - mój mąż np. ,,kolekcjonuje'' wszystkie kartony po wózkach, krzesełkach do karmienia, klockach, sprzęcie rtv, agd na słoiki i przetwory nie ma tak miejsca a po moich bąkach jak wynosiliśmy ciuchy do piwnicy, to już też miałam dość... pokazujcie nowe zdjecia - uwielbiam wasze śliczne domki oglądać nasze działki za tydzień zaczynamy zbroić... czyli ruszamy w KOŃCU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 28.02.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 póki co pani architekt myśli nad wejściem do piwnicy... bo my chcielibyśmy z wewnątrz... albo z garażu albo z pomieszczenia gospodarczego (kotłowni)... ona ma wybrać najlepszą opcję Czy wiadomo już coś w sprawie piwnicy? gdzie będzie wejście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 17.03.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 ..................a czemu tutaj tak cisza grobowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka11 17.03.2009 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Witam Jeśli chodzi o piwnicę to napewno super sprawa ale domek jest faktycznie wieeeelkiii nam spokojnie wystarczy spiżarka przy kuchni jest w niej zawsze przyjemnie chłodno i schowek pod schodami, mamy też tylko jedno pomieszczenie gospodarcze z garażem i miejsca jest dość. Zresztą zależy od terenu czy wogóle możliwe jest zrobienie piwnicy bo jeżeli ma byc w niej za jakiś czas woda to chyba lepiej zrezygnować. My mieszkamy już prawie rok dokłądnie 23-03-2009 będzie rocznica a mimo to pracy nadal jest bardzo dużo. Kończymy kłąść płytke klinkierową bo zima nam przerwała i zaczynamy podpitkę. Także czekamy z utęsknieniem na wiosnę wraz z ktorą pojawi się nowy członek rodziny tym razem malutki dzidziuś prawdopodobnie będzie to syn Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggys 17.03.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 agnie-cha - nasza pani architekt zleciła geodezyjne wywierty (czy jakkolwiek to sie nazywa). żeby zobaczyć czy w ogóle można tam dobudować piwnicę... agnieszka - GRATULACJE synkowie są fajni - mam dwóch więć wiem co mówię a u nas robota wre mostek - a w zasadzie rura się w rzeczkę wkopuje kopary, wywrotki, tłumy ludzi robią drogę wewnetrzną no jednym słowem się w końcu zaczęło jak tylko pociagnął prąd i wodę - staramy się o pozwolenie i ruszamy a może wrzućcie jakieś nowe fotki... jakoś tak wąteczek przymiera... a edytki tak piekne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts