Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam! Dołaczam równiez do ekipy budującej Edyte.Projekt domu jest super i bardzo odpowiada wymaganiom moim jak i męża. Mamy pytanie odnośnie góry a dokładnie 0omieszczenia nad garażem. W pdf na stronce na poddaszu widac słup jako podpore dachu ,Co z tym zrobiliście czy jest tak jak na projekcie czy moze pozbyliście go albo przesunęliście ściane dzieląc apomieczenia i słup znalazł się w "ścianie" a może cos jeszcze innego. Dzięki za odpowiedz i pozdrawiamy M&P

• Odpowiedzi 713
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam kolejnych budujących

Ja ze swojej strony musze powiedzieć, że słup jest według projektu na swoim miejscu jest niezwyklłą ozdoba i nigdy nie myślłam o jego przesunięciu ale to oczywiście zależy od przeznaczenia tego pomieszczenia.

Przy okazji postaram sie zamieścić jakieś zdjęcie.

Pozdrawiam

normalnie po prostu aż mi sie odechciewa.

Niby wszystko ku końcowi ale....

elewacjii nie skończyli, podczas mojego urlopu zabrali rusztowania i mam część domu pomalowaną w podkłądzie, część na szaro, brakuje parapetów w dwóch oknach bo chyba zapomnieli :evil: że przed malowaniem trzeba obrobić :evil:

od tygodnia ekipy nie ma, piękna pogoda ma się niedługo zakończyć, szef majstrów codziennie obiecuje i nie przyjeżdza a ja na urlopie....odpoczywam.... :x

meble jeszcze bez frontów bo się lakieruja 2 tygodnie :evil: , po obsadzeniu drzwi konieczne poprawki zaprawki etc :evil: piec i cały asortyment stoi w kotłowni... w opakowaniu bo majster ma tyyyyyyle roboty( no ale mi sie jeszcze oczywiście nie pali ) od przyszłej środy dzwonili że kostkę przyjeżdzają zakładać.... a ja na urlopie wypoczywam..... we wtorek natomiast schody mają być montowane.....i we wtorek takze przyjeżdza majster ogrodzenie murować ( oczywiscie miał skończyć 3 tygodnie temu) :evil: , a ja natomiast odstresowuje sie .... na urlopie.... nie wiem czy czegoś nie pominąłem..... i wybaczcie że tak pesymistycznie ale sz..... mnie trafia.... na tym urlopie :evil:

pozdrawiam

Darek będzie dobrze, ja już się zakochałam w Waszym domku :D powiedz mi skąd wzięliście taki cudny kominek, jakie schody zamówiłeś w swoim ślicznym domku :)

nasi dostali pozwolenie na budowę drogi i mostu - także jak to powstanie, to ruszamy z kopyta :lol: koniec z robakami chronionym, drzewkami, bocianami itd. - będziemy mieszkali w puszczy :lol:

pani architekt już ostro przerabia Edytke - my będziemy mieli lustrzane odbicie oryginału :D

Schody drewniane proste:) jesionowe, w czwartek wkleje zdjęcia...

Kominek - Wkład Dowre + inwencja żony 8)

a co do ogrzewewania - niestety u nas brak gazu wiec pozostał bezobsługowy piec na olej :lol: :lol: :lol: , znalazłem jakiś czas temu na necie nowość na bioolej i ściągam z Niemiec kocioł WOLF COB 29, zobaczymy.... na razie stoi w kartonach

:wink:

ps. a właśnie od czwartku jestem w Szczecinie :D

no to nasz dzialka:

widok z naszej sypialni - dęby z 300 letnie :lol:

http://img221.imageshack.us/img221/7978/42537504hw9.jpg

moja rodzinka na ,,naszej działce'' :lol:

http://img91.imageshack.us/img91/8184/86952073rc1.jpg

i widok z głównej drogi dojazdowej

http://img295.imageshack.us/img295/3232/89027450qn9.jpg

u mnie wygladalo to tak:

gaz - umowa: 2840 PLN / 2 (razem z sasiadem - doprowadzenie gazu ok 50m)

gaz - przylacze: 4000 PLN (instalacja ok 50m)

woda i kanaliza - 5800 PLN

energia - umowa: 2600 PLN

energia - przylacze: 1600 PLN (budowlane)

wszystkie media mialem przy lub na dzialce.. wiec chyba moje koszty byly minimalne..

• 2 weeks później...

Witam

U nas robote wre pogoda nawet dopisuje

Elewacja skończona kolorek jak marzenie(zdjęcia w terminie pożniejszym)

Meggys działeczka cudna stylowa Edytka pieknie będzie się tam prezentowała. :D

My mamy piec na ekogroszek super wydajny i łatwy w obsłudze no i groszek tez po znośnej cenie, także polecam

Pozdrawiam :D