Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 713
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fajnie , widzę, że mamy podobny gust ja też gustuję w nudnych , ciepłych beżykach , brązach i klasycznych ponadczasowych wnetrzach.

zastanawiam sie czy kuchni nie zrobić trochę zangielszczonej.

Chociaż ostatnio wpadł mi w oko palisander santos na fronty kuchenne tylko w pół - macie.

Bardzo ciepła Twoja kuchnia........... , czy tam w cokołach coś się świeci?

• 2 weeks później...

witam ponownie;

podzielcie się prosze kosztami wykończenia; jeśli już takie ponieśliście lub jeśli macie pewne wyceny;

szczególnie interesują mnie tynki zew i wew oraz np rolety, wykonczenie skosów poddasza z ociepleniem dachu;

trochę mnie przestraszył koszt rolet - za sterowane radiowo bez blokad wewnątrz skrzynek wchodzi z robocizną 21 000 pln !

za tyle mozna juz wstawić wszystkie okna do tego domu !!;

dzięki za pomoc

M

że niby te rolety wypasione?

aż tak nie... mam oferty różne, specjalnie też zdobyłem 2 następne;

zależy mi na solidnym systemie, sprawdzonym i najlepiej nie polskim-rzemieślniczym, bo do takich nie mam zaufania;

ten za 22000 to Heroal, niemiecki, silniki Somfy;

oferta na polskie rolety z tym samym silnikiem to 16000 - 17000, wiec różnica nie tak ogromna;

ale za to dostałem ofertę na rolety w innym Niemieckim systemie Warema; produkowane i składane tam ...tradycje i doswiadczenie... bla bla... wszystko OK, tylko że cena wyszła 54 000 pln :) :) ; jak to zobaczyłem na ekranie, to aż się głośno uśmiałem; chyba pospadali na głowę, zeby dawać takie ceny !!! jakiś kosmos; chyba ze złota mają profile a srebrne skrzynki;

wyglada na to, ze zostane przy Heroalu;

już te 22000 pln nie wydaje sie strasznie drogo :)

M

Hej, my zapłaciliśmy niedawno:

1. okna Budvar plastik kolor dąb doł i góra bez dachowych ( w tym łukowe 3, panoramiczne jadalnia i tarasowe rozsuwane na boki), w tym na dole rolety - 24 tys.

2. rolety sterowane elektrycznie- silniki 4 szt - 1 tys.

U mnie nareszcie leją podłogi! przez ten mróz 2 miesiące opóźnienia...

Podrawiam wiosennie ;-)

ocieplenie poddasza i zabudowa k-g : 250 m2 x 35zl = 8750

sufity podwieszane na parterze - ok 115m2 - 3500

silniki do rolet: Nice radiowe w systemie niceway z krancowkami elekronicznymi z zegarem czasowym i pilotem = 7000zl

rolety = ok 7000

ocieplenie domu od zewn styropianem 15cm + tynk silkatowo silikonowy - 110zl (z materialem) m2 - tylko jeszcze nie wiem ile mamy metrów :)

tynki wewn - gipsowe knauf - 19500 zl z materiałem

Zakończyliśmy prawie elektrykę i hydraulikę wod/kan.

ileż tych kabli :o , zastanawiam się czy o czymś nie zapomniałam

podzielcie się jak zaplanowaliście podłogę : gdzie płytki gdzie drewno/panele.

u nas w salonie drewno raczej na całości , rozważamy położenie opaski z gresu naokoło salonu na szer. ok 60 cm.

zastanawiamy się też czy w bilardowni nad garażem nie położyć wykładziny dywanowej, byłoby przytulnie i cicho ,na parkiecie a tym bardziej na płytkach strasznie głośno będzie podczas bieganiny wokół stołu pingpongowego, jak myślicie?

sufitów podwieszanych nie robimy ewentualnie tylko w kuchni

ocieplanie poddasza - nie dotyczy

okna dopiero po tynkach będziemy wstawiać , drewniane 3 szybowe.