Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witajcie, i ja z żoną jesteśmy na etapie budowy w Swarzewie koło Władysławowa. Miałem nadzieje się w tym roku wprowadzić ale...swego czasu zrezygnowaliśmy z kredytu i tak pomalutku swoimi środkami budujemy i... stawiamy pomału mury parteru ;) u teściów póki co całkiem nieźle się mieszka, hihi

agnie-cha fajnie obmyśliłaś przestrzeń na głównymi drzwiami, także chcielibyśmy tam jakiś balkonik zrobić ...

Pozdrowienia

tadek

• Odpowiedzi 713
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hejka.

U nas ten balkonik malusi od frontu, jak dojdzie ocieplenie to praktycznie nic nie zostanie ale o to chodziło , mamy dom blisko ulicy więc i tak tam nie będę przesiadywać a kwiatki będzie gdzie powiesić ..... , balkon mamy także od podwórka.

co do płytek : obok sypialni chyba zostanie Alabastrino z Tubądzina z resztą łazienek nie ma decyzji jeszcze ,

brałam pod uwagę Braid z Tubądzina

http://html.tubadzin.pl/kolekcja.php?id=255

a na dolną to wogóle pojęcia nie mam.

Pozdrawiam.

Edytowane przez agnie-cha

Heja,

Słuchajcie, czy ktoś z Was rozważał budowę wyspy w kuchni ? Bardzo nam na tym zależy, ale kuchnia wydaje się jakós tak nie ustawna na wyspę. Pr. o wasze opinie.

By the way - bardzo chcielibyśmy mieć możliwośc obejrzenia Edyty na żywo (w budowie lub na gotowo) - czy możemy odwiedzić kogoś z forumowiczów ?

Pozdrawiam

Agnie-cha, a myślisz że wyspa wielkosći 180x100 wejdzie do tej kuchni (wzdłuż) jeśli usunę spiżarnie ? Czy mogłabyś podesłąc mi kilka zdjęć kuchni i spiżarni (plis) ?

Dla mnie największy teraz problem to czy uda sie wstawić wymażoną wyspę do kuchni !

Poza tym widzę, że budujesz mały balkonik u góry od strony ogrodu - ile on bedzie ostatecznie wystawał poza czoło ściany ? Rozumiem, że planujesz tam jakaś poręcz ?

pozdrawiam

• 2 weeks później...

Cisza, u nas zawsze tak śpiąco.

Moim zdaniem fajnie podzielilicie poddasze, też miałam taki zamiar ( wzorując się na bnedykcie 5) ale u nas wejście jest od strony wschodniej i jeden z pokoi dziecięcych byłby ciemnyyyyyyyy że hej ( budujemy lustrzane odbicie projektu)

Jak ściankę wiatrołap/spiżarka przesuniesz w stronę wiatrołapu to myślę, że nieduża wyspa powinna wejść .....

dokładnie jest tak jak pisze agnie-cha - stawki są bardzo podobne od 500- 800 zł - także 1200 zł to ciut za drogo ...

u nas konczą dach :)

jutro wstawiają okna :)

już elektrycy też środek kończą i hyrdaulicy :)

w przyszły czwartek wchodzą tynkarze, a na dniach mają zrobić ,,budowlany alarm'' - póki co siedzi w nocy dwóch łepków :)

a i kominy wymurowane, anteny zainstalowane :)

zastanamialiśmy się nad ochroną przeciw gromową i dalej myślimy czy zakładać agregat prądotwórczy - ale cena powalająca bo dobry, to ok. 15 tys. zł ...