tkorthals 10.08.2010 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 witajcie, i ja z żoną jesteśmy na etapie budowy w Swarzewie koło Władysławowa. Miałem nadzieje się w tym roku wprowadzić ale...swego czasu zrezygnowaliśmy z kredytu i tak pomalutku swoimi środkami budujemy i... stawiamy pomału mury parteru u teściów póki co całkiem nieźle się mieszka, hihi agnie-cha fajnie obmyśliłaś przestrzeń na głównymi drzwiami, także chcielibyśmy tam jakiś balkonik zrobić ... Pozdrowienia tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 10.08.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 (edytowane) Hejka.U nas ten balkonik malusi od frontu, jak dojdzie ocieplenie to praktycznie nic nie zostanie ale o to chodziło , mamy dom blisko ulicy więc i tak tam nie będę przesiadywać a kwiatki będzie gdzie powiesić ..... , balkon mamy także od podwórka. co do płytek : obok sypialni chyba zostanie Alabastrino z Tubądzina z resztą łazienek nie ma decyzji jeszcze , brałam pod uwagę Braid z Tubądzina http://html.tubadzin.pl/kolekcja.php?id=255a na dolną to wogóle pojęcia nie mam. Pozdrawiam. Edytowane 14 Sierpnia 2010 przez agnie-cha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylerr 14.08.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Heja, Słuchajcie, czy ktoś z Was rozważał budowę wyspy w kuchni ? Bardzo nam na tym zależy, ale kuchnia wydaje się jakós tak nie ustawna na wyspę. Pr. o wasze opinie. By the way - bardzo chcielibyśmy mieć możliwośc obejrzenia Edyty na żywo (w budowie lub na gotowo) - czy możemy odwiedzić kogoś z forumowiczów ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 14.08.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 U mnie będzie półwysep, chyba, że zmienię zdanie............................... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylerr 15.08.2010 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Agnie-cha, a myślisz że wyspa wielkosći 180x100 wejdzie do tej kuchni (wzdłuż) jeśli usunę spiżarnie ? Czy mogłabyś podesłąc mi kilka zdjęć kuchni i spiżarni (plis) ? Dla mnie największy teraz problem to czy uda sie wstawić wymażoną wyspę do kuchni ! Poza tym widzę, że budujesz mały balkonik u góry od strony ogrodu - ile on bedzie ostatecznie wystawał poza czoło ściany ? Rozumiem, że planujesz tam jakaś poręcz ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 15.08.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Tylerr : wysłałam wiadomość na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylerr 25.08.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Cisza na forum ja jestem na etapie wyboru architekta. Spotkalem sie tez z geodeta - za mape na potrzeby projektowania (podklad geodezyjny) chce 1200 PLN ! Czy to normalne ? Tkorhals - moze jakies zdjecia pokazesz ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 25.08.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Cisza, u nas zawsze tak śpiąco.Moim zdaniem fajnie podzielilicie poddasze, też miałam taki zamiar ( wzorując się na bnedykcie 5) ale u nas wejście jest od strony wschodniej i jeden z pokoi dziecięcych byłby ciemnyyyyyyyy że hej ( budujemy lustrzane odbicie projektu) Jak ściankę wiatrołap/spiżarka przesuniesz w stronę wiatrołapu to myślę, że nieduża wyspa powinna wejść ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggys 25.08.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 ja się nie odzywam, bo w sumie Edytki nie buduję ale konczą nam dach, w międzyczasie instalacje elektryczną i wod-kan robią, a w piatek wstawiaja okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggys 25.08.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 za mape na potrzeby projektowania (podklad geodezyjny) chce 1200 PLN ! Czy to normalne ? pozdrawiam ja płaciłam 600 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 26.08.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 meggys : ale odzywać się możesz a nawet powinnaś , trochę rażniej by nam było ....... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylerr 26.08.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 ja płaciłam 600 zł meggys - a dawno to było ? mój geodeta sam mi mówi, że może mi dac namiar na kogoś kto zroi to za 500 ale to bedzie tylko kopia mapy zasadniczej a nie mapa z warstwownicami, naniesionymi mediami, i najbliższą okolica działki.. Jak to było u Ciebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 26.08.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 My też płaciliśmy coś ok 500, chyba, że da Ci 20 egzemplarzy........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylerr 26.08.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 My też płaciliśmy coś ok 500, chyba, że da Ci 20 egzemplarzy........... I mieliście wszystkie media na mapie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 26.08.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 tak, mamy kilka dni temu wyrabialiśmy aktualne mapy z naniesionymi nowymi mediami , budujemy dom w miejscu starego i wszystkie podłączenia nowe: gaz , prąd, kanaliza .Może w Twojej części Polski takie stawki "obowiązują"..... tych co te mapki robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 26.08.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Czekaj , czekaj zaraz zobaczę ..............Tak nazywa się to : kopia mapy zasadniczej do celów projektowych .Cały czas podczas budowy posługiwaliśmy sie tymi mapami i nikt nie żądał map z innym tytułem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggys 26.08.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 dokładnie jest tak jak pisze agnie-cha - stawki są bardzo podobne od 500- 800 zł - także 1200 zł to ciut za drogo ... u nas konczą dach jutro wstawiają okna już elektrycy też środek kończą i hyrdaulicy w przyszły czwartek wchodzą tynkarze, a na dniach mają zrobić ,,budowlany alarm'' - póki co siedzi w nocy dwóch łepków a i kominy wymurowane, anteny zainstalowane zastanamialiśmy się nad ochroną przeciw gromową i dalej myślimy czy zakładać agregat prądotwórczy - ale cena powalająca bo dobry, to ok. 15 tys. zł ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 27.08.2010 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 U nas instalacja przygotowana do podłączenia agregatu i solarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggys 27.08.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 agnie-cha i my zrobimy tak samo a czy macie odkurzacz centralny??? bo ja myślę intensywnie, ale dzisiaj dostałam ofertę i wychodzi jedyne 3300 zł !!! jakoś tak dużo mi się wydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 27.08.2010 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Instalacja zrobiona .Obecnie używam od 4 lat i jestem zadowolona , jedyne co mogę powiedzieć to trzeba przewidzieć miejsce na przechowywanie rury , przeznaczam na to kawałek miejsca pod schodami z drzwiczkami od strony holu aby było zawsze pod ręką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts