Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

kochani

Proponuję zwróicić uwage na przejście z holu do kuchni tam jest taki mały korytażyk który na obrazku wygląda na mały ale w rzeczywistości jest długi i wąski i ta cześc wogóle nie jest wykorzystana teraz zrobiłabym inaczej jakis barek na scianei w jadalni albo przeniosłabym komin i nie robiłabym spiżarni szkoda troche takiej ładnej kuchni zagradzac takim korytażem, ale w moim przypadku jest już za poźno:cry: :cry:

Pozdr

• Odpowiedzi 713
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hej,

szalenstwo cen sie nie konczy - wczoraj wstepnie nastepna ekipa wycenila na 320tys za stan surowy otwarty, twierdzac ze ceny 1600-1800zl za m2 sa jak najbardziej ok. W gazecie znalazlem ogloszenie ze robia juz za 2200zl/m2... Jednak nadzieja odzyla, gdyz z polecenia znajomego mam nastepna ekipe, ktora ma normalne ceny tzn wstepnie jest to ok 180tys.

Jesli chodzi o korytarzyk do kuchni to go troszke skrocilem, ale jak to bedzie w rzeczywistosci to sie dopiero okaze. Okienka w garazu likwiduje.

Taka mala ciekawostka, mam projekt w wersji elektronicznej (pliki CADa) :) - chyba dostalem przez przypadek, bo jak o to prosilem to mi nie przyslali. Wciaż czekam na projekt wentylacji z rekuperatorem.

Odnosnie stali to przeliczylem metry biezace (z projektu) na kg i wyszlo ponad 3 tony (fi6 - 1314kg, fi16 - 939kg, fi12 - 876kg i fi8 36kg) - co wg cen jakie znalazlem na internecie daje jakies 7200zl.

U mnie dojdzie jeszcze stal zamiast slupka na strychu nad garazem.

pozdrawiam

Jeżeli chodzi o stal to nasz majster wyliczył, że trzeba narazie 1 tone i wcześniej na zbrojenie fundamentu kupowaliśmy, także radze się poradzic ile faktycznie tej stali trzeba bo z projektami różnie bywa! :evil: 3 tony to już niezła ilość

nasz dom wyszedł o 10 cm dłuższy i szerszy niż jest w projekcie nieźle co!? :o

Macie jakis pomysł na słup na podcieniu u mnie będzie robiony z cegły ale trochę sie tego obawiam :cry:

A dlaczego nad garażem bedzie ze stali nie wystarczy drewniany mały słupek!??

czekam na dalsze wieści i życzę powodzenia w szukaniu ekipy(dobrej)! :wink: :D

Agnieszka ja tylko czytam, czytam... notuje, zbieram informacje - znowu się powtórzę - super, że juz się budujesz - będziecie szybciej mieli swój domek - a my skorzystamy na dobrych radach :D A powiedz mi, czy jakby mój mąż był kiedyś w twoich okolicach - mógłby zerknąć na budowę??? Bo on non stop w rozjazdach po całej Polsce :lol: a ja biedna kura domowa z dziećmi siedzę w domu :lol:

Witam serdecznie a oto i kolejne zdjęcia!

http://images21.fotosik.pl/347/a629aa8e8460c3damed.jpg

http://images21.fotosik.pl/347/5899015363e93d82med.jpg

Przepiękny podcień!jak teraz na to patrze to tak tego mało zobaczycie dalej!!

http://images20.fotosik.pl/402/86f30e7bf03dd381med.jpg

http://images20.fotosik.pl/402/515bdafb92471ad2med.jpg

Reszta jutro bo po czyszczeniu cegły wszyscy padamy z nóg!! :D :wink:

Kochani

Wiecha juz stoi!ściany skończone, od poniedziałku jedziemy dalej.

Panowie wzieli się za słup ale ciężko im to idzie, chyba nie maja koncepcji!

Już niedługo strop, jejku jak to wszystko szybko się dzieje :o :o

A jeszcze w sierpniu nasze wesele :D :D :wink:

Dużo tych emocji!! :roll:

pozdrawiam

Acha i jeszcze jedno

Jak juz stoją ściany to korytarzyk w kuchni okazał się nawet fajny więc chyba zostanie na swoim miejscu :wink:

Edytka jest poprostu idealna nic w niej nie zmienie :wink:

Gdybym wcześniej wiedziała, że to tak będzie wyglądało to nigdy nie miałabym co do niej wątpliwości a przyznam że były takie czasami. :oops:

Zobaczym,y jeszcze jaka będzie góra :wink: :wink:

pozdr

Niestety dostalem na razie tylko jedna wycene (i to bez dachu):

45.6tys robocizna, 82tys materialy - czyli 127.6tys razem (budowa z solbetu bo silki ponoc dostac nie sposob).

Własciwie to mi pasuje tylko, ze ekipa od dachu (ponoc jedna z lepszych) chce duzo - wstepnie 100zl od m2 za sama robote... w rozmowie telefonicznej dowiedzialem sie ze dach powinienem liczyc ok 280zl za metr.. cholernie drogo - bo m2 jest ok 360... Ma ktos moze dokladne wyliczenie ile tego dachu w wersji oryginalnej jest? Bo pracownia MG nie reczy za dokladnosc informacji w projekcie, na stonie maja co innego, w projekcie co innego, a co ktos mi liczy to takze ma inny wynik.

Obi,

według wycen i zamówienia które zrobiłem dachu jest 342 m2 wliczając w to okna i kominy.

Wyceny miałem 3, wszędzie prawie tyle samo m2.

jak chcesz moge ci przesłać z ruppceramiki.

Ja już zapłaciłem za Creatona, za 3 tygodnie bedzie na placu...

a pozwolenia na dal ni ma :-?

ps. robicie deskowanie pod ceramike?

Z tego co wiem Creaton to bardzo dobre dachówki

My zamówiliśmy MZ3 czerwien winna glazura

kolor między wiśnia a brązem :)

cena za cały dach 32 tyś.

za około 2 tygodnie bedzie już:), żeby tak szybko można było pozwolenie załatwić.... ehhhh polska biurokracja :evil:

No a z tym deskowaniem to jestem totalnie skołowany, każdy radzi inaczej a jak człowiek sie nie zna to jak podjąć decyzje...