Obi 26.06.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Potraktujcie to humorystycznie - dostalem takie oferty na dachowki na Edyte bez okien z akcesoriami (wersja bez zmian): - TROST (angobowana szlachetna) -brutto 42841.17 zl - Creaton Futura (glazura winna) - brutto 58005.46 zl Z innej huirtowni jeszcze nie wzialem - wiem tylko ze ilosc metrow dachu jaka wyliczyli to 424m2 (a daszek mam powiekszony max o jakies 27m2) !!! Wiec szukam spokojnie dalej.. Oferty na wentylacja mechaniczna z rekuperatorem: elektra.pl -> 19580zl netto z montazem rekuperatory.pl -> 23800-25300zl netto z montazem lindab.pl -> 13783.27 netto bez montazu Szukam dalej.. A pozwolenia nadal nie mam (drugi termin minal - obiecuja ze w srode bedzie). Ale sie dzis nie przejmuje (mam urodziny). I w koncu znalazlem sobie dobrego kierownika budowy (750zl/miesiac) z ktorym mozna sie normalnie dogadac - a gadalem juz przy okazji ekip z tyloma roznymi ludzmi.. oj, ciezko nieraz bylo.. moj kolega okreslil to jako takie naprawde "ciekawe" doswiadczenie pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggys 26.06.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Obi - to WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO z okazji urodzinek a bardzo jestem wdzieczna za wszelkie wyceny, bo będę wiedziała mniej więcej od czego zacząć liczenie Agnieszko - fajnie masz z tym lipcowym stropowaniem u nas dalej cisza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka11 27.06.2007 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Witam serdecznie Również zyczę WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z tymi urzędami to tak jest na wszystko trzeba czekać Moja dachóweczka już prawie zamówiona Erlus niemiecka firma kolor kasztan z oknami dachowymi drewaninymi jedno do łazienki plastikowe, folia, wszelkie dodatki+ rynny plastikowe w kolorze miedzianym 53800 bez robocizny za robocizne jakies 15000 także myślę, że nie jest tak źle dostawa ma byc za dwa tygodnie! Niedługo ruszamy już nie moge się doczekać! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Obi 27.06.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Dzięki za życzenia! z tym dachem to jednak nadal nie wyjaśniłem jak to jest. Oferte dostalem na 365m2. Jednak skłaniam się raczej w stronę tych 424m2 (394m2 bez moich zmian). Dlaczego? bo mi gwarantują odbiór tego co zostanie po tych samych cenach co kupowałem, a jakby zabrakło to miałbym większy problem. W dodatku ceny jednostkowe mniejsze niz przy tych ofertach na 365m2. Roznica w metrach spora bo np taka folia (czyli membrana) dachowa wacha sie od 420m2 do 525m2. Na 424m2 mam takie oferty brutto: -CREATON kera phanne glazura 49.4tys zl -CREATON MZ3 winna glazura 43.8tys zl -CREATON futura angobowana 46.6tys zl Do tego akcesoria dachowe 11.2 tys zl. Rynny tytan-cynk to wydatek brutto 7250zl Moze rozwaze plastikowe.. sam nie wiem. Za robocizne bede musial zaplacic jakies 92zl za m2 (lacznie z rynnami itp itd) wiec bedzie ok 40tys zl.. Do tego wiezba... chyba jakies 12tys.. jeszcze sprawdze. Potem ocieplenie.. oj drogi ten dach.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka11 28.06.2007 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witam Faktycznie nasz daszek to spory wydatek, ale myslę, że będzie wyglądał pięknie! Wczoraj zamówiliśmy więźbe dachową 800 zł netto za kubik a będzie ok 20 kubików. Pan powiedział, że takiego dachu to on jeszcze nie widział Z więżbą tez był problem bo te tańsze tartaki oferowały zrobienie dopiero na październik a to już niestety tochę poźno. Ale juz zamówiona i będzie za dwa tygodnie. Okna dachowe przyjadą za dwa tygodnie a strop jednak dzisiaj! Dzisiaj też stal i cement i jeszcze porotherm 8 i z tym jak narazie jest najwiekszy kłopot bo nigdzie nie można dostać takiego rozmiaru ale będziemy szukać dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 30.06.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 witam mam do was prośbę, co prawda wybraliśmy z mężem inny projekt, ale jesteśmy na podobnym etapie realizacji . powiedzcie proszę czy słyszeliście coś o dachówce TROST - nasza hurtownia bardzo nas na nią namawia, ale jak dotąd nie znaleźliśmy nikogo kto miałby to na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka11 03.07.2007 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Witam serdecznie Ja niestety o takiej dachówce nie słyszałam ale zamówiliśmy rownie mało znaną a podobno bardzo dobrą ERLUS niemiecka firma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 04.07.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 dzięki - chyba się zdecydujemy na tą dachówką, bo wygląda naprawdę dużo lepiej niż BRAAS - nie w kategorii koloru tylko wykończenia; zamki lepiej dolane, równiejsza jakaś może będzie dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Obi 04.07.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 kajon-ka: na TROSTa dostalem oferte - widzialem jakas pojedyncza dachowke ale zupelnie sie na tym nie znam. W sieci cos szukalem ale jesli dobrze pamietam to raczej opinie byly niezbyt pochlebne (ale tez stare). Moj wykonawca stanu surowego poinformowal mnie, ze sie nie podejmuje budowy - murarze sie nie wyrabiaja i do tego chca zwolnic tempo.. Załamka totalna.. jednak w ostatniej chwili (w ten sam dzien zaczalem rozpytywac) dostalem kontakt do kolejnej ekipy ktora sie podejmie (czekam na oferte) i jest w stanie rozpoczac juz za 2 tygodnie budowe i do tego skonczyc wczesniej niz poprzednia ekipa. Licze ze jakos to wyjdzie. W dodatku chyba zmienie wykonawce od dachu (nowa ekipa wspolpracuje z kims innym - ktory jest jakies 20% tanszy ale ponoc tak samo solidny i moze rozpoczac wczesniej). Generalnie zaczynam sie powoli uodparniac na "przygody" zwiazane z budowa.. czlowiek zbyt latwo moze stracic nerwy.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka11 05.07.2007 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Jeśli chodzi o budowe to dokładnie trzeba wrzucic na luz bo o zwykłe gwioździe może się rozpetać wojna! Nagle okazuje się, że czegos brakuje ty lecisz jak szalony a to będzie potrzebne jasne a le za kilka dni tak właśnie to jest wszyscy sa bardzo kompetentni. Nawet lekarze bez badań potrafią wydać diagnoze!! Także trzeba się uzbroić w cierpliwość Wierzę, że ci się uda i może nawet mnie dogonisz!! U nas strop powoollliii powstaje no ale tak to jest jak się pracuje od 8.30 do 14 Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka11 09.07.2007 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Kochani Mamy już prawie gotowy strop w czwartek lub piatek będziemy zalewać chłopaki męczą się ze zbrojeniem i niestety pogoda nie zabardzo dopisuje, ale będzie dobrze! Później postoji kilka dni i pięterko Przywieżli już okna dachowe Roto z roletkami wewnetrznymi gartis bardzo fajne. Więźba przyjedzie 16 lipca i jedziemy dalej Wkrótce nastepne zdjęcia!! A co u was słychać!??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Obi 19.07.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Witam, ja wreszcie ruszyłem - mam pozwolenie, mam podpisaną umowę z ekipą na stan surowy bez dachu (48tys za robociznę), humus zdjęty, dziś kopią dalej trochę silki juz na placu, pręty tez, były małe klopoty z deskami szalunkowymi ale juz rozwiązane (500zl za kubik), no i za geodetę wyszło 450zl. Kłopot z dachem - bo ekipa na razie tylko gada, że bedą robić, a za bardzo do podpisywania umowy nie pała.. a choćby wieźbę czy dachówki to już bym musiał zamawiać.. W kazdym bądź razie póki co jestem dobrej mysli, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka11 19.07.2007 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 To gratuluję U nas juz strop zalany schnie sobie Musimy niestety duzo lac bo jest bardzo gorąco!! Życze powodzenia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka11 19.07.2007 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 A więc zapraszam do oglądania i zachęcam do zmaieszczania swoich zdjęćhttp://images25.fotosik.pl/31/303597d55d028a17med.jpghttp://images26.fotosik.pl/31/55f4543a9f0a0578med.jpghttp://images26.fotosik.pl/31/c670dd49725c24d8med.jpghttp://images26.fotosik.pl/31/59d7199ebe6442bemed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka11 19.07.2007 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 http://images23.fotosik.pl/31/629fd3cb82b25fe7med.jpghttp://images26.fotosik.pl/31/775f680379f20c22med.jpghttp://images27.fotosik.pl/32/1a10281a1c1aa8ebmed.jpghttp://images27.fotosik.pl/32/9a8466aa4258f964med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 20.07.2007 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Agnieszko fajnie, że masz już strop Do mnie dziś wchodzą znów murarze robić szczyty bo wieźba już stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarak 20.07.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Moze ktoś wie dlaczego firma MGProjekt nie ma na swojej stronie forum na którym mogliby budujący wymieniać informacje ,może sie czegoś obawiają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 23.07.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Nie wiem czemu nie ma forum. Wiem natomiast, że projekty tej firmy nie są dopracowane. Tak jest z moim Przestronnym i tak samo wygląda projekt Zacisze , który realizuje siostra. Jesteśmy zawiedzione.Zestawienie drewna na więźbę nie zawiera wszystkich elementów. Są za to jakieś inne które do niczego nie pasują Niektóre murłaty nie są ujete w zestawiniu a jedynie... narysowane na projekcie. Musieliśmy załatwiać w ostatniej chwili belki bo cieśle stali Jak do tej pory narzekają murarze i cieśle. Kierownik budowy się dziwi. Ciekawe co będzie dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Obi 23.07.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Moge niestety tylko potwierdzic - w zestawieniu wieźby dla Edyty nie zostały uwzględnione np takie pozycje jak łaty i kontrłaty - nie wspomne o podbitce/nadbitce itp, a czy to co uwzględniono się zgadza jeszcze nie wiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 23.07.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Łaty to pikuś Ja nie miałam wszystkich murłat i belki kalenicowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts