Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Co do DGP z wymuszonym nadmuchem zimnego powietrza - rozmawiałem z kilkoma instalatorami i wszyscy patrzyli na mnie jak na ufoludka, nikt chyba nie umie czegoś takiego zrobić a wynika to podobno z konstrukcji wkładów. Nieznam się na tym, jak kupiłem tak sprzedaję, jeśli ktoś mógłby podsunąć konkretne rozwiązanie dla wkładu Jotul Harmony to byłbym wdzięczny, bo "dzięki" brakowi tynkarzy jeszcze mogę wiele zmienić. Na razie jest opcja grawitacyjnej DGP, głównie ze względu na koszt turbiny i buczenie. Gdyby sprawę dało się załatwić zwykłym wiatraczkiem zamkniętym w piwnicy to to jest zupełnie inna rozmowa 8)
  • Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nasza turbina nie buczy - jest "zamknięta" na strychu i NIC nie słychać, tylko szum powietrza w kanałach. Mamy bardzo wrażliwy słuch, paru muzyków w domu - i nic... Nie powiem Ci, ile kosztowała, nie pamiętam, kiedyś była na stronie sklepu Panka w MIchałowicach: http://www.kominy.wamm.com.pl/cennik.html

ale teraz strona jest aktualizowana i nie znalazłam jej. Kosztowała trochę mniej niż w tym cenniku (upust wykonawcy).