jacekm22 12.11.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Znalezion W przyszłym roku nie będzie natomiast zapowiadanego wcześniej przez resort finansów zrównania akcyzy na olej napędowy i opałowy. Z wyjasnień wicepremier wynika, że powodem jest nieuchwalenie przez Sejm odpowiednich rekompensat. Być może zrównanie stawek nastąpi na początku następnego sezonu grzewczego - powiedziała Zyta Gilowska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekm22 12.11.2006 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Znalezione na stronie WP: W przyszłym roku nie będzie natomiast zapowiadanego wcześniej przez resort finansów zrównania akcyzy na olej napędowy i opałowy. Z wyjasnień wicepremier wynika, że powodem jest nieuchwalenie przez Sejm odpowiednich rekompensat. Być może zrównanie stawek nastąpi na początku następnego sezonu grzewczego - powiedziała Zyta Gilowska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa i aleksander 12.11.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Co sie odwlecze to nie uciecze!I tak i tak dostaniemy w tylek tylko tyle ze troche pozniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukol-bis 12.11.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Jestem gorącym zwolennikiem zlikwidowania mafii paliwowej i zrównania akcyzy na olej opałowy i napędowy. Mam nadzieję, że wszyscy mnie poprą i sprawa pójdzie dalej do najwyższych władz, miłościwie na panujących. Proponuję tylko małą zmianę w stosumku do projektw rządowych: Zrównajmy poziom akcyzy oleju napędowego do wielkości na olej opałowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Smiem twierdzić, że przy takim zrównaniu akcyzy z dnia na dzien zniknie mafia paliwowa i wszyscy użytkownicy kotłów olejowych będą spać spokojnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekm22 12.11.2006 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Jestem gorącym zwolennikiem zlikwidowania mafii paliwowej i zrównania akcyzy na olej opałowy i napędowy. Mam nadzieję, że wszyscy mnie poprą i sprawa pójdzie dalej do najwyższych władz, miłościwie na panujących. Proponuję tylko małą zmianę w stosumku do projektw rządowych: Zrównajmy poziom akcyzy oleju napędowego do wielkości na olej opałowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Smiem twierdzić, że przy takim zrównaniu akcyzy z dnia na dzien zniknie mafia paliwowa i wszyscy użytkownicy kotłów olejowych będą spać spokojnie. Pozdrawiam Nie wiem czy beda spac spokojnie ... Placac drozej !!!! Zwrot akcyzy moze zajac pare miesiecy .... Nalezalo NA SAMYM poczatku zrownac akcyzy , zachowujac prawo zakupu np 3000 lirow oleju bez akcyzy wlascicielom domow opalanych olejem , ktorzy przedstawia oryginal faktury zakupu pieca olejowego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukol-bis 12.11.2006 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Tego się obawiałem.jacekm22 chodzi mi o obniżenie ceny oleju napędowego do poziomu oleju opałowego, a nie odwrotnie, poprzez zrównanie akcyzy.Można równać do wyższej ceny, lub do niższej. Ja namawiam do tej drugiej opcji.Pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekm22 12.11.2006 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Tego się obawiałem. jacekm22 chodzi mi o obniżenie ceny oleju napędowego do poziomu oleju opałowego, a nie odwrotnie, poprzez zrównanie akcyzy. Można równać do wyższej ceny, lub do niższej. Ja namawiam do tej drugiej opcji. Pozdarwiam Takie zrownanie akcyzy w dol raczej niemozliwe - solidarna ( socjalistyczna ) Polske trzeba z czegos finansowac ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts