Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czerwono-czarna łazienka???

rafgrzeg

Recommended Posts

Razem z żona planujemy zrobić remont jednej łazienki i wpadł nam pomysł na zrobienie łazienki w kolorze czerwony z wstawkami czarnych kafli....zamiast okna....luksfery....i tu pojawia sie pytanie i prosba czy ma ktos fotki czerwonych łazienek....bo lubie takie zestawienie kolorystyczne, ale moze w praktce takie łazienki nie są przyjemne....jesli ma ktos zdjecia prosze o wklejanie badz odnosniki...dzieki...

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To moze być wielce oryginalne, ale ciekawe. :D

Tylko że te lukswery zamiast okna? :o :o :o

W pokojach też?

juz tłumacze czemu luksfery...jest to okno zrobione prze poprzednich właścicieli w granicy działki, tzn. patrze juz na działkę sąsiada....z obecnym właścicielem nie ma problemu (pomijam fakt ze patrze na składowisko drzewa do kominka które sasiad ma za moim oknem :evil: ), ale kto wie co bedzie gdy własciciel sie zmieni (chociaz okno ma ze 40 lat !!!)

więc tak to sobie wymyśliłem :p chociaz nie wiem czy słusznie :roll:

Też lubię to zestawienie, ale tak łazienka musi byc dobrze doświetlona, bo będzie dość ciemna..

Nefer ma racje - przy tych kolorach.

A swiatło dzienne w łazience - to skarb (zwłaszcza tam - jak robisz make up) :D

Jeśli z sąsiadem w porządku, to są b. ładne drobniutkie, kolorowe żaluzje które odpowiednio ustawione wpuszczają swiatło a zasłaniaja widok.

Wiem - bo ma takie (niebieskie - bo łazienka granatowo-niebieska).

Może być ciekawie, na pewno będzie oryginalnie... Popieram takie pomysły, bo sam mam dosyć łazienek beżowo- brązowych, które spotyka się w co drugim domu. Dlatego moja jest wiśniowo- kremowa- zdjęcia, trochę już nieaktualne, w tym wątku: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=72211&highlight=

To moze być wielce oryginalne, ale ciekawe. :D

Tylko że te lukswery zamiast okna? :o :o :o

W pokojach też?

juz tłumacze czemu luksfery...jest to okno zrobione prze poprzednich właścicieli w granicy działki, tzn. patrze juz na działkę sąsiada....z obecnym właścicielem nie ma problemu (pomijam fakt ze patrze na składowisko drzewa do kominka które sasiad ma za moim oknem :evil: ), ale kto wie co bedzie gdy własciciel sie zmieni (chociaz okno ma ze 40 lat !!!)

więc tak to sobie wymyśliłem :p chociaz nie wiem czy słusznie :roll:

Ja odradzam z luksferów, bo czasami jednak trzeba przewietrzyć łazienkę! Jak masz okno to dobrze jest z niego korzystać. U mnie w firmie były luksfery, a aż się prosiło o normalne okno.

cała czerwona byłaby za bardzo przytłaczająca, ja zdecydowałam się na pojedynek trzech kolorków, jedna ściana czerwona, druga szara, a trzecia, sufit i podłoga biała, już się robi i mam nadzieję że się w tym tygodniu zrobi, zaczyna to wyglądać mniej więcej tak

http://images4.fotosik.pl/199/71eecb6252f13094m.jpg' alt='71eecb6252f13094m.jpg'>

Okno jak najbardziej! Ostatnio na forum widziałam takie okno z szyba jakby zmrożoną, zamarzniętą. Przepuszcza światło, a niewiele widać. Okno było zamawiane własnie z taka szyba.

Natomiast miałam kiedyś białą podłogę w łazience. Horror! Nigdy więcej! Chyba, że ktoś jest pedantem i nie ma w domu brunetów (brunetek, szatynek, szatynów) oraz psów. :evil: