chriso 26.04.2003 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2003 Prosba do budujacych sie w okolicach Wrocławia. Podzielcie sie doswiadczeniami, ktore sklady budowlane (sklepy) byly najbardziej przyjazne dla Waszych kieszeni? Ja bede sie budowal w gminie Czernica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 26.04.2003 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2003 Ja kupuję w cegielni WIKA w Pęgowie. W zasadzie wszystko można u nich kupić najtaniej. Daj namiar na priv. to mogę przesłać ci tel. i nazwisko sprzedawcy [ Ta wiadomość była edytowana przez: pawel_l dnia 2003-04-26 19:59 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 28.04.2003 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 a gdzie dokladnie budujesz ? Bo ja jak widać w Dobrzykowicach.Co do Hurtowni to Builder II (boczna A Krajowej) ma dość dobre ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 28.04.2003 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Generalnie wszyscy są tak samo otwarci na wspolprace i schodzą z cenami do tego samego poziomu. O konkretnym zakupie w konkrentej hurtowni zadecydowalo w moim przypadku jakby wieksze zaangazowanie w chec sprzedaży towaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 28.04.2003 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Konkretnie to w Świętej Katarzynie.Builder II też rozważałem, ale ze względu na zmianię Porothermu na MAXa zmieniłem na WIKę. B. tanio maja strop, z pustakami keramzytowymi mam za cenę żużlowych w Builderze. Tanio mają też dachówkę (ja biorę Unibet). Max25 po 1.69 netto. Ale np. cement mają nie najtańszy. Generalnie trzeba kontrolować ceny. Ja biorę od nich z grubsza wszystko, liczę że na koniec jeszcze coś wytarguję za obrót. Wszystkie ceny z transportem. [ Ta wiadomość była edytowana przez: pawel_l dnia 2003-04-28 14:38 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ez 28.04.2003 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 ja też skorzystam z porad budujemy się w Kamieńcu Wrocławskim (tz. właśnie zaczynamy), gdzie najtaniej beton na fundamenty i bloczki fundamentowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chriso 28.04.2003 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 ja bede sie budowac w Nadolicach Wielkich, a wiec za Dobrzykowicamico dobrego/zlego mozecie powiedziec o Ryczkowskim (zaraz za Kamiencem)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 28.04.2003 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Mogę polecić Vigma-Berg w Wysokiej.Kupowałem tam Ytong, Unibet i bloczki betonowe Kaczmarka. Wszystko z transportem i darmowymi wycenami pod konkretny projekt. PozdrowionkaMetal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 28.04.2003 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Z tym tanim betonem i bloczkami to radzę uważać. Mam na budowie wylany beton B15 i beton B15. Radzę kupować w betoniarniach, które komputerowo zadają składniki, np Berger na Szczecińskiej, ostrzegam przed betoniarnią na Strzegomskiej (nie pamiętam nazwy) Bloczki betonowe przywieźli mi z Góry, bo taniej. Jak majster wbił w nie gwoździe, chłopcy pojechali całym zestawem do domciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 28.04.2003 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Metal - podaj jakiś telefon - interesuje mnie Unibet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pingo 29.04.2003 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 Jak chcesz mieć tanio to przed każdym większym zakupem obdzwoń wszystkie duże hurtownie. Nie ma takiej która wszystko ma najtaniej. Ja praktycznie każdy duży zakup robiłem w innym składzie. Żadne deklaracje typu "biorę u was wszystko", chyba że decyduje wygoda a nie ekonomia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 29.04.2003 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 pawel_ltelefon do Vigma-Berg: 311-22-90. Możesz coś wspomnieć o budowie w Królikowicach, to może ...Brałem też u nich okna dachowe Fakro. PozdrowionkaMetal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.05.2003 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 Witam! Ja zrobiłem tak: w sprawie wiekszych zakupów: bloczki fundamentowe, sciany, stropy...sam pozbierałem oferty po hurtowniach. Potem obnizyłem je o około 5 procent. Takie ceny podałem swojemu wykonawcy na zasadzie jak pa znajdzie taniej przy dobrej jakości to proszę bardzo kupować samemu. Jak wiadomo wykonawcy maja swoje układy w hurtowniach. Obie strony zarabiaja w zalezności na jakiego inwestora trafią. W moim przypadku praktycznie zawsze był najtanszy jak go przyciskałem. Tak więc wykonawca potarguje się za nas tylko my musimy wiedzieć jakie są ceny zeby nie dac sobie wcisnąć ceny z "bliżej nie okreslonym dużym rabatem" Przykład:Bloczki z Długołęki 15 cm: cena u producenta 2,56, po rabacie było 2,49... ja podałem cenę wykonawcy 2,40.... on powiedział , że ma bloczki po 2,35....ile na tym zarabia nie interesuje mnie wazne , że ja mam taniej niżbym sam negocjował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 08.05.2003 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 Polecam betoniarnię WIKA Pęgow,a szczególnie ich gruszkę do betonu z podajnikiem.Ceny niższe jak we W-wiu,a ten podajnik-transporter,to nieoceniona zaleta,dzisiaj tego doświadczyłem,9m3szybko,sprawnie i z jednego stanowiska w każde miejsce budynku /posadzka/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chriso 08.05.2003 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 z Pegowa troszku daleko do mnie, co sadzicie o Sanbecie? i jeszcze jedno: z ktorego tartaku braliscie drewno na wiezbe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 08.05.2003 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 Chriso, jeśli masz dużo czasu, możesz pokusić się o kupno drewna w lesie i oddania go do przetarcia. Trzeba uważać by Cię w tartaku nie oszwabili. Oszczędność ok. 25% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 08.05.2003 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 mc, co to za maszyna? Czy to miksokret? (taka długa giętka rura ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 09.05.2003 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 Długa,giętka rura to pompa za przyjazd ktorej kasują oddzielnie.To wygląda inaczej.Taśmociąg,w czasie transportu zlożony nad gruchą,roboczo rozkłada się,chyba ma dwa przeguby,zasięg 12-15m.Beton można podac w kazde m-sce.We W-wiu jest kilka takich urządzeń.W ub.r. widziałem wylewany tym podajnikiem strop nad parterem.Za małą chwilę wszystkie szanujące się betoniarnie będą musialy mieć te auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sroka 11.05.2003 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2003 On 2003-04-29 21:30, Metal wrote: pawel_l telefon do Vigma-Berg: 311-22-90. Możesz coś wspomnieć o budowie w Królikowicach, to może ... Brałem też u nich okna dachowe Fakro. Pozdrowionka Metal Metal, o co chodzi z tą budową w Królikowicach? Bo ja się tam buduję. Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 11.05.2003 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2003 chriso polecam tartak w Prusach koło Łagiewnik .Nazwa firmy Bek i syn .Dekarze byli bardzo zadowoleni z jakości drewna.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts