Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie kupować we Wrocławiu

chriso

Recommended Posts

• Odpowiedzi 173
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Konkretnie to w Świętej Katarzynie.

Builder II też rozważałem, ale ze względu na zmianię Porothermu na MAXa zmieniłem na WIKę. B. tanio maja strop, z pustakami keramzytowymi mam za cenę żużlowych w Builderze. Tanio mają też dachówkę (ja biorę Unibet). Max25 po 1.69 netto. Ale np. cement mają nie najtańszy. Generalnie trzeba kontrolować ceny. Ja biorę od nich z grubsza wszystko, liczę że na koniec jeszcze coś wytarguję za obrót. Wszystkie ceny z transportem.

[ Ta wiadomość była edytowana przez: pawel_l dnia 2003-04-28 14:38 ]

Z tym tanim betonem i bloczkami to radzę uważać. Mam na budowie wylany beton B15 i beton B15. Radzę kupować w betoniarniach, które komputerowo zadają składniki, np Berger na Szczecińskiej, ostrzegam przed betoniarnią na Strzegomskiej (nie pamiętam nazwy)

Bloczki betonowe przywieźli mi z Góry, bo taniej. Jak majster wbił w nie gwoździe, chłopcy pojechali całym zestawem do domciu :smile:

Witam!

Ja zrobiłem tak: w sprawie wiekszych zakupów: bloczki fundamentowe, sciany, stropy...sam pozbierałem oferty po hurtowniach. Potem obnizyłem je o około 5 procent. Takie ceny podałem swojemu wykonawcy na zasadzie jak pa znajdzie taniej przy dobrej jakości to proszę bardzo kupować samemu. Jak wiadomo wykonawcy maja swoje układy w hurtowniach. Obie strony zarabiaja w zalezności na jakiego inwestora trafią. W moim przypadku praktycznie zawsze był najtanszy jak go przyciskałem.

Tak więc wykonawca potarguje się za nas tylko my musimy wiedzieć jakie są ceny zeby nie dac sobie wcisnąć ceny z "bliżej nie okreslonym dużym rabatem"

Przykład:

Bloczki z Długołęki 15 cm: cena u producenta 2,56, po rabacie było 2,49... ja podałem cenę wykonawcy 2,40.... on powiedział , że ma bloczki po 2,35....ile na tym zarabia nie interesuje mnie wazne , że ja mam taniej niżbym sam negocjował.

Polecam betoniarnię WIKA Pęgow,a szczególnie ich gruszkę do betonu z podajnikiem.Ceny niższe jak we W-wiu,a ten podajnik-transporter,to nieoceniona zaleta,dzisiaj tego doświadczyłem,9m3szybko,sprawnie i z jednego stanowiska w każde miejsce budynku /posadzka/.

Długa,giętka rura to pompa za przyjazd ktorej kasują oddzielnie.

To wygląda inaczej.Taśmociąg,w czasie transportu zlożony nad gruchą,roboczo rozkłada się,chyba ma dwa przeguby,zasięg 12-15m.Beton można podac w kazde m-sce.We W-wiu jest kilka takich urządzeń.W ub.r. widziałem wylewany tym podajnikiem strop nad parterem.Za małą chwilę wszystkie szanujące się betoniarnie będą musialy mieć te auta.

On 2003-04-29 21:30, Metal wrote:

pawel_l

telefon do Vigma-Berg: 311-22-90. Możesz coś wspomnieć o budowie w Królikowicach, to może ...

Brałem też u nich okna dachowe Fakro.

Pozdrowionka

Metal

Metal, o co chodzi z tą budową w Królikowicach? Bo ja się tam buduję.

Rafał