Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie kupować we Wrocławiu

chriso

Recommended Posts

• Odpowiedzi 173
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Beton B-20 na ławy i B-15 na płytę parteru kupowałam w Abecie. Zamawiałam u ich przedstawiciela, jeśli ktoś jest zainteresowany, to mogę podać namiary na priva. Przyjeżdżają punktualnie. Byłam bardzo zadowolona z całości obsługi.Przy ilości ponad 12m3-pompa gratis. Beton ponoć bardzo dobry, mój kierownik budowy jest b.zadowolony.

On 2003-05-11 15:36, sroka wrote:

On 2003-04-29 21:30, Metal wrote:

pawel_l

telefon do Vigma-Berg: 311-22-90. Możesz coś wspomnieć o budowie w Królikowicach, to może ...

Brałem też u nich okna dachowe Fakro.

Pozdrowionka

Metal

Metal, o co chodzi z tą budową w Królikowicach? Bo ja się tam buduję.

Rafał

Metal: czybyś budował się w Królikowicach? Czyżby kolejny sasiad na forum? :smile:

Mariusz P. (Królikowice, sąsiad Rafała)

On 2003-05-08 23:12, Smok wrote:

Chriso, jeśli masz dużo czasu, możesz pokusić się o kupno drewna w lesie i oddania go do przetarcia. Oszczędność ok. 25%

A jeśli masz duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo czasu, to znajdź parę szyszek, zasadź na działce i poczekaj aż wyrośnie drewno na więźbę :smile: :smile: :smile::smile: :smile: :smile::smile: :smile: :smile::smile: :smile: :smile::smile: :smile: :smile::smile: :smile: :smile::smile: :smile: :smile:

Sorry, to głupawa po całonocnym sprawdzaniu kolokwiuw.

Rafał

Witaj sasiedzie!

Ja w Nadolicach Wielkich wlasnie zaczynam stawiac sciany.

Ceramike bierzemy z MBS, ale tylko dlatego, ze nasz kierownik budowy ma tam przdluzony termin platnosci.

Szukam dobrego drewna, bo bedziemy miec drewniany strop.

On 2003-05-14 11:27, mc wrote:

Dorkasz1

Ile placilaś za beton?

Nie wiem czy malo czy duzo, przyznam sie ze wylewanie law i plyty wypadlo w takim czasie, ze moje wieksze zaangazowanie w targowanie ceny nie bylo mozliwe. Tak wiec za B20 190 +VAT, za B15 181+VAT. Duzo to czy malo? Nie wiem.Jacol z Gorzowa Wlkp. mowi, ze mala jest roznica miedzy tymi dwoma rodzajami,u nich jest wieksza. Jestem zadowolona, bo beton jest dobry, wylewanie bylo przeprowadzone bardzo sprawnie, lawy 22m3 byly wylewane mniej niz 3 godz.

• 3 weeks później...

Na koniec roku przymierzam się do zakupu (przedpłaty) materiałów na stan surowy, tak by załapać się na stary VAT. Budowę zaczynam w 2004r.

- BK 600 z Milicza

- Strop Terriva

- Beton B20 i B15 - w dużych ilościach

- być może dachówka i okna dachowe

- folia dachowa

- styropian na ocieplenie + dysperbit

Jeśli planujecie podobny zakup w tym terminie piszcie na priva bądź tutaj - uzyskamy większy rabat :D